Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 03 16

Šeimą sukūrusio buvusio „Pikaso“ nario T.Eigerto planuose – grandiozinis projektas

Renginių vedėjas ir organizatorius Tomas Eigertas, daugeliui puikiai žinomas kaip buvęs vaikinų grupės „Pikaso“ narys, šiuo metu gyvena savo šeima ir mylima veikla. Tačiau mėgstamą darbą turintis Tomas neslepia – iki pilnatvės to nepakanka, jam norisi padaryti kažką gero. Todėl artimuose žinomo vyro planuose – grandiozinis projektas.
 Tomas Eigertas
Tomas Eigertas / Asmeninio albumo nuotr.

Prie Baltojo tilto jis ketina surengti nemokamą Baltąjį pikniką, į kurį nori pakviesti kelis tūkstančius vyresnio amžiaus žmonų, neturinčių galimybių išeiti į viešus renginius.

Atsidavė savo veiklai

Palikti populiarią grupę „Pikaso“ T.Eigertas nusprendė dėl savo verslo – dabar jis sėkmingai užsiima renginių organizavimu ir vedimu. Taip pat turi daug laiko savo šeimai ir sūnui, kuris kovo 18-ąją švenčia pirmąjį gimtadienį.

Tomas tikina, kad pradėti individualią veiklą ir atsisakyti muzikos verslo buvo teisingas žingsnis.

„Niekas manęs neragino taip pasielgti. Pats nusprendžiau, kad atėjo metas keisti darbą scenoje su kolektyvu į renginių vedimą ir organizavimą. Nors aš iki šiol bendrauju su grupės nariais, norėčiau būti su jais. Tačiau priėmiau sprendimą, kuris man atrodė visapusiškai naudingesnis. Dabar esu tėtis, vyras, kuris turi atsakyti už savo šeimą. Mano sprendimas buvo apskaičiuotas ir gerai pasvertas“, – sako 2014 metais šeimą sukūręs T.Eigertas.

Palikęs grupę „Pikaso“ jis kuriam laikui buvo visai atsisveikinęs su dainavimu. Tačiau pamažu šis pomėgis vėl atranda kelią į jauno vyro širdį.

„Tik visai neseniai pradėjau dainuoti per šventes. Žinantys, kad dainavau grupėje, dažnai paprašo: „O gal kokią vieną kitą dainą galite padainuoti?“ Buvo pertrauka, kada visai nedainavau. Tačiau pradėjau to vėl pasiilgti, – atviras Tomas. – Scenos man reikia. Kai būsiu sėkmingas ir turtus galintis skaičiuoti didelis verslininkas, scenos neatsisakysiu, be jos turbūt sunykčiau. Scenoje aš atiduotu labai daug energijos, bet tuo pačiu ir pasikraunu.“

VIDEO: PIKASO feat. Carol - Nuodėmių mieste

Šeima pakeitė vertybes

T.Eigertas atviras – jo vertybės ir požiūris į gyvenimą pasikeitė tapus tėčiu. Žinomas vyras sako, kad tuo metu, kai esi jaunas, neturi šeimos, žmonos, vaiko, gali neįpareigojamas leisti laiką su draugais, neskaičiuoti valandų ir finansų, nebijoti rizikuoti, užsiimti ekstremaliu sportu. Tačiau vedus ir susilaukus vaikų, viskas pasikeičia.

„Kai turi šeimą, tampi atsakingas ne tik už save. Kai esi mažam žmogučiui pats brangiausias dalykas pasaulyje, į viską pradedi žiūrėti kitaip. Ir negali apvilti nei jo, nei kitų žmonių. Taip pat ir tų, kurie tave samdo šventei. Prieš visuos šiuos žmones esi atsakingas ir turi būti sveikas ir gyvas“, – sako naują gyvenimo etapą pradėjęs T.Eigertas.

Rengia grandiozinį projektą

Gražią šeimą ir sėkmingą verslą sukūręs jaunas vyras atviras – iki pilnatvės jam to nepakanka. Dalį savo energijos daug metų jis skiria filantropiškai bei socialinei veiklai. Socialinę pedagogiką (vėliau ir verslumo edukologiją) baigęs Tomas dar „Pikaso“ laikais rūpindavosi vyresnio amžiaus žmonėmis bei jų gerove.

„Prieš šešerius metus dirbau senelių slaugos namuose kaip socialinis pedagogas. Vėliau perėjau į kitą įstaigą, kur dirbau ne tik su senjorais, bet ir su jų giminaičiais. Dabar atitolau nuo socialinio darbo, tačiau bendrauti su senoliais nesilioviau. Mintys, kurias siekiu įgyvendinti, nėra materialios.

Aš galiu nieko neuždirbti ir nieko negauti. Tai tiesiog idėja, kuri artima širdžiai. Šios vasaros pabaigoje, rudens pradžioje Vilniuje prie Baltojo tilto planuoju surengti Baltąjį senjorų pikniką“, – savo idėja dalinasi T. Eigertas, prieš porą metų sostinėje surengęs socialinį projektą, kuris buvo užregistruotas netgi šalies rekordų knygoje – rekordišką šokinėjimą su šokdynėmis.

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Eigertas
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Eigertas

Kviečia prisijungti neabejingus

Šįkart jis nori atkreipti dėmesį ne į jaunimo užimtumą, bet į visų pamirštus senjorus. Tomas įsitikinęs, kad žmonės turi daryti gerus darbus ne tik per Kalėdas. Jis laikosi nuomonės, kad jei laimėjai loterijoje, turi pasidalinti su kitu.

„Tokie socialiniai projektai augina mane kaip asmenybę ir žmogų. Kartais žmonės negali paaiškinti, kodėl daro vienokius ar kitokius darbus. Aš turiu savo mėgstamą darbą, savo veiklą, tačiau galbūt iki pilnatvės to nepakanka ir norisi padaryti kažką gero. Kai papasakoji savo planus, visi aplinkiniai tave palaiko. Bet kai paklausi, ar jūs norite prisidėti, kad tai taptų realybe, visi susirenka savo daiktus ir suka į šalį“, – apgailestauja T. Eigertas, ieškantis bendraminčių, norinčių prisidėti prie jo socialinio projekto.

Tomas planuoja surengti Baltąjį senjorų pikniką, kuriame dalyvautų iki trijų tūkstančių žmonių. Tiesa, dalyvių skaičius ne toks svarbus. Svarbu, kad senoliai jaustųsi reikalingi, o ne našta valstybei, kuri net nežino, kad jie tokie yra.

„Noriu pasiekti išsilavinusius, veiklius senjorus, kurie lanko bažnyčią, susitikimus, organizacijas. Prie mano idėjos jau prisijungė Medardo Čoboto Trečiojo amžiaus universiteto organizacija. Taip pat „Bočių“ organizacija, kurios nariai – aktyvūs vyresnio amžiaus žmonės. Tačiau yra senolių, kurie tiesiog sėdi namuose ir neturi galimybių ir lėšų niekur eiti, važiuoti į ekskursijas ar koncertus. Dalis senjorų tiesiog žiūri pro langą ir stebi, kada išeina ar pareina kaimynai.

Esu daug metų dirbęs su senoliais ir žinau jų kasdienybę. Todėl norisi su išsilavinusiais ir aktyviais senjorais iš namų ištraukti ir tuos žmones, kurie negali niekur išeiti. Kviečiame burtis į bendruomenes, grupes, pasiimti kaimynus ir ateiti į pikniką, – savo rengiamu grandioziniu renginiu dalinosi T. Eigertas. – Planuojame, kad Baltasis senjorų piknikas vyks prie Baltojo tilto. Senjorų tikrai neįpareigojame rengtis baltai. Žinoma, gali būti koks mažas baltas akcentas – balta skara, baltas apsiautas, baltas pledas, balti plaukai.“

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Eigertas
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Eigertas

Dviejų-trijų valandų trukmės piknike pasirodymus surengs profesionalios kapelos, patys aktyviausi Trečiojo amžiaus universiteto ir „Bočių“ nariai. Idėjos sumanytojas tikisi pasikviesti tokias ryškias žvaigždes, kaip Vytautas Šiškauskas, „Duokim garo“ vedėjus.

„Pernai mums jie mielai sutiko patalkinti, tačiau dėl rėmėjų sugriuvo visi planai ir renginį teko atšaukti. Todėl šiemet ieškome socialiai atsakingų žmonių ir įmonių, kurios galėtų ne tik pasakyti, kad tave palaikome, bet ir padėtų startuoti. Galbūt tai bus šalies vadovė, Ministras Pirmininkas, privati organizacija ar paprasti asmenys, kuriems rūpi senyvo amžiaus žmonės“, – svarsto T.Eigertas

TAIP PAT SKAITYKITE: Tomas Eigertas pirmą kartą atostogavo su šeima: į Egiptą vyko ir 7 mėnesių sūnus, ir 2 močiutės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius