-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 17

Sugrįžtantys „Junior“ ruošia atsaką popmuzikos beveidžiams

Po dešimtmečio pertraukos prie aktyvios muzikinės veiklos sugrįžta grupė „Junior“. Vienas iš populiariausių visų laikų lietuviškos popmuzikos kolektyvų, paskatintas entuziastingos klausytojų reakcijos, į beveidžių atlikėjų ir svetimų dainų perdarinių karaliją rengiasi sugrąžinti kūrybinę ugnelę, originalų šou ir aštrius pasisakymus.
„Junior“ nariai (iš kairės) Mintarė, Rosita ir Andrius
„Junior“ nariai (iš kairės) Mintarė, Rosita ir Andrius. / „Melodijos“ nuotr.

Grupės sugrįžimo gastrolės startuos netrukus – vasario 19-ąją, penktadienį. Koncertu Šilutėje prasideda jungtinis scenos legendų turas, kuriame „Junior“ dalyvaus kartu su grupe „Pikaso“ ir buvusia „Mango“ trijulės nare Viktorija Perminaite. Penkiolikos koncertų turo metu „Junior“ atliks garsiausias savo dainas „Jausmai“, „Tavo praeitis“, „Būkime kartu“, „Nida‘99“ ir kt. bei visiškai naują kūrinį.

Sugrįžimo dainos patys „juniorai“ neskuba vadinti manifestu, tačiau drauge neslepia joje išsakysiantys savo kritišką nuomonę apie lietuviško pramogų verslo situaciją. „Nesiekiame ko nors užgauti ir nesijaučiame esantys orakulai, – sakė grupės nariai. – Tačiau norime pasidalyti savo požiūriu į tai, kad iš lietuviškos muzikos beliko vientisas garsinis fonas nesibaigiančioms laidoms ir rašiniams apie asmeninį jos atlikėjų gyvenimą, o dainininku pradedamas vadinti kiekvienas daugkartinio realybės projekto dalyvis.“

Anot grupės lyderės Rositos, grupės sugrįžimas nėra kruopščiai strateguotas iš anksto. „Viską nulėmė praėjusį lapkritį vykęs prodiuserinės kompanijos „Cactus“ dešimtmečio koncertas, – sakė dainininkė. – Kai publika pasitiko mus atsistojusi, jokių papildomų padrąsinimų nereikėjo.“

Visi grupės nariai muzikinę veiklą ketina derinti su kitais savo darbais. „Koncertai daugiausia rengiami savaitgaliais, be to, neketiname pulti „chaltūrinti“ dėl kiekvienos šimtinės. Nepažadame priimti kiekvieno pasiūlymo koncertuoti – jeigu nori kurti aukšto lygio pasirodymus su originalia šou programa ir išlikti įdomus klausytojams, kitaip ir negali elgtis“, – sakė grupės, garsėjančios pavydėtinais honorarais, nariai.

Iškart po gastrolių grupė imsis naujosios muzikinės programos kūrimo. Rositai, Mintarei ir Andriui (ketvirtoji „juniorė“ Eglė gyvena Vokietijoje, tad grupės veikloje dalyvauti negali), kaip ir anksčiau, talkins muzikos prodiuseris Žilvinas Liulys. Savo kryptį grupė ir toliau įvardija kaip šokių muziką.

„Domimės naujausiomis muzikos tendencijomis ir žinome, kas dabar „ant bangos“. Tikimės, kad mūsų naujos dainos patiks ir jauniems klausytojams, ir mūsų vienmečiams – ne vienas bendraamžis yra mums užsiminęs, kad norėtų klausytis jo patirtį atitinkančios muzikos, – sakė grupės nariai. – Nors patys muzikinę karjerą plėtoti pradėjome būdami labai jauni ir puikiai suprantame tuos, kurie dabar pradeda savo kelią, tačiau reikia pripažinti – kai dainuojama širdimi, apie išjaustus ir patirtus dalykus, efektas visai kitoks.“

„Juniorai“ neketina užmiršti ir  juos išgarsinusio savito įvaizdžio, įspūdingos choreografijos bei šou.

Grupė „Junior“ susikūrė 1996-aisiais Klaipėdoje. Kolektyvas vienas iš pirmųjų Lietuvoje pradėjo koncertuose naudoti pirotechniką bei modernią apšvietimo techniką, kurti specialią scenografiją, dainininkų kostiumais rūpinosi profesionalūs dizaineriai. Iki 1999-ųjų gyvavusi „Junior“ tapo pirmąja šalies popgrupe, kuri įrašė dainą su užsienio garsenybe – 1999-aisiais drauge su to meto „Eurodance“ žvaigžde DJ Bobo išleido bendrą singlą „Stebuklų šalis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius