-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 07

Ryškiausias į Lietuvą grįžtančio atlikėjo Deniso McLaughlino prisiminimas apie Vilnių – meilę spinduliavę žmonių veidai

Jau ne pirmą kartą Lietuvoje besisvečiuojantis Denisas McLaughlin iš Šiaurės Airijos prisipažįsta: „Ryškiausias prisiminimas iš mano ankstesnių pasirodymų Lietuvoje – žmonių veidai, kuriuose spindėjo dėkingumas ir meilė kitos kultūros muzikai. Nepamiršiu jaunų žmonių entuziazmo ir plojimų bei šypsenų brandžių klausytojų veiduose“. Savo išskirtiniu dainų atlikimu pasižymintis airis iš tiesų prikausto klausytojų dėmesį bei bepalieka abejingų po kiekvieno koncerto.
Denis McLaughlin
Denis McLaughlin / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Koncertuodamas svečiose šalyse Denis dalijasi savo nacionaliniu paveldu – dainomis, su kuriomis užaugo, kurios pasakoja apie tėvynės istoriją, kurios gausios tiek nuotaikingų meilės istorijų, tiek melancholiškų natų. Daug kūrinių apie laikus, kai daugybė piliečių emigravo į Ameriką ar kitas šalis. Dėl to airiškos folk dainos išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Šiais laikais tai bene populiariausia folk muzika. Vokietijoje, Skandinavijos šalyse, Amerikoje – gausu airiškų barų, kuriuose kiekvieną dieną skamba gyvai atliekamos dainos. Linksmos melodijos, greitas ritmas nuotaikingai nuteikiantys ne tik šypsotis, bet ir uždainuoti kartu. Tokia garsi daina kaip „Whiskey in the jar“, kurią į savo repertuarą įtraukė netgi sunkiojo metalo grupė „Metallica“, ir kitos ne mažiau žinomos dainos tapo airiškosios tradicijos veidu. 

Dvylikastyge gitara, mandolina, airiška mandola „Bouzuki“ bandža, airišku būgnu „Bodhran“, kauliukais ir gitara grojantis Denis Mc Laughlin jau kelis dešimtmečius dalinasi savo muzika su žiūrovais. Jo stiprus balsas ir žavus Šiaurės Airijos akcentas dar labiau pagyvina pasirodymą.

Denis pirmą kartą į Lietuvą atvyko Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai-aš“ metu dar 2004 metais ir nuo to laiko tapo nuolatiniu Lietuvos lankytojų. Kaip jis pats sako, jį intriguoja tai, kad čia klausytojai nėra taip gerai pažįstami su airiška kultūra. Todėl kiekvienas koncertas pilnas netikėtumų.

Ankstesnių apsilankymų metu airis dalijosi scena su maestro Andriumi Kulikausku, repetavo dainas su Sauliumi Petreikiu bei dalyvavo kituose projektuose. 

Spalio 8 d. savo koncertą gerbėjams atlikėjas dovanos sostinės muzikiniame klube „Tamsta“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius