Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 30

„Senoji mokykla“ kviečia į tarptautinę hiphopo estafetę

Didžiausias lietuviško hiphopo renginys „Senoji mokykla“ po daugiau negu pusmečio pertraukos vėl grįžta. Septintą kartą vyksiantis repo vakarėlis plečia savo geografiją - spalio 25-ąją su geriausiais Lietuvos repo atlikėjais linksminsis „Gargaro“ lankytojai Kaune, o spalio 26-ąją renginys grįš į įprastą vietą – menų fabriką „Loftas“ Vilniuje.
Shidlas „Senosios Mokyklos“ vakarėlyje
Shidlas „Senosios Mokyklos“ vakarėlyje / Asmeninio archyvo nuotr.

Kovo mėnesį sostinėje „Lofto“ erdvę sausakimšai užpildžiusi hiphopo muzikos mėgėjų minia tapo „The Show“ – 1996-ųjų filmo apie repo koncertą inspiruoto vakarėlio dalimi. Tuomet retas kuris sulaukęs įspūdingo renginio pabaigos norėjo traukti namo.  Todėl „Senosios mokyklos“ atstovai po vasaros atostogų gerbėjų alkį pasiryžo numalšinti tarptautine koncertų estafetę. Su lietuviais abiejuose miestuose ant scenos lips svečiai iš Nyderlandų ir Estijos.

Tiesa, daugiau apie pavasarį vykusias „Senosios mokyklos“ pamokas galite paskaityti spustelėję čia.

„Džiugu, kad susidomėjimas renginiu vis auga – pavasarį klube vos sutilpo visi norintys. Turėdami omeny tai, jog didelė dalis vakarėlio dalyvių atvyksta iš kitų miestų, nusprendėme išsiplėsti ir surengti pirmąjį koncertą Kaune”, – apie idėją dvigubinti vakarėlį pasakojo vienas iš „Senosios mokyklos“ organizatorių, Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis.

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis

Dviejų didžiausių šalies miestų industriniuose rajonuose įkurtų klubų scenos sulauks smogiamojo Lietuvos hiphopo derinio. Prie mikrofonų stos: kokybės kartelės nenuleidžiantys „Despotin’ Fam”, originalusis MC Mesijus ir Garo duetas, mokinių ir studentų numylėtiniais tapę „Tie Geresni“, postmodernusis Shidlas, auksinių hiphopo muzikos laikų skambesio neapleidžiantys Dee & Kamy ir megztinį briedžiais išpuošęs Dada.

Vis dėlto „Senoji mokykla“ – ne olimpinės žaidynės, todėl prie stipriausių lietuvių prisijungs drąsūs ir vikrūs svetimšaliai. Tarptautinėje estafetėje į vieną takelį su lietuviais stos dvi grupės iš užsienio – duetas Da Shogunz (Propo’88 &Blabbermouf )iš Nyderlandų ir Gorq Lana startinis penketas iš Estijos.

Sėkmingiausia ir didžiausia Lietuvos hip-hopo muzikos renginių serija tapusi „Senoji mokykla“ skaičiuoja jau penktuosius istorijos metus. Per tą laiką vykusiuose šešiuose koncertuose ant scenos pasirodė visi žinomiausi šalies repo atlikėjai, o taip pat – specialiai dėl šių renginių į Lietuvą atvykusios pasaulinės hip-hopo muzikos žvaigždės – Killa Kela, Elzhi, J-Ro.

Bilietus į hiphopo estafetę, su garsiausiais lietuviško repo atstovais galite įsigyti visose „Bilietų pasaulio“ kasose ir internete.

MC Mesijus
MC Mesijus

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius