-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 27 /22:00

Širdžių virpintojas Bryanas Adamsas kaitino Kauno „Žalgirio“ areną užplūdusią publiką

„Netrukus jis jau kasmet pas mus važiuos koncertuoti“, – juokavo į Bryano Adamso pasirodymą „Žalgirio“ arenoje penktadienio vakarą plūstantys kauniečiai. Vienas garsiausių pasaulio atlikėjų pirmą kartą koncertavo Kaune, tačiau jau tris kartus yra grojęs Vilniuje, paskutinį kartą – vos prieš trejus metus.
Byano Adamso koncertas Kaune
Byano Adamso koncertas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lydimas gausios techninio personalo ir muzikantų komandos 55-erių kanadietis dainininkas į Kauną atvyko pristatyti 1984 m. išleistą multiplatininį albumą „Reckless“.

Šis įrašas, kuriame skamba tokie hitai, kaip „Run to You“, „Kids Wanna Rock“, „Somebody“, „Summer of '69“, „One Night Love Affair“ ir „It‘s Only Love“ duete su neprilygstamąja Tina Turner., B. Adamsą užkėlė į pasaulinės pop ir roko muzikos olimpą.

Garsusis dainininkas „Žalgirio“ arenoje gausiai susirinkusiai publikai „Reckless“ išleidimo trisdešimtmečio proga atliko visus šio albumo kūrinius ir kitas populiariausias savo dainas –  „(Everything I Do) I Do It For You“, „Please Forgive Me“, „All for Love“, „Have You Ever Really Loved a Woman?“ – bei naujausią kūrybą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Byano Adamso koncertas Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Byano Adamso koncertas Kaune

Koncertą tituline albumo daina „Reckless“ pradėjęs B. Adamsas iš karto pelnė pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje susirinkusios publikos simpatijas savo paprastumu, šiltu bendravimu ir visiems žinomomis dainomis.

Paprasto vaikino įvaizdžio visą karjerą neišsižadėjęs kanadietis lieka ištikimas sau ir „Reckless“ koncertiniame ture. Scenoje – tik muzikantai, už jų nugaros ir šonuose – dideli ekranai. Skoningas apšvietimas, vaizdo projekcijos tik papildo B. Adamso ir jo grupės pasirodymą, tačiau nėra pagrindinė šou vinis. Svarbiausia šios superžvaigždės koncerte – gyvai atliekama muzika ir jo paties nepakartojamas prikimęs balsas bei charizma.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Byano Adamso koncertas Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Byano Adamso koncertas Kaune

Po pirmųjų trijų energingų dainų atlikėjas prisistatė vardu ir pasisveikino su publika klausiamąja intonacija: „Kaunas?“, taip sukeldamas aplodismentų jūrą.

„Šiame ture pristatinėju prieš 30 metų įrašytą albumą „Reckless“. Tuomet man buvo 24 metai. Šiame koncerte grosiu dainas, kurias puikiai žinote, o kai kurių nežinosite“, – šmaikštavo B. Adamsas.

Ilgai nebandydamas publikos kantrybės, dainininkas sugrojo ir pirmąją baladę – klausytojai, o ypač – dailiosios lyties atstovės to tik ir laukė, kartu dainuodami ir laikydami į viršų iškėlę šviečiančius mobiliuosius telefonus ir žiebtuvėlius.

„Dviejų valandų koncertas tikrai neprailgo – sumaniai išdėstyti roko kūriniai ir baladės. Viskas super. Ir bisu pamalonino. Jei dar kartą atvažiuos į Lietuvą – vėl būtinai eisime“, – po renginio liaupsių B. Adamsui negailėjo vidutinio amžiaus moterų kompanija, taip tarsi apibendrindama visų maždaug 10 tūkst. žiūrovų nuomonę.

Su niekuo nesumaišomo prikimusio balso savininkas, talentingas kompozitorius, Kanados roko muzikos ikona Bryanas Adamsas gimė 1959 m. Kingstone, Kanadoje. Dainininko tėvas buvo diplomatas, todėl nuo ankstyvosios vaikystės mažasis Bryanas keliavo po įvairias pasaulio šalis. Būdamas keturiolikos, jis metė mokyklą ir visą laiką paskyrė muzikai.

Per visą savo karjerą Bryanas Adamsas išleido 11 studijinių albumų, 69 singlus, pardavė daugiau kaip 65 milijonus įrašų, gastroliavo šešiuose kontinentuose, jo dainos tapo Nr.1 daugiau kaip 40-tyje šalių.

Garsusis roko baladžių atlikėjas yra daug kartų nominuotas prestižiniams apdovanojimams, pelnė „Grammy“, „American Music Awards“, „MTV Video Music Awards“ statulėles  ir turi savo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Byano Adamso koncertas Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Byano Adamso koncertas Kaune

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius