Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 01 23

Spalvingieji „Planeta Polar“ stebina liūdniausia daina ir nauju vaizdo klipu

Tylioje gamtoje įamžintas juodai baltas vaizdo klipas ir liūdna it atsisveikinimas daina „Amigo“ – tokios staigmenos šiandien iš grupės „Planeta Polar“ sulaukė jos klausytojai. Spalvingą kosminį kokteilį ant scenos kuriantys muzikantai pripažįsta, jog tai – vienintelė liūdna daina dabartiniame jų repertuare.
„Planeta Polar“
„Planeta Polar“ / Viliaus Barkausko nuotr.

„Ji gimė rudenį, nepagydomai susirgus mūsų šeimos šuniui Margiui. Po paskutinio skambučio veterinarams daug stipriau iškilo visaip nesąmoningai bandomi praryti ar nuslėpti jausmai.

Dainoje į Margį kreipiuosi paprastais mažybiniais žodžiais, padėkoju už draugystę, o tada palinkiu ramaus poilsio ir saldaus miego. „Amigo“ – lyg atsisveikinimas, susitaikymas ir lopšinė“, – liūdnai gyvenimiška istorija dalijosi „Planeta Polar“ vokalistas Adomas Koreniukas.

Suteikti kūriniui vizualų paveikslą muzikantai patikėjo buvusiam kolektyvo nariui, režisieriui Vytautui Puidokui, neseniai pristačiusiam savo dokumentinį filmą „El Padre Medico“.

„Viską stengiausi semti būtent iš pačio kūrinio – užsimerki, klausai muzikos ir lauki, kokie vaizdai ir vizijos aplankys. Jausmiškai daina man buvo apie mirtį, išsiskyrimą ir tai aš norėjau ištransliuoti. Dėl to rinkomės filmuoti apmirusioje rudeniškoje gamtoje, atsirado daug su tuo susijusių simbolių – žemės, kaulų, iškamšų“, – kūrybinio proceso detales atskleidė režisierius.

Išvyskite vaizdo klipą:

VIDEO: Planeta Polar - Amigo [Official Video]

„Viską įgyvendinome per du mėnesius. Lapkritį pradėjau galvoti apie idėją, vėliau prisijungė prodiuseris Tadas Vaitmonas, operatorius Ugnius Tuleikis, dailininkė Justė Vazgytė bei kostiumų dailininkė Marija Zalensaitė. Filmavimai truko keturias dienas“, – tęsė V.Puidokas.

„Amigo“ – ne tik melancholiškiausias grupės kūrinys, bet ir kolektyvo sielos A.Koreniuko debiutas ekrane. „Pirmą sykį teko šauti iš šautuvo, vaikščioti basomis prie minuso, vos neapvirsti ežere per audrą su valtimi, pūgoje braidyti su žeberklu, likti be dantų (bent jau vizualiai).

Labai stipriai nustebino, kaip kostiumas ir aplinkinė atmosfera keičia visą realybę ir tarsi visą komandą panardindavo į tą kitą, paralelų Rubikių Raganiaus ir Nanuko pasaulį“, – įspūdžiais dalijosi muzikantas.

Raganoms ir sapnams dėkingą atmosferą komandai pavyko atrasti netoli Rubikių ežero, aplink A.Koreniuko sodybą. „Nuo pat mūsų draugystės pradžios daugel sykių esame buvę čia su Vytautu, Jonu ir Margiu. Mūsų grupė šitam kaime stipriau apsipažino, Margis mėgdavo pabėgti ir negrįžti vieną kitą dieną šitose pelkėse“, – prisiminė atlikėjas.

Viliaus Barkausko nuotr./Planeta Polar
Viliaus Barkausko nuotr./Planeta Polar

Grupės nariai džiaugiasi ne tik stipria idėjine komanda, nepabijojusia gruodžio mėnesį leistis į filmavimus atokiose pelkėse, dalintis vos kelių valandų nakvyne nedideliame namelyje su dvylika žmonių, bet ir dar viena naujai atrasta talentinga aktore.

„Šuo Sesė buvo pati nuostabiausia, ištvermingiausia, kantriausia, klusniausia ir geriausios nuotaikos aktorė. Dirbti šalia tokios kolegės buvo labai jauku, didelė paskata bei įkvėpimas. Ir nors Sesė yra Vilniaus Pokaldrinės veislės šunytė, jai, kaip ir visai komandai, nebuvo baisu nei vidury žiemos plaukti valtimi, nei liuoksėti tarp raganiaus buveinėje stipriai išmindžioto klampaus juodo purvo“, – sakė dainininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius