Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 03

Su „Mono“ Vilniuje pasirodys islandai „Sólstafir“ ir vokiečiai „The Ocean“

Spalio 21 d. Vilniuje vyksiančiame koncerte kartu su japonais „Mono“ magišką atmosferą kurs ir islandai „Sólstafir“ bei progresyvieji vokiečiai „The Ocean“. Renginio kontekste šių dviejų grupių nesinori vadinti tiesiog apšildančiomis – tiek „Sólstafir“, tiek „The Ocean“ muzikantai turi ne ką mažesnį kultinį statusą ir kuria tiek pat unikalų, kiekvienam juos atradusiam klausytojui savaip ypatingą garsų meną.
„Sólstafir“
„Sólstafir“ / Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr./„Mono“
Asmeninio albumo nuotr./„Mono“

Islandai „Sólstafir“ ne per seniausiai koncertavo Vilniuje ir buvo pagrindinis vakaro akcentas sausakimšame „New York“ klube. Kad naują albumą pernai išleidęs ketvertas  yra neabejotinoje savo karjeros viršūnėje liudija ne tik koncertų maratonai, bet ir naujasis grupės darbas „Ótta“, kuriame šalia iškart atpažįstamo skambesio šliejasi švieži stilistiniai fragmentai.

Per dvidešimt metų islandai ištobulino psichodelišką ir dramatiškos įtampos kupiną folk, punk ir sludge  derinį, kuris galiausiai atitrūksta nuo bet kokių grynųjų žanrų ir gali būti apibūdinamas tik vienu žodžiu – „Sólstafir“.

VIDEO: Sólstafir - Lágnætti (Official Music Video)

„The Ocean“ kultas prasidėjo 2002 metais Berlyne, kai būrelis muzikantų loftuose įkūrė sau repeticijų ir gyvenamąsias patalpas. Nuo tada į paviršių išniro septyni atmosferiški sludge ir progressive dvasia alsuojantys albumai, ir grupė tapo vertinama visame pasaulyje. Dabartiniai „The Ocean“ nariai jau tiksliai nepamena, kiek kartų yra pasikeitusi jų grupės sudėtis – keletas muzikantų yra pradingę tiesiog turų metu...

Asmeninio albumo nuotr./„The Ocean“
Asmeninio albumo nuotr./„The Ocean“

Nepaisant to, jiems pavyko išvystyti vientisą ir galingą – vandenyno plačiąja prasme – koncepciją. Pasak muzikantų, naujausio albumo „Pelagial“ pagrindinė idėja – tai laipsniškas leidimasis į vandens gelmes. Albumo muzika tiesiog vilnija pakilimais ir kritimais, banguoja nuo melodingos harmonijos iki ritminės dekonstrukcijos.

Viena už kitą ekspresyvesnės bei paveikesnę muziką kuriančios grupės – „Mono“, „Sólstafir“ ir „The Ocean“ – visos trys pasirodys koncerte Vilniuje spalio 21 d. Kuri tą vakarą taps esmine ir svarbiausia – beliks pajausti ir nuspręsti kiekvienam koncerto lankytojui, išdrįsusiam leistis į jų hipnotizuojančias muzikos gelmes.

Bilietai prekyboje nuo birželio 10 d.  

VIDEO: The Ocean "Firmament" (OFFICIAL LIVE VIDEO)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius