Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 02 17

Stebinanti kūrinio „Trys milijonai“ atsiradimo istorija: kodėl radijo stotys nenorėjo jos groti?

Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečio proga laidoje „Dainuok mano dainą“ šeštadienio vakarą skambės žinomiausios lietuviškos dainos, sukurtos per pastaruosius šimtą metų. Projekto dalyvei Neringai Nekrašiūtei teko bene sunkiausia užduotis – atlikti dainą, kurią žino visa tauta. Aktorė perdainuos antruoju Lietuvos himnu neretai pavadinamą Marijono Mikutavičiaus kūrinį „Trys milijonai“. „Skiriu ją visiems pasaulio lietuviams“, – sakys ji.
Marijono Mikutavičiaus koncertas
Marijono Mikutavičiaus koncertas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gyvos muzikos šou „Dainuok mano dainą“ dalyviai ir šventinio vakaro vedliu tapęs režisierius Vytenis Pauliukaitis paminės Lietuvos gimtadienį – griausmingos jubiliejaus dūzgės ir šimtametės istorijos nepaliks abejingų. Pirmųjų lietuviškų klipų autorius V.Pauliukaitis gyvos muzikos projekte papasakos daugeliui negirdėtą ir dalyvius nustebinusią kūrinio „Trys milijonai“ atsiradimo istoriją: tik pristatyta daina nebuvo sutikta palankiai ir ne iškart susilaukė sėkmės.

Giedriaus Abromavičiaus nuotr./Laidos „Dainuok mano dainą“ akimirka
Giedriaus Abromavičiaus nuotr./Laidos „Dainuok mano dainą“ akimirka

„Radijai visiškai nenorėjo jos groti, nes ji buvo labai sentimentali, per daug žodžių joje“, – atskleis režisierius. „Aš lygiai taip pat pasijutau išgirdęs tą dainą. Man nepatiko... Mane apėmė pavydas, galvojau, kad jeigu jau tokia nesąmonė gali skambėti ir tapti krepšinio himnu, tai ir mano dainos gali tapti hitais“, – pripažins „Dainuok mano dainą“ dalyvis Stanislavas Stavickis-Stano, tuomet besimokęs vienuoliktoje klasėje ir dar tik bepradedantis savo muzikinę karjerą.

Giedriaus Abromavičiaus nuotr./Stano
Giedriaus Abromavičiaus nuotr./Stano

Ir dainuodama, ir repetuodama Neringa Nekrašiūtė pirmiausia galvoja apie krepšinį ir Lietuvos vyrų pergales, o kartais – gerbėjų ašaras.

„Su metais šita daina įgauna tikrai daug prasmių gilesnių. Tekstas labai gražus“, – sakys Neringa. Panašu, kad aktorės atlikimas sužavės scenos kolegas. „Buvo labai graži įžanga, man patiko kaip ji jausmingai ją išvyniojo. Aišku, tai nebuvo Marijono variantas, bet buvo jėga“, – nuomonę po pasirodymo išsakys Jūratė Miliauskaitė.

E.Lubys šventinėje „Dainuok mano dainą“ laidoje šį šeštadienio vakarą, 19:30 per BTV atliks kūrinį „Leliumoj, siuntė mani, leliumoj“, M.Jampolskis – „Sudiev, sudiev“, D.Gutauskienė-Laisva – „Paskutinį sekmadienį“, Stano – „Jei ne auksinės vasaros“, N.Nekrašiūtė – „Trys milijonai“, L.Kazlauskienė – „Tyliai leidžias pavargusi saulė“, R.Laureckis – „Žvirbliai“, R.Janušas – „Vaikystės šviesa“, J.Miliauskaitė – „Širdele mano“, R.Ščiogolevaitė – „Norim dar“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius