-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 03 17

„shishi“ išleidžia kasetę: „Skiriam ją Vilniaus kiemams, kurie mus užaugino“

Nors Vilnius gimtadienį atšventė prieš daugiau nei mėnesį, grupė „shishi“ šiandien miestui turi dovanų – ką tik išleistą albumą, kuriame įamžino penkias lietuviškas skaičiuotes iš Vilniaus kiemų.
„shishi“
„shishi“ / Asmeninio albumo nuotr.

Kiemų „folkloro“ tyrinėjimais muzikantės užsiėmė ne vieną mėnesį – rinko skaičiuotes, pagal jas rašė dainas. „Aiškinomės ar ir Žirmūnuose vaikai naudojosi Burbulienės paslaugomis? Ar Dorė buvo mirus ir Naujojoj Vilnioj? Ar tikrai en den du yra viena populiariausių skaičiuočių? Ir kažką išsiaiškinom“, – pasakoja „shishi“.

Iš savo kiemo laikų Maria Rosa, Benadetta ir Victoria prisimena ir sugedusį telefoną, broleli gelbėk, ir šokinėjimą ant ką tik sugrėbtų lapų krūvos arba per gumytę – iki pat pažastukų: „Šios ir kitos linksmybės dabar smegeninėj įsirėžę praktiškai kaip folkloras ir po truputį tie rėžiai nyksta į užmarštį, nemeluosim.“

Asmeninio albumo nuotr./„shishi“
Asmeninio albumo nuotr./„shishi“

Iš kiemų atsineštas skaičiuotes grupė dainomis pavertė su garso inžinieriaus Jurgio Masiulionio pagalba. Kiekvieną dainą lydi ir vaizdo klipas. Vizualias istorijas įvairiuose Vilniaus rajonuose nufilmavo video kūrėjai Alanas Gurinas ir Paulius Janušonis.

Albumą muzikantės sumanė leisti rankų darbo, riboto tiražo kasetėje: „Taip, kaip tada ir klausydavom.“ Kiekviena kasetė – unikali, išpiešta vis kitos grupės narės piešiniais.

shishi – Šiaip ar taip

VIDEO: shishi - Šiaip ar Taip

Kartu su kasetėmis šiandien grupė išleidžia ir virtualų Vilniaus kiemų žemėlapį. Jį, kaip ir patį albumo viršelį, kūrė iliustratorė Akvilė Magicdust. Įdomiausias surinktas ir iliustruotas skaičiuotes jau galima pamatyti ir išgirsti.

Viso albumo „Vilniaus skaičiuotės“ „shishi“ kviečia klausytis Spotify, Youtube ir Bandcamp platformose. Už pagalbą jį leidžiant muzikantės dėkingos Lietuvos kultūros tarybai.

„Skaičiuotės – tai lyg vaikiškas repas, kuris daug ką išsprendžia. Kieno eilė šokinėt? Kieno eilė ieškot? Kas eis paprašyt tram centų kriaušinei „Pagundai”? Kas pirmas kramtys gumą? Išbandykit priimant sudėtingus gyvenimo sprendimus, tikrai veikia!“, – sako „shishi“.

Grupės „shishi“ sąskaitoje jau puikuojasi du albumai bei daugybė kelionių į užsienio festivalius. Trash, surf, soul, rap muziką grojančios Maria Rosa – Giedrė Nalivaikaitė, (el. gitara, vokalas), Victoria – Dominyka Kriščiūnaitė (bosas, vokalas) ir Benadetta – Kamilė Griušytė (būgnai, vokalas) neseniai buvo nominuotos ir dviems M.A.M.A. apdovanojimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius