Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 27

Su dainininku Peteriu Gabrieliu Vilniuje koncertuos elitiniai roko muzikantai

Gegužės 16-ąją Vilniuje įvyksiantis Peterio Gabrielio koncertas melomanams įsimins kaip nepakartojama meistriškumo pamoka. Kartu su britų dainininku koncertuos po ketvirčio amžiaus pertraukos jo atkurta grupė, kurioje groja keturi pripažinti muzikos virtuozai.
Peteris Gabrielis
Peteris Gabrielis / Koncerto organizatorių nuotr.

„Siemens“ arenoje Peteris Gabrielis atliks pasaulinio koncertų turo „Back To Front“ programą, kurioje skamba ne tik didžiausi jo hitai, bet ir nuo pirmos iki paskutinės dainos atliekamas populiarusis 1986-ųjų albumas „So“. Kad įspūdis muzikos gurmanams būtų dar didesnis, Peteris surinko muzikantus, su kuriais albumo „So“ pristatymo gastrolėse koncertavo 1986 ir 1987 metais.

Nuo 2012-ųjų pradėti rengti turo „Back To Front“ koncertai sulaukė didžiulio populiarumo – Vilniuje įvyks jau antrą sykį pratęstų gastrolių pasirodymas. Svarbų vaidmenį kuriant išskirtinę atmosferą atlieka muzikantai, kurių kiekvienas yra palikęs ryškų pėdsaką roko istorijoje. Galima drąsiai sakyti, kad „Siemens“ arenos scenoje gegužės 16-ąją bus ne viena, o penkios žvaigždės.

Bosistas Tony Levinas – neabejotinai svarbiausias Peterio Gabrielio bendražygis ir jo grupės simbolis. Vienas talentingiausių pasaulyje bosistų su Peteriu muzikuoja nuo pat šio dainininko solinio debiuto – 37 metus. Jo virtuoziškas grojimas vertikaliais instrumentais ir specialiomis pirštus „prailginančiomis“ lazdelėmis tampa kiekvieno Peterio šou svarbia dalimi.

Tony instrumentas skamba daugiau nei 500 plokštelių – tarp jų paskutiniame Johno Lennono albume „Double Fantasy“, „Pink Floyd“, Lou Reedo, Tomo Waitso, Alice Cooperio, Laurie Anderson, „Dire Straits“ ir daugelio kitų muzikos garsenybių įrašuose. Koncertų turuose jis grojo su Paulu Simonu, Jamesu Tayloru, Peteriu Framptonu, Gary Burtonu, „Yes“ ir būriu kitų roko bei džiazo muzikantų.

Itin svarbi Tony Levino karjeros dalis susijusi su viena žymiausių pasaulio progresyviojo roko grupių „King Crimson“. Prie šio britų kolektyvo prisijungęs 1981-aisiais, Tony su pertraukomis jame groja iki šių dienų. Pernai „King Crimson“ atsikūrė po penkerių metų pertraukos ir didelį roko gerbėjų šurmulį sukėlė pranešimu apie būsimas gastroles. Pasauliniame koncertų ture, kuris prasidės šių metų antroje pusėje, „King Crimson“ sudėtyje gros ir Tony Levinas.

„Muzikantų muzikantas“, - taip pianistą Davidą Sanciousą kartą apibūdino Peteris Gabrielis. Davidas prieš keturis dešimtmečius išgarsėjo kaip atlikėjo Bruce'o Springsteeno grupės narys, tačiau vėliau pasuko savo keliu ir grojo su visu roko, popmuzikos ir džiazo žvaigždynu – Ericu Claptonu, Zucchero, grupės „Yes“ dainininku Jonu Andersonu, Sealu, Youssou N'Douru, Carlosu Santana, Stanley Clarke'u, Jacku Bruce'u ir kitais.

Užpernai jo meistriškumą galėjo įvertinti ir Lietuvos publika – Davidas Sanciousas Kauno „Žalgirio“ arenoje grojo su dainininku Stingu. Būtent su juo ir kitu žinomu atlikėju Paulu Simonu iki kovo pabaigos Davidas gastroliuos JAV, o tada prisijungs prie Peterio Gabrielio koncertų turo.

Davido grojimas skamba dviejuose populiariuose Peterio Gabrielio albumuose „Up“ ir „Us“, jis taip pat padėjo dainininkui įrašyti muziką filmams „Paskutinis Kristaus gundymas“ ir „Triušių aptvaras“. Beje, kai šių metų balandį Peteris Gabrielis bus įšventintas į simbolinį Rokenrolo šlovės muziejų, tokios pat garbės sulauks ir Davidas Sanciousas – tik kaip Bruce'o Springsteeno grupės „E-Street Band“ narys.

Prancūzų būgnininkui Manu Katche albumas „So“ tapo tramplinu į įspūdingą tarptautinę karjerą – po šio disko pasirodymo kartu groti jį pakvietė Stingas, kuris, kaip ir Peteris, užmezgė su Manu ilgametę muzikinę draugystę. Vienu geriausių Europos roko, džiazo ir world muzikos būgnininkų tituluojamas Manu Katche per šiuos tris dešimtmečius grojo su „Eurythmics“, „Dire Straits“, Alu Di Meola, Tori Amos, Joe Satriani, Manu Chao, Janu Garbareku, „Tears For Fears“, Herbie Hancocku, Tracy Chapman, Chrisu Botti ir begale kitų žinomų atlikėjų. Lietuvoje Manu Katche taip pat yra viešėjęs su Stingu – 2001-aisiais, kai grojo koncerte Vilniaus „Žalgirio“ stadione.

Be to, Manu Katche yra išleidęs keletą solinių albumų, keletą metų buvo Prancūzijos TV talentų šou „Nouvelle Star“ teisėjas ir mokytojas, jau šešerius metus veda muzikinę laidą kultūros TV kanale „Arte“. Nuo 1986 iki 2002 metų Manu grojo visuose Peterio Gabrielio išleistuose albumuose. Sena meilė nerūdija – 2012-aisiais būgnininkas vėl prisijungė prie Peterio komandos, kad kartu atgaivintų albumo „So“ magiją.

Gitaristas Davidas Rhodesas Peterio Gabrielio akiratyje atsirado dar 1980-aisiais – kai Davido grupė „Random Hold“ apšildė Peterio gastroles. Gitaristo talento sužavėtas Peteris po turo pakvietė prisijungti prie jo grupės – šis taip ir padarė. Nuo to laiko Davidas nuolat bendradarbiauja su Peteriu, tačiau visada rasdavo laiko padėti ir kitiems garsiems muzikantams – tokiems kaip Paulas McCartney, Roy Orbisonas, „New Order“, Paulas Oakenfoldas, „Japan“, „Talk Talk“, Scottas Walkeris ir daugelis kitų.

„Koncertą pateikiame trimis dalimis, kaip pietus. Pirmasis patiekalas – akustinė dalis, antrajame – daugiau elektronikos, o desertui – visas albumas „So“, nuo pradžios iki pabaigos, taip, kaip jis buvo sumanytas“, - apie artėjantį pasirodymą Vilniuje pasakoja Peteris Gabrielis.

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiantis Peteris Gabrielis – šešių „Grammy“, trijų „Brit Awards“, trylikos MTV apdovanojimų, „Polar“ ir „Ivor Novello“ prizų laimėtojas, laikomas vienu geriausių intelektualios populiariosios muzikos kūrėjų pasaulyje.

Bilietai į šventę, kurios turbūt nepraleistų nė vienas tikras melomanas, platinami visose „Tiketos“ kasose ir internetu – www.tiketa.lt

VIDEO: Peter Gabriel – „Growing Up Live“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius