Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 05 17

Skelbiama „Gatvės muzikos dienos“ programa: šeštadienį Vilnius skambės kartu su visa Lietuva

Likus vos vienai dienai, kai žmonės išeis į miestų erdves džiaugtis muzikos garsais prasidėjus tryliktajai Gatvės muzikos dienai, paaiškėjo daugiau detalių, kas laukia visų susirinkusiųjų – tiek dalyvių, tiek miesto svečių. GMD vyks gegužės 18 dieną, šeštadienį, nuo 12 iki 22 valandos. Registracija vyksta iki pat šventės pradžios, t.y. 18 dienos 12 valandos, taigi, visi norintys dar turi šansą tapti šios muzikos šventės dalimi.
„Gatvės muzikos diena“
„Gatvės muzikos diena“ / Nendrės Žilinskaitės nuotr.

GMD leis atsiskleisti ir menininkams

Bendradarbiaudama su MO muziejumi ir Lietuvos muziejų asociacija, Gatvės muzikos diena šiemet siūlo ne tik išgirsti muziką, bet ir ją įamžinti. Šios GMD naujovės tikslas – įtraukti kitų meno sričių atstovus ir vizualiais menais praturtinti muzikos šventę. Todėl menininkai yra kviečiami išeiti į muzikuojančias gatves ir taip atskleisti save. Pasitelkę vaizduotę, perspektyvūs ir talentingi kūrėjai puikiai įsilies į GMD bendruomenę, o taip pat jiems tai gali būti puikus šansas pasiekti didesnę auditoriją, mat darbai bus eksponuojami pačiame MO muziejuje.

Verta paminėti, jog atlikėjai turi šansą registruotis muzikuoti ir prie MO muziejaus – tai nauja puiki erdvė skleistis menui ir sutikti pro šalį einančius bičiulius, kurie stabtels paklausyti. Taip pat prie MO muziejaus bus galima išvysti ir kolektyvo „Mellow Yellow Daffodil“ bei Gintarės Juknaitės su grupe pasirodymus.

Menininkams, nusprendusiems pasiduoti šiai smagiai avantiūrai ir įamžinti skambančią muziką, pateikiamos dalyvavimo sąlygos:

  • Registracija
  • Dalyviai naudoja savo atsineštas priemonės, jos gali būti įvairios (čia paliekame vietos jūsų fantazijai!)
  • Galima piešti, tapyti, fotografuoti ir visaip kitaip reikšti save.
  • Vieta: visur, kur vyksta GMD.
  • Nuo 18 valandos nešti darbus į MO muziejų ekspozicijai.

Registracija pasiekiama ČIA.

Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Gatvės muzikos diena“
Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Gatvės muzikos diena“

Muzikuojantiems traukinyje – kelionė nemokamai

Kaip ir pernai, šiemet traukiniai vėl tampa erdve skleistis muzikai ir kūrybiškumui. Gatvės muzikos dienos metu dardėti traukiniais bus dar smagiau, nes „Lietuvos geležinkeliai“ siūlo alternatyvą –muzikantams dovanos galimybę traukiniais keliauti nemokamai, jei šie surengs muzikinius pasirodymus kelionės metu!

#SkambantysTraukiniai registracijos forma ČIA.

Norint muzikuoti traukiniuose ir gauti bilietus į abi puses reikia laikytis šių sąlygų:

  • Su kiekvienu užsiregistravusiu šioje formoje bus susisiekta nurodytu elektroniniu paštu. Suderinsime kelionės dainuojančiais traukiniais detales. Dalyviai, iki renginio dienos neužpildę šios formos bei nesuderinę detalių su koordinatoriumi, nemokamai keliauti traukiniu negalės.
  • Kol bus riedama iš miesto į miestą, traukiniu bus dalinamasi su kitais muzikantais – improvizuoti, „jamm'inti“, kartu su grupe atlikti savo programą keleiviams ir traukinio konduktoriams bus vienas malonumas!
  • Norint gauti nemokamą traukinio bilietą į tam tikrą miestą, dalyvis būti užsiregistravę to miesto GMD: traukiniu važiuojama ne šiaip sau, o skleisti muzikos garsų už savo miesto ribų!
  • Šiemet bus skelbiamas konkursas GMD dalyviams. Muzikuodami traukinyje dalyviai gali filmuoti bei fotografuoti savo grupę. Vaizdine medžiaga reikia dalintis savo socialiniuose tinkluose bei pažymėti įrašą #skambantystraukiniai žyme. Originaliausi autoriai bus išrinkti iki gegužės 26 dienos ir apdovanoti traukinio bilietais kiekvienam nariui!

Taip pat, norintys muzikuoti tai gali daryti ir traukinių stotyse Vilniuje bei kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose!

Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Gatvės muzikos diena“
Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Gatvės muzikos diena“

Muzikos garsais skambės ir viešasis transportas

Nuo traukinių neatsilieka gyvą muziką taip pas skleisti pasiryžęs sostinės viešasis transportas. Žinant, jog juo keliauja daugelis įvairaus amžiaus miestiečių, kelionė viešuoju transportu GMD metu taps įsimintinesnė ir maloniai nustebins – naujuose autobusuose koncertuos jaunieji muzikantai.

„Gatvės muzikos diena“ yra vienas tų renginių, kurie pritraukia daugybę vilniečių ir miesto svečių – džiugu, jog žmonės pasineria į pramogas po atviru dangumi. Mes prie šio renginio jungiamės pirmiausia kaip alternatyvius keliavimo būdus skatinanti įmonė ir norime kiekvieną vilnietį paraginti tiek šią dieną keliaujant į muzikinį Vilnių, tiek ir kasdienybėje vis dažniau išbandyti darnesnio judėjimo mieste būdus – rekordiškai atsinaujinusį viešąjį transportą, dviračius, paspirtukus, pasivaikščiojimus pėsčiomis. Judėjimo alternatyvų sostinėje tikrai daug, svarbiausia pačiam pasiryžti pakeisti savo keliavimo įprotį ir atrasti tokį būdą, kuris būtų patogiausias ir efektyviausias“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

M.Gusarovienė pridūrė, jog SĮ „Susisiekimo paslaugos“ prie renginio jungiasi ir su gyvos muzikos programa. Gegužės 18 d. naujais autobusais važiuojančius keleivius linksmins skirtingi jaunieji atlikėjai. GMD proga kartojama jau praėjusią žiemą naujame sostinės viešajame transporte organizuota ir keleivių itin pozityviai įvertina „Ratuota muzikos diena“. Naujuose 1G, 3G ir 53 maršrutų autobusuose vėl suskambės gyva muzika.

Pasirodysiančius atlikėjus galėsite išgirsti ir pamatyti šiose vietose:
13.08 val. 1G autobusas, judantis nuo stotelės Santariškių žiedas / kvartetas „Eime“ ir Gintarė Bauerytė: vokalas, gitara.
15.05 val. 3G autobusas, judantis nuo stotelės Fabijoniškių žiedas / atlikėja Aistė Žurauskaitė: vokalas ir akustinė gitara.
16.51 val. 53 autobusas, judantis nuo stotelės Stotis / atlikėja Miglė Variakojytė: vokalas ir akustinė gitara.

Tradicinė „Drum2gether“ eisena laukia būgnininkų

Tikriausiai daugelis GMD dalyvių ir svečių neįsivaizduoja šventės vainikavimo be galingos būgnų eisenos ir tradicinės improvizacijos. Norintiems prisijungti ir kartu su būgnininkais žygiuoti iki uždarymo renginio, pateikiami vakaro nurodymai:

19.50h Rotušės aikštėje pradės rinktis būgnininkai ir visi norintys žygiuoti eisenoje!

20.00h Būgnininkai kartu su visais eisenos dalyviais pradės ritmingai žygiuoti šiuo maršrutu:
Pilies gatvė > Katedros aikštė > Gedimino prospektas > Laiptai tarp GO9 ir Centrinio pašto

20.30h prie laiptų tarp GO9 ir Centrinio pašto įsisuks tradicinė „Drum2gether“ būgnų improvizacija, kuri uždarys tryliktąją GMD.
Eisenoje ir būgnų improvizacijoje būgnais, plojimais, barškučiais ir trepsėjimu gali prisidėti visi!

Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Gatvės muzikos diena“
Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Gatvės muzikos diena“

Prisijungti kvies ir įvairūs kolektyvai

Masiniam būgnų̨ pasirodymui „Būgnų akis“ jėgas suvienijo projekto iniciatorius Karolis Misevičius, kultūrinių projektų organizatorė Jolita Vilčinskienė, už būgnų skambesį atsakingas Jogaila Ivašauskas, šokių mokytoja Erika Korobova kartu su vaikais iš „Dancing snakes“ kolektyvo bei „Afrikos būgnų“ komanda, kurie remia projektą būgnais. Prie iniciatyvos taip pat prisijungė Vilniaus Antakalnio gimnazijos ir Antakalnio progimnazijos mokiniai.

„Labai norėjome parodyti vaikams, kaip galima patiems sukurti meninį projektą ir smagiai praleisti laisvalaikį. Keletą savaičių moksleiviams rengėme repeticijas, kartu sprendėme kaip gražiai sustoti, kaip teisingai sugroti. Vaikų įtraukimas ir edukacija buvo svarbiausias tikslas“, – kalbėjo projekto organizatoriai. Pasirodymas vyks Rotušės aikštėje nuo 15-16val.

Taip pat kolektyvas Mood Sellers kartu su Home Jazz Band ir daug kitų muzikantų pakvies į New Orleans eiseną, kurioje gros, žygiuos, šoks, vers visą miestą pašokti nuo kėdžių ir eiti kartu švęsti gyvenimo.

Tad kiekvienas yra kviečiamas pasiimti pučiamąjį instrumentą ar kokį barškutį, apsirengti spalvingai ir kartu su muzikos dievais trypti, šaukti ir suktis ratu, nugriūti ant žemės, atsistoti ir vėl žygiuoti!

Maršrutas: Aušros vartai – Downtown Forest Hostel & Camping. Eisenos pradžia: 18:00.

Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Gatvės muzikos diena“
Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Gatvės muzikos diena“

Maisto furgonai lauks išalkusių

Norintiems pasistiprinti, GMD irgi turės ką pasiūlyti. Gatvės maisto furgonėliai priešais „Go 9“ prekybos centrą Gedimino prospekte stovės nuo 12 iki 22 valandos visos GMD metu. Užkandžių sau galės rasti kiekvienas, mat maisto furgonėlių sąrašas suteiks didžiulį pasirinkimą: čia maistą tieks „dešrainis24“, „Ajomama“, „Meatbusters“, “WaffleLAB“, „BBQ Burgers“, „Rebel Ninja“, „KalimeraLT“, „Būkčia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius