Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 10

Sarah Brightman Kaune pristatys savo naujausią albumą – mistiškai didingą „Hymn“

2019 m. lapkričio 4 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje savo įspūdingą šou surengs viena populiariausių pasaulyje dainininkių – Sarah Brightman. Koncertas Kaune įtrauktas į žavingos scenos divos pasaulinį turnė „Hymn: Sarah Brightman In Concert“, kurio metu dainininkė pristatys savo naujausią albumą ir surengs 125 pasirodymus 5 kontinentuose. Atsakydama į klausimą, ko žiūrovai gali tikėtis iš koncerto šį kartą, Sarah Brightman taria: „Tikėkitės neįtikėtino!“.
Sarah Brightman
Sarah Brightman / Asmeninio albumo nuotr.

„Hymn: Sarah Brightman In Concert“ gastrolių metu dainininkę lydės itin didelė techninio ir aptarnaujančio personalo komanda, kuri rūpinsis scenografija, garso bei apšvietimo įranga, gabenama vilkikais viso turnė metu. Kiekvienas Sarah Brightman koncertas yra labai teatralizuotas ir ištobulintas iki pačių smulkiausių detalių, tad ir šį sykį mūsų laukia naujas, nepakartojamas ir magiškas reginys.

Naujausias albumas „HYMN“

Vienuoliktasis studijoje įrašytas dainininkės albumas „Hymn“ buvo išleistas šių metų lapkričio 9 d. ir akimirksniu užėmė 1-ąją vietą abiejose „Billboard“ topų lentelėse – klasikinės muzikos ir crossover kategorijose.

VIDEO: HYMN: Sarah Brightman in Concert Extended Trailer

„Aš esu tokia laiminga, galėdama pasidalinti šiuo albumu su visais žmonėmis. „Hymn“ yra įtraukiančiai eklektiškas, jame susipina daugybė įvairių muzikos žanrų, ir aš nekantraudama laukiu tos akimirkos, kai galėsiu atlikti savo naujausias dainas pasaulinio turnė metu. Kiekvienas projektas, kuriame aš dalyvaudavau, visada prasidėdavo nuo emocijos, o šį kartą aš norėjau sukurti tai, kas skamba stebuklingai ir pakylėtai. Man himnas arba giesmė reiškia džiaugsmą – stiprų vilties ir šviesos pojūtį, kažką gerai pažįstamą bei labai saugų, ir aš tikiuosi, kad šis jausmas puikiai derės su muzika“, – sako Sarah Brightman.

Asmeninio albumo nuotr./Sarah Brightman
Asmeninio albumo nuotr./Sarah Brightman

Naujo albumo įrašai prasidėjo 2016 metais, kai dainininkė nukeliavo į studiją kartu su savo ilgamečiu bendražygiu ir prodiuseriu Franku Petersonu. Būtent jis yra pagrindinė kūrybinė varomoji jėga, kuri slypi už aštuonių ankstesnių Sarah Brightman albumų, įskaitant „Dive“ (1993), „Fly“ (1995), „Timeless (Time To Say Goodbye)“ (1997), „Eden“ (1998), „La Luna“ (2000), „Harem“ (2003), „Symphony“ ir „Winter Symphony“(2008).

„Hymn“ – tai įkvepianti orkestrinių kūrinių, sukurtų choro pagrindu, kolekcija. Anot pačios Sarah Brightman, būtent šie kūriniai labiausiai ją ramino šiuo gyvenimo laikotarpiu. Albumo įrašai vyko pastaruosius dvejus metus Hamburge, Majamyje, Londone, Vankuveryje, Los Andžele, Niujorke ir Budapešte.

Mistiškai didingas „Hymn“ prasideda nuo jo pagrindinės dainos – britų progresyvaus roko grupės „Barclay James Harvest“ kompozicijos. Taip pat albume skamba ir šiuolaikinių kompozitorių kūryba – amerikiečio Erico Whitacre'o „Fly To Paradise“, japonų muzikanto ir dainų autoriaus Yoshiki „Miracle“ ir vokiečių didžėjaus Paulo Kalkbrennerio „Sky and Sand“. Albumą vainikuoja nauja Sarah Brightman ir Andrea Bocelli superhito „Time To Say Goodbye“ versija, šį kartą skambanti tik anglų kalba su pačios artistės sukurtomis eilėmis.

Asmeninio albumo nuotr./Sarah Brightman
Asmeninio albumo nuotr./Sarah Brightman

Sarah Brightman pasaulyje žinoma kaip trijų oktavų vokalinio diapazono savininkė ir kaip novatoriško klasikinio crossover žanro kūrėja (klasikinės ir šiuolaikinės populiariosios muzikos sintezė). Per visą dainininkės karjerą pasaulyje parduota daugiau kaip 30 mln. jos įrašų kopijų.

Ji – vienintelė artistė, kurios vardas vienu metu karaliavo 1-oje „Billboard“ grojaraščių vietoje kaip klasikinės, taip ir šokių muzikos topuose. Sarah Brightman pelnė daugiau kaip 180 auksinių ir platininių apdovanojimų daugiau kaip 40 šalių. Reikšmingiausias vaidmuo jos karjeroje – neabejotinai A. L. Webberio miuzikle „Operos fantomas“, kurio parduotų garso takelių kopijų skaičius viršija 40 mln.

Jau minėtas duetas su Andrea Bocelli – „Time To Say Goodbye“ – tapo tarptautiniu triumfu, šio kūrinio įrašų taip pat parduota daugiau kaip 12 mln. kopijų. „Eden“, „La Luna“, „Harem“ ir „Symphony“ – visi šie albumai pataikė į pačią „Billboard“ viršūnę, o kiekvieną albumą lydėjo didelės pasaulinės gastrolės.

Asmeninio albumo nuotr./Sarah Brightman
Asmeninio albumo nuotr./Sarah Brightman

Be to, Sarah Brightman yra prestižinių renginių viešnia – ji dalyvavo princesės Dianos atminimo koncerte (2007), Olimpinėse žaidynėse Barselonoje (1992) bei Pekine (2008) ir daugelyje kitų.

Bilietai prekyboje nuo gruodžio 12 d. 10 val. visose Bilietai.lt kasose bei internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius