-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 31

Seksualioji popmuzikos žvaigždė Kylie Minogue Kaune kurstė gerbėjų aistras

Kai prieš trejus metus popmuzikos princese ir viena seksualiausių pasaulio moterų tituluojama Kylie Minogue (46) atvyko į Vilnių, buvo sunku patikėti, kad „Siemens“ arenoje pagaliau vyksta koncertas, kurio gerbėjai Lietuvoje laukė ilgus metus. Tačiau žavi mažaūgė australė sugrįžo su trenksmu – penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje ji surengė įspūdingą pasirodymą.
Kylie Minogue Kaune
Kylie Minogue / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Pabučiuok mane kartą. Taip pažodžiui galima versti 46-erių dainininkės albumą ir jam skirtą koncertinį turą „Kiss Me Once“. Vos 31 koncertas 15-oje Europos šalių, iš kurių vienas vyko Lietuvoje. Kauniečiai tikrai turi dėl ko ploti rankomis.

Ir plojo. Beveik visi bilietai į žaviosios scenos deivės pasirodymą buvo išpirkti, prie „Žalgirio“ arenos dar gerokai iki koncerto pradžios būriavosi tūkstantinė žmonių minia. Laukdami eilėje kai kurie muzikos mylėtojai šnabždėjosi, kad tokio susidomėjimo koncertu nematė nuo 2012-ųjų rugpjūtį veikiausiai visus rekordus sumušusių JAV rokerių „Red Hot Chili Peppers“ koncerto. Teiginys drąsus, tačiau tuo pačiu ir sunkiai ginčijamas: nors publikos susirinko mažiau – koncertą stebėjo apie 9 tūkst. žiūrovų – K.Minogue abejingų tikrai nepaliko.

Lazeriai, konfeti patrankos, 200 kilogramų anglies dvideginio balionai – tai tik dalis specialių efektų, kuriuos iš Lenkijos atgabeno 14 specialiai šiam turui užsakytų vilkikų.

Tiesa, norint visa tai išvysti teko pabūti kantriems: žiūrovai leidimą užeiti į salę gavo maždaug pusvalandžiu vėliau, nei buvo tikėtąsi, nes joje dar kurį laiką vyko Kylie repeticijos. Maždaug 20 val. pagrindinės vakaro viešnios apšildyti į sceną žengė britų duetas „Third Party“, o Kylie scenoje pasirodė šiek tiek po 21 val.

Gundančiai kūną aptemptą raudoną blizgančią suknelę dėvinti atlikėja skambant dainai „Les Sex“ scenoje pasirodė ant lūpas primenančios sofos.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kylie Minogue Kaune
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kylie Minogue Kaune

Viliokiškai besirangančiai dainininkei kompaniją scenoje palaikė įspūdingais, neva nuogą kūną imituojančiais kostiumais pasipuošusios keturios šokėjos. Akis kur paganyti turėjo ir dailiosios lyties atstovės – scenoje fetišistiniais drabužiais prisedengę apnuogintus kūnus demonstravo ir keturi raumeningi vyrukai.

Didžiuliai ekranai, pakelta, į žiūrovus podiumu nusidriekusi scena, judančios platformos – taip įrengtos scenos galėtų pavydėti ne vienas Lietuvos atlikėjas. Viskas apgalvota iki paskutinės detalės, nepriekaištingai parinktos vizualizacijos, puiki garso kokybė, o veiksmo tiek, kad tik spėk dairytis. Sunku ir patikėti, kad energingoji atlikėja jau po kelerių metų švęs garbingą 50 metų sukaktį.

Jau pirmus, naują albumą pristatančius kūrinius palydėjo garsios susirinkusių ovacijos. „Labas vakaras, Kaunas“, – tradiciškai lietuviškai su publika sveikintis bandė Kylie. Vėliau kelis kartu tarė „ačiū“, dėkojo visiems surinkusiems.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kylie Minogue Kaune
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kylie Minogue Kaune

Netrukus burleskos šokėjos kostiumą Kylie pakeitė trumpučiu sidabriniais žvyneliais dekoruotu sijonėliu. Atlikusi vieną iš savo senųjų hitų „Your Disco Needs You“ ji žengė arčiau žiūrovų: koketiškai jiems šypsojosi, mojavo, galiausia paslaptingai merkdama akį tarė: „Būkite kantrūs su manimi.“

Jei kas iš pradžių ir nesuprato, ką ji turi omenyje, netrukus spėjo atsikvošėti – K.Minogue nė minutei nedavė atsikvėpti ir iki pat paskutinė koncerto minutės išlaikė intensyvų tempą. Dvi valandas vienas po kito skambėjo populiariausi visų laikų hitai. „Sveiki atvykę į didžiausią disko vakarėlį mieste“, – tarė ji suskambus pirmiems dainos „On A Night Like This“ akordams. Tuomet salėje prigeso šviesos ir visa arena ėmė žaižaruoti spalvingais lazerių atspindžiais.

Sunku ir suskaičiuoti kiek kartų atlikėja ir aštuoni jos šokėjai spėjo persirengti. Skambant hitui „Slow“ vienas iš vaikinų prie Kylie kojų scenoje rangėsi lyg guminis. Bendras jų numeris su Kylie kažkuo priminė populiarius pasakų siužetus apie gyvates ir jų užkalbėtojus.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kylie Minogue Kaune
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kylie Minogue Kaune

Per „I Should Be So Lucky“ į sceną buvo įnešta rožinė plunksnomis užpildyta vonia, šalia jos skambant pirmiems dainos akordams ėmė sukiotis vien rožiniais rankšluosčiais klubus prisidengę šokėjai. Galiausiai iš vonios išlipo ir pati Kylie – jos kūną dengė vien blizgantys, širdies siluetą priemenantys, rožiniai apatiniai.

Gundantis Kylie įvaizdis ir ritmingos dainos kaip reikiant išjudino publiką. Sėdimas vietas turintys svečiai kaip mat pakilo nuo kėdžių ir drauge traukdami gerai žinomus kūrinius. „Spinning Around“, „Can't Get You Out of My Head“, „On A Night Like This“, „I Believe In You“ – šiuos kūrinius visi dainavo visi kartu.

Smagi koncerto akimirka – žiūrovams surengta atlikėjos staigmena. Pasirodymui persiritus į antrą pusę Kylie tarp prie scenos stovinčių žiūrovų pastebėjo plakatą, kuriame buvo parašytas klausimas: „Ar galime tapti pirmąją pora, kuri su jumis pasidarytų asmenukę?“. Garsiai perskaičiusi šiuos žodžius, Kylie nusprendė išpildyti Marijos ir Michailo svajonę ir pakvietusi juos į sceną drauge telefonu pasidarė bendrą nuotrauką. Pora - ištikimi atlikėjos gerbėjai, pirmą kartą jie lankėsi jos koncerte prieš kone 15 metų, Kijeve.

Iš dangaus byrant konfeti suskambo puikiai atpažįstamas „All The Lovers“ – tai turėjo būti paskutinė atlikėjos daina. Tačiau ji grįžo bisui ir koncertą simboliškai užbaigė naujo albumo kūriniu „Into The Blue“.

Vieni ėjo paklausyti mėgstamų dainininkės dainų, kiti – pažiūrėti įspūdingo šou. Tiek vienų, tiek kitų lūkesčiai liko išpildyti – Kylie patvirtino savo popmuzikos princesės statusą.

Jau lapkričio 2 dieną Kylie Minogue laukia koncertas Rygoje.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kylie Minogue koncerto scena
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius