Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 03

Skandalingieji „Leningrad“: „Mūsų dainos tik apie gerąsias gyvenimo puses – degtinę ir merginas“

Lapkričio 5-ąją Vilniaus „Forum Palace“ rūmus apims triukšmingas siautulys. Į Lietuvą atvyksta skandalinga, tačiau dėl to tik dar labiau mėgiama Rusijos grupė „Leningrad“ su charizmatiškuoju Sergeju Šnurovu-Šnuru priešaky.
Grupė „Leningrad“
Grupė „Leningrad“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Grupė „su charakteriu“ – taip galima vadinti „Leningrad“, kurių gerbėjai nedvejoja, kad koncerto metu pasitenkinimo pilni šokiai garantuoti. 2007-uosius grupė pradėjo eksperimentuodama su moterišku vokalu, o ilgainiui buvo pasirinkta viena dainininkė – ilgakojė raudonplaukė džiazo atlikėja Julija Kogan. „Leningrad“ iširo 2008 metais, bet tikriausiai tam, kad su trenksmu sugrįžtų. 2010 metais Šnuras su „chebra“ vėl pasiryžo šokiruoti. Tiesa, naujausiose kompozicijose daugiausia skamba J.Kogan, o ne S.Šnurovo balsas, bet idėjinis (ir ne tik) vadas niekuomet nesitraukia nuo „Leningrad“ šturvalo. Vilniuje su „Leningrad“ pasirodys tiek S.Šnurovas, tiek žavioji J.Kogan.

Kartą „Leningrad“ lyderis pasakė: „Mūsų dainos tik apie gerąsias gyvenimo puses – degtinę ir merginas“. Ir nors yra šventai tikinčių, kad skandalingai pagarsėjęs kolektyvas skęsta alkoholio liūne, jų dainose galima įžvelgti ir gyvenimiškų problemų analizę. S.Šnurovas, beje, gana dažnas Rusijos televizijų svečias, kur yra ne sykį įrodęs, kad jis  turi gerą humoro jausmą, yra išsilavinęs bei inteligentiškas žmogus.

„Geras muzikantas – miręs muzikantas“

Žinoma, „Leningrad“ lyderis veikiausiai nebūtų savimi, jei susilaikytų nuo atvirų ir kartais prieštaringų pasisakymų. Pavyzdžiui, jis ne tik pripažįsta, kad dauguma Rusijos artistų nelaimingi, bet ir sako, jog neįsižeistų, jei jo muziką kiti vadintų „popsu“. Jam svarbiausia, kad klausytojai nebūtų it bevaliai gyvuliai.

VIDEO: Leningrad — Dr. House (Full version) Full HD 1080p

„Nėra tokio dalyko kaip „popsas“. Yra populiari ir nepopuliari muzika. Bet kokia šiuolaikinė daina iš esmės niekinga, palyginus su, tarkime, Bachu. Tad iš esmės visi atlikėjai vienodi. Tik štai „Leningrad“ stengiasi pažvelgti, kaip pasikeitėme ir kaip muzika veikia žmones“, – aiškina S.Šnurovas. Jis tikino pats mėgstantis tik tokias grupes, kurių jau nebėra. „Taip yra todėl, kad galiu būti tikras – tokiais kolektyvais nenusivilsiu. Kad ir „Led Zeppelin“ – įspūdinga grupė ir jos nebėra. Geras muzikantas – miręs muzikantas“, – drąsiai teigia Šnuras. Aišku, pats jis kol kas niekur dingti neketina, o kiek gera „Leningrad“ muzika, jis leidžia spręsti klausytojams, primindamas, kad svaigintis alkoholiu prieš koncertą nėra būtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius