Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 31

Rumšiškėse viena po kitos kyla festivalio „Granatos Live“ scenos

Unikalioje Rumšiškių muziejaus teritorijoje pirmą kartą vyksiantis tarptautinis muzikos festivalis „Granatos Live“ jau pradėjo paruošiamuosius darbus visose festivalio erdvėse. Trijų dienų muzikos fiesta startuoja penktadienį, rugpjūčio 2 dieną.
Festivalio „Granatos Live“ pasiruošimo darbai
Festivalio „Granatos Live“ pasiruošimo darbai / Makroconcert.lt nuotr.

Be keturių festivalio scenų, kuriose pasirodys daugiau nei 30 atlikėjų ir grupių iš užsienio bei Lietuvos, specialios erdvės bus įrengtos meno ir amatų gerbėjams, sporto aistruoliams, aktyvių pramogų entuziastams bei pasyvaus poilsio propaguotojams.

Nors tarptautinis muzikos festivalis „Granatos Live“, jau rugpjūčio 2-4 d. skambėsiantis Rumšiškių muziejaus teritorijoje, dar naujokas lietuviškų muzikos renginių gretose, organizatoriai užsibrėžę tikslą pranokti kiekvieno lūkesčius – į ilgą lietuviškų vasaros festivalių eilę „Granatos Live“ nuo pirmų akimirkų stoja aukštai iškėlę galvas ir pasiruošę sulaukti aukščiausių įvertinimų.

Festivaliui ruošiamasi jau kelis mėnesius, tačiau svarbiausi darbai atliekami tik dabar ir „Granatos Live“ su didele jėga ruošiasi priimti į svečius festivaliautojus, kurių čia laukiama per kelis tūkstančius. Rumšiškių muziejaus teritorijoje viena po kitos dygsta festivalio scenos, konstruojamos pramogos, „užsakinėjamas“ šiltas ir saulėtas vasariškas oras.

Pasirodymai – skirtingiems skoniams

Debiutuojančio festivalio „Granatos Live“ organizatoriai jau nuo pirmų akimirkų siekia patenkinti kiekvieno melomano skonį – skirtingose renginio scenose planuoja skirtingų stilių atlikėjų pasirodymus, duoklę žada atiduoti ir Lietuvos, ir užsienio atlikėjams.

Festivalio šerdimi šįmet taps kiek neįprasta, kitiems festivaliams nebūdinga naujovė – dvi didžiosios scenos, „Granatos Live“ ir „Utenos“, bus įrengtos taip, kad festivaliautojai gautų didelę dozę nenutrūkstamos muzikos: kol vienoje scenoje vyks pasirodymas, antroji bus ruošiama kito startui. Didžiosiose scenose pasirodys festivalio favoritai: penktadienį į sceną lips modernios gotikos ir XXI a. bliuzo atstovas Jamie N Commonsas bei populiarusis britų dainų autorius ir atlikėjas Jamesas Morrisonas, šeštadienį – ekscentriškasis danų kolektyvas „The Asteroids Galaxy Tour“, Lietuvoje ypač mėgstamas gatvės muzikos atstovas iš Australijos DUB FX bei britų elektroninės muzikos kolektyvas „Fenech-Soler“.

„BIGBANK“ scenoje įvyks daugiausia – net aštuoniolika – Lietuvoje labai populiarių muzikantų pasirodymų. Prie šios scenos besibūriuosiantys kokybiškos muzikos ir šviežių ausiai garsų ištroškę gerbėjai galės išgirsti tokių grupių kaip „Deeper Upper“, „The Perfect Pill“, „The Colours of Bubbles“, „Electronic I“, atlikėjų Marko Palubenkos, Alice Way, MC Mesijaus ir kitų dainas. Muzika nenutilti žada ketvirtojoje, „Zip FM“ scenoje – čia plokšteles suks žinomiausi šalies DJ‘ai, neleisdami klausytojams eiti miegoti ir ragindami šokti. Už pulto stos per 15 šiuolaikinės muzikos virtuozų, visi kaip vienas tvirtina esą pasiruošę karščiausiam vasaros vakarėliui.

Nuo kino iki sporto

Nė vienas festivalis neapsieina be pramogų, o „Granatos Live“ jų bus apstu. Susivieniję Rumšiškių amatininkai – puodžiai, medžio drožėjai, pynėjai, papuošalų kūrėjai – ne tik pristatys lankytojams senąsias lietuvių tradicijas, bet ir išmokys tradicinius meno kūrinius pasigaminti patiems. Jaunieji kūrėjai neketina atsilikti – pristatę savo kūrybą kvies į menininkų turgelį.

Jei sutemus nesinorės šokti prie skirtingų scenų, festivalio svečiai bus kviečiami įsikurti kino teatro „Pasaka“ zonoje – gero kino mylėtojai čia bus kviečiami žiūrėti tokius pasaulyje įvertintus filmus kaip vokiečių režisieriaus F. Atkino istorija „Virtuvė sielai“ (angl. „Soul Kitchen“) ir graiko Ch.Georgiou komedija „Smulkus nusikaltimas“ (angl. „Small Crime“).

Keltis festivaliautojus kvies capoeira, zumba, tai-chi, japonų meditacijos „Kokoro No Kai“ ir body combat meistrai. Sporto aistruoliai turės galimybę prisijungti ir prie aktyvesnių atrakcijų – organizuojamas tinklinio turnyras „BIGBANK“ taurei laimėti, taip pat badmintono, mini futbolo, kvadrato žaidynės, „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“, virvės traukimo rungtynės ir daugybė ir kitų pramogų kiekvieno skoniui.

Tarptautinis muzikos festivalis „Granatos Live“ staruoja savaitgalį – rugpjūčio 2-4 d. Bilietus galima įsigyti visose „Bilietai.lt“ kasose ir internete. Festivalio dieną bilietai brangs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius