-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 29

Savanoriai į bliuzo ir roko naktis renkami pagal muzikinį IQ

Šią vasarą prie Lūksto ežero ir Zaraso saloje nugriaudėsiančiuose didžiausiuose Baltijos šalyse bliuzo ir roko festivaliuose darbuosis tik muzikinį išprusimą turintys savanoriai. Norintys tapti festivalių „Bliuzo naktys“ ir „Roko naktys“ komandų nariais turės išlaikyti nesudėtingą muzikinio IQ testą.
Akimirkos iš festivalio „Roko naktys“
Akimirkos iš festivalio „Roko naktys“ / Martyno Siruso/15min.lt nuotr.

Anot „Bliuzo naktų“ ir „Roko naktų“ prodiuserio Algirdo Barniškio-Blėkos, tūkstančius žmonių sutraukiančių festivalių savanorių darbas yra ne tik smagus ir turiningas, bet ir pakankamai atsakingas, todėl siekiama, jog komandos nariai būtų ne tik pasilinksminti mėgstantys žmonės, bet ir iš tiesų mėgtų gerą bei tinkamą, bent minimaliai išmanytų jos istoriją, teigiama pranešime spaudai.

„Jau nuo šios savaitės kviečiame registruotis visus gyvą muziką vertinančius entuziastingus žmones, kurie norėtų pasisemti neįkainuojamos patirties ir pagelbėti atlikdami įvairius festivalio darbus, savo akimis pamatyti organizacinius renginio užkulisius, susirasti draugų ir, žinoma, gerai praleisti laiką nuostabios gamtos ir muzikos apsuptyje“, – sako A.Barniškis-Blėka.

Kandidatams į savanorius reikės užpildyti specialią anketą, kurioje jie galės pademonstruoti žinias apie bliuzo ir roko atstovus. Anketose prašoma įvardyti po tris šių muzikos stilių grupes iš Lietuvos bei užsienio, taip pat atsakyti į keletą klausimų iš „Bliuzo naktų“ ir „Roko naktų“ istorijos. Anketas galima rasti festivalių svetainėse www.bliuzonaktys.lt ir www.rocknights.lt.

„Tai nėra įprastas painus intelekto testas, jis bus įkandamas kiekvienam, kurio širdyje yra vietos bliuzui ir rokui. Ši anketa – priemonė atrinkti „teisingus“ žmones ir suburti juos į vieningą komandą, kuri galėtų nuversti kalnus. Taip pat bus įdomu sužinoti mūsų savanorių muzikinius favoritus. Neabejojame, jog norinčių sužibėti savo žiniomis netrūks“, – šypsosi prodiuseris.

Šiemet „Bliuzo naktyse“ ir „Roko naktyse“ laukiama per du šimtus savanorių, kurie teiks informaciją ir padės renginių dalyviams, svečiams bei grupėms, budės įvairiose festivalių vietose, bus gamtos sergėtojai – saugos ir prižiūrės teritoriją, užtikrins švarą. Festivalių organizatorių teigimu, savanoriai festivalyje nepraalks, pasistiprinti šiltu maistu jie galės tris kartus per dieną.

„Bliuzo naktys“, šią vasarą tapsiantis pirmuoju pilnametystės (18 metų) sulaukusiu Lietuvoje rengiamu tarptautiniu festivaliu, į tradicinę vietą – Lūksto ežero pakrantę – šiemet žiūrovus sukvies liepos 2–3 dienomis. Mėnesiu vėliau, rugpjūčio 6–7 d., Zaraso saloje (Zarasai) griaudės šio festivalio jaunesniojo broliuko – 8-ąjį kartą vyksiančių „Roko naktų“ – akordai.

„Bliuzo naktys 2010“ savo 18-ąjį gimtadienį paminės su ypatingu trenksmu sukviesdamas žymių JAV, Vakarų Europos, Baltijos ir kitų šalių bliuzmenų plejadą. Legendinį Vūdstoką primenančią laisvės atmosferą dar labiau papildys gimtadieninės atrakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius