Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 17

„Sheep Got Waxed“ – pirmieji lietuviai, dalyvaujantys Londono festivalyje „Match & Fuse“

Šių metų spalio 28–29 d. Londone vyks festivalis „Match & Fuse“, pristatantis įvairialypę programą, kurioje telpa daugybė šiuolaikinės muzikos stilių bei krypčių nuo džiazo ir roko iki triukšmo ir eksperimentinės elektronikos.
Sheep Got Waxed
Sheep Got Waxed / Onos Kotrynos Dikavičiūtės nuotr.

Neatsitiktinai pirmas lietuviškas projektas, atstovaujantis mūsų šalį šiame standartus laužančiame renginyje, yra grupė „Sheep Got Waxed“, dreifuojanti tarp avangardinio free džiazo, eksperimentinės elektronikos ir šiuolaikinės akademinės muzikos bei verčianti kritikus sugaišti nemažai laiko ieškant taiklių ir talpių apibrėžimų savo skambesiui.

2010 metų susibūrusio trio nariai Simonas Šipavičius, Adas Gecevičius ir Paulius Vaškas yra gana jauni, bet grupė jau spėjo išleisti du albumus, o gyvų pasirodymų geografija vis plečiasi.

Nepaisant to, grupė virtuoziškai balansuoja tarp didelių, garsių renginių („Vilnius Jazz“, „Cosmo Jazz“ festivalis Prancūzijoje, Birmingemo džiazo ir bliuzo festivalis) ir muzikinio pogrindžio, kuriame yra, ko gero, ištikimiausi jų gerbėjai.

Asmeninio albumo nuotr./Sheep Got Waxed
Asmeninio albumo nuotr./Sheep Got Waxed

Todėl juos galima išgirsti ne tik minias žmonių talpinančiose salėse, bet ir šiuolaikinio meno parodų atidarymuose, jaunimo mėgstamuose baruose ir tik siauram eksperimentinės muzikos mėgėjų ratui žinomose renginių vietose.

Taigi galima užtikrintai teigti, kad „Sheep Got Waxed“ yra puikus pavyzdys, demonstruojantis, jog populiarumas ir pripažinimas nebūtinai priverčia ne pačią lengviausią muziką atliekančią grupę nusisukti nuo savo pirminės auditorijos ir „sušvelninti“ savo skambesį, kad įtiktų platesnei publikai. Būtent į tokius projektus ir nusitaiko festivalis „Match & Fuse“ – vienas svarbiausių drąsios nešabloniškos muzikos renginių, vykstantis ne tik Londone, bet ir kituose Europos miestuose.

Londone festivalio koncertai vyksta svarbiose eksperimentinės muzikos ir šiuolaikinio džiazo renginių vietose, tarp jų legendinė „Café Oto“ ir ne mažiau žinomas klubas „Vortex Jazz Club“. Pastarajame šeštadienį, spalio 29 d., ir pasirodys lietuvių trio.

Svarbu pažymėti, jog „Match & Fuse“ festivalis akcentuoja ne tik pavienių grupių ir atlikėjų pasirodymus, bet ir aktyvų jų bendravimą tiek tarpusavyje, tiek su festivalio lankytojais. Todėl „Sheep Got Waxed“ muzikantai dalyvaus visame festivalyje ir turės progą užmegzti vertingus kontaktus su savo kolegomis iš 14-os pasaulio šalių bei artimiau susipažinti su publika, kritikais, ir kitais Londono ir Europos šiuolaikinės muzikos pasaulio atstovais.

Prie „Sheep Got Waxed“ įtraukimo į „Match & Fuse“ programą svariai prisidėjo buvusi Lietuvos Respublikos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Rita Valiukonytė, padėjusi organizatoriams susisiekti su Lietuvos atlikėjais. Jų dalyvavimą festivalyje remia LR Kultūros ministerija, o kelionę koordinuoja Lietuvos muzikos informacijos centras – viena svarbiausių Lietuvos muziką užsienyje pristatančių ir populiarinančių organizacijų. Ji šiemet koordinavo dar dvi Lietuvos džiazo plėtros užsienyje programas: džiazo pianisto Andrejaus Polevikovo pasirodymus Italijos džiazo forume „Roero Music Fest“ ir tradicinio svingo grupės „The Schwings“ koncertus su Laura Budreckyte Birmingemo džiazo festivalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius