-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 05

Sasha Song pristato naują fotosesiją ir romansų turo atsisveikinimo koncertus

Muzikantas Sasha Song – universalus ir fenomenalus atlikėjas, kurio muzikoje susipina populiarios muzikos, alternatyvaus roko, elektroninės muzikos, dramenbeiso. Greta aibės išvardintų žanrų, atlikėjas savo muzikinės karjeros bei kasdienybės neįsivaizduoja be jausmingojo romanso.
Sasha Song
Sasha Song / Liudo Masio nuotr.

Muzikinį romansų turą po Lietuvą skyrė prieš du metus šį pasaulį palikusio brangaus žmogaus – močiutės Ninos Šavrovos atminimui.

Jau balandžio 6 d. Klaipėdoje ir balandžio 13 d. Marijampolėje Sashos Song gerbėjus į pasimatymą kvies paskutiniai, itin retai skambančios atlikėjo programos „Gražiausi romansai ir dainos iš rusiškų kino filmų“ pasirodymai. Šiuose gyvo garso koncertuose greta jautrių muzikinių virpesių nestigs šypseną ir džiugią nostalgiją keliančių nuotaikingų, visiems puikiai pažįstamų dainų.

Asmeninio albumo nuotr./Sasha Song su močiute
Asmeninio albumo nuotr./Sasha Song su močiute

Ne paslaptis, jog įvairių stilistikų muziką savo kūryboje puoselėjantį Sashą Song muzika supa nuo pat vaikystės. Jaukioje namų aplinkoje, dar būdamas mažu vaiku, atlikėjas susipažino, pajautė ir pamilo romansus. Sasha Song pasakoja, kad jis užaugo klausydamas rusiškų romansų ir soul muzikos, o močiutė buvo pirmoji mokytoja bei antroji mama, kuri vietoje lopšinių prieš miegą dainuodavo romansus, kai jam buvo vos trys mėnesiai.

Šis universalus dainininkas turi lietuviško, ukrainietiško, rusiško, lenkiško, žydiško kraujo ir giminystės ryšių su šiomis tautybėmis, todėl su malonumu atlieka įvairioms tautoms artimą muziką.

„Mano močiutė 50 metų grojo simfoniniame orkestre, dėstė vokalą, muzikos teoriją, istoriją, fleitą. Meilę muzikai, o ypatingai romansams, man įskiepijo būtent ji. Su šypsena prisimenu močiutės pasakojimus, kai, dainuodama man prieš miegą romansus, neretai ji užmigdavo pirmoji. Močiutė mane ruošė konkursams, festivaliams, o iš šio pasaulio išėjo neseniai, sulaukusi beveik 91-erių, todėl romansų žanras man siejasi su daugybe sentimentų ir yra ypač brangus“, – prisiminimais dalijasi dainininkas. Nenuostabu, jog vieno brangiausių žmonių, kurio šiame pasaulyje jau nėra, kadaise dovanota muzika atlikėjo gyvenime bei scenoje užima išskirtinę vietą.

Atlikdamas romansus Sasha Song pasirodo ypač retai, tačiau artimo ilgesys, žanro ypatingumas bei vaiskūs vaikystės prisiminimai skatino dar kartą atlikti išskirtinę romansų bei rusiškų kino filmo dainų programą. Sasha Song dalijasi mintimis, esą romansas yra tikrai ypatingas žanras. „Pop muzikoje hitai kepami. Vieną dieną „ant bangos“ skambėjusi daina po savaitės gali būti pamiršta, o romansai yra amžini. Jie lieka visam gyvenimui“, – sako dainininkas. Anot jo, romansų melodijos skambios, jautrios, todėl net nebūtina suprasti kalbos, kuria jie dainuojami. Viską perteikia jausmas. „Romansai mane išmokė nuoširdžiai, atvirai reikšti savo emocijas. Negali dainuoti romanso, soul muzikos ir nejausti, ką sakai, transliuoji. Šis žanras įpareigoja jausti kiekvieną natą, akordą, melodijos linkį, tariamą žodį“, – svarsto dainininkas.

Daugiau fotosesijos nuotraukų:

Atlikėjas įsitikinęs, jog Lietuvos publika labai myli romansus, nes į koncertus ateina ne tik rusakalbiai šalies gyventojai. „Mano koncertuose lankosi lietuviai, rusai, lenkai, žydai, ukrainiečiai, baltarusiai, nes romansas artimas visiems ir neretai kelia nostalgiją, yra jautrus bei gyvas. Ši programa patinka tiek jaunimui, tiek vyresniems. Patiriu neapsakomą euforiją, kai, klausydamiesi manęs, žmonės pajunta nostalgiškus sentimentus praeičiai, mano muzika priverčia šypsotis, nubraukti džiaugsmo ašarą… Klausytojai dainuoja su manimi kartu, o iš koncerto išeina niūniuodami ką tik girdėtas dainas“, – sako dainininkas.

Liudo Masio nuotr./Sasha Song
Liudo Masio nuotr./Sasha Song

Paklaustas apie jo mėgstamiausią romansą, dainininkas nesudvejojo nė akimirkos. Tai romansas „Belaja Berioza“ („Baltasis beržas“), kurį atlikėjas dainuoja daugybę metų ir tikrai atliks Klaipėdoje bei Marijampolėje. Anot Sashos Song, jo romansų vakarai - jaukūs ir jaudinantys, o tuo pačiu – linksmi ir nuotaikingi. „Koncertuose skambės ir dainos iš žinomiausių rusiškų kino filmų, kaip, pavyzdžiui, „Briliantinė ranka“.

Labai smagu atlikti visiems puikiai žinomas dainas, nes jos klausytojams sukelia nostalgiją, asociacijas, susijusias su įvairiais praeityje patirtais jausmais, įvykiais. Galbūt, skambant kažkuriai dainai, jie kadaise rado savo antrąją pusę, išgyveno pirmosios meilės džiaugsmus ir skaudulius, kur nors keliavo, buvo laimingi ar sprendė problemas“, – mintimis dalijasi dainininkas.

VIDEO: Sasha Song - Belaja Berioza (20 metų scenoje)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius