Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 18

Romantiškasis Jamesas Bluntas grįžo į Vilnių: britų žvaigždei dėl gerbėjų teko varžytis su „Žalgiriu“

Penktadienio vakarą britų žvaigždė Jamesas Bluntas subūrė ištikimiausius savo gerbėjus – sostinės „Siemens“ arenoje dainininkas pristatė naujausią albumą „The Afterlove“.
Jameso Blunto koncerto akimirka
Jameso Blunto koncerto akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

J.Blunto koncertas sutapo su istorinėmis Belgrade vykstančiomis krepšinio rungtynėmis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahce“ klubų, todėl prieš koncertą humoro nestokojantis britas kreipėsi į savo gerbėjus Lietuvoje.

„Sveiki, aš Jamesas Bluntas ir noriu sužinoti... Ar tavo vaikinas vers tave žiūrėti „Žalgirio“ rungtynes gegužės 18-ąją? Žinai, gali ištrūkti ir ateiti paklausyti manęs – koncertuosiu „Siemens“ arenoje. Pasimatysime ten“, – socialiniame tinkle paviešintame vaizdo įraše sakė Jamesas Bluntas.

Akivaizdu, kad jo žodžiai pasiekė dievo ausį, nes „Siemens“ arena penktadienio vakarą buvo sausakimša. Tiesa, antrasis arenos amfiteatro aukštas buvo uždarytas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka

Jameso Blunto koncertą Vilniuje apšildė solinę karjerą pradėjęs „Freaks On Floor“ vokalistas Justinas Jarutis. Atlikėjas koncertą pradėjo daina „Angel“, sukurtą dukrai Adelei. Vėliau Justinas ragino nepasiduoti, sugrojęs dainą „Never Let Go“. Nors lietuvio pasirodymui buvo skirtas vos pusvalandis, atlikėjas spėjo sugroti kone visus geriausiai žinomus savo kūrinius.

Vėliau susirinkę gerbėjai kantriai laukė vakaro žvaigždės. Užgesus šviesoms ir pasigirdus pirmiems dainos „Heart to Heart“ akordams, publika pašėlo. Į sceną įžengęs J.Bluntas publiką išjudino taip, kad visi stojosi nuo sėdimų vietų. Galbūt kėdžių net nereikėjo?

Atlikęs kelias dainas, J.Bluntas pasisveikino su minia susirinkusiųjų. Po lietuviškai ištarto žodžio „Labas“ arenoje kilo šūksnių audra. J.Bluntas šmaikštaudamas klausė, ar laimėjome krepšinį, bet išgirdęs, kad šįkart pralošėme, juokavo, jog savo repertuare turi liūdnų kūrinių, todėl visa salė dėl pralaimėjimo galės paliūdėt.

J.Bluntas taip pat ragino nesėdėti vietoje, atsistoti, šokti ir dainuoti kartu, nes lietuviai, pasak britų žvaigždės, dainuoja „kaip angelai“. Dainą „Someone Singing Along“ Jamesas juokais skyrė Donaldui Trumpui, tik liepė „niekam nesakyti“, kad galėtų vėl grįžti į Ameriką ir savo gerbėjams surengti koncertą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka

Vėliau J.Bluntas sėdo prie fortepijono ir atliko vieną garsiausių savo dainų „Goodbye my lover“. Dainos priedainį traukė visa arena ir susijaudino didžioji dalis susirinkusiųjų. Bluntas kūrinį atliko taip muzikaliai ir jautriai, kad net tie, kurie neprijaučia J.Blunto kūrybai, turėtų likti sukrėsti ir maloniai nustebę. Po šios dainos netilo ir plojimai, o J.Bluntas atsidėkojo lietuviškai ištaręs „Ačiū“.

Vilniečiams J.Bluntas pristatė 2017-ųjų pavasarį išleistą albumą „The Afterlove“. Tai – jau penktasis Jameso Blunto studijinis albumas, prie kurio prisidėjo tokios muzikos žvaigždės kaip Ryanas Tedderis iš „One Republic“ ir Edas Sheeranas, suteikę Jameso Blunto kūriniams netikėtų spalvų.

„The Afterlove Tour“ koncerte skambėjo naujojo albumo dainos, tarp jų, singlais išleistos „Love me Better“, ir „Bartender“, taip pat hitais tapę Jameso Blunto kūriniai iš ankstesnių albumų: „You‘re Beautiful“, „Ok“, „Back to Bedlam“, „All the Lost Souls“, „Some Kind of Trouble“, „Moon Landing“ ir kiti.

Dainas koncerto metu lydėjo vaizdo projekcijos, o sceną puošė kuklios prožektorių šviesos – J.Bluntas didžiausią dėmesį skyrė ne įmantriai scenografijai ar specialiesiems efektams, kuriantiems šou, bet muzikai ir profesionaliam jos atlikimui.

J.Bluntas pasakojo, kad prie albumo, kurį pristatė šiame koncerte, dirbo dvejus metus, per kuriuos parašė daugiau nei 100 dainų, kurių kiekvienoje kalbėjo apie tai, kas atsitinka gyvenime, kai meilė baigiasi. Galiausiai albumui jis atrinko tik 13, jo manymu, geriausių kūrinių.

Paskutinį kartą Lietuvoje Jamesas Bluntas koncertavo 2014 metais, kai Vilniaus „Siemens“ arena buvo tapusi jo metus vykusio turo „Moon Landing Tour“ dalimi.

Žiūrėkite galeriją:

VIDEO: James Blunt - Love Me Better [Official Video]
VIDEO: James Blunt - You're Beautiful (Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius