Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 13

Suomijos superžvaigždės „Korpiklaani“ Lietuvai parodys linksmiausią metalinės muzikos pusę

Jeigu manėte, kad metalinė muzika tiesiog privalo būti kupina pykčio, širdgėlos, ir kitų tamsių emocijų, tai tikriausiai dar nematėte, kokią metalinę šviesą ir džiaugsmą pasauliui neša Suomijos grupė „Korpiklaani“.
„Korpiklaani“
„Korpiklaani“ / Festivalio „Kilkim Žaibu XX“ nuotr.

Tikra folk metalo sensacija – ir, nepabijokime to žodžio, superžvaigždės, padabinančios daugelio didžiausių Europos metalinių festivalių sąrašus – savo vietą po Saule išsikovojo visai neatsitiktinai. Dešimtį albumų per penkiolika metų išleidusių darboholikų iš Suomijos miškų kupinai grupei atitenka pripažinimas už tai, kad jie savo šalyje prikėlė folkloro muzikos tradicijas bei tapo vienais iš folk-metalo žanro pradininkų, rašoma pranešima spaudai.

„Korpiklaani“ metalo pasaulyje išsiskiria ne tik nedaug kur girdimu akordeono bei smuiko sąskambiu su labiau žanrui įprastomis gitaromis bei būgnais, tačiau ir savo sprogstama energija, kuri norom nenorom verčia klausytojus kelti bokalą.

Mat ir didelė dalis suomių dainų yra būtent apie tai: „Alus“, „Degtinė“, „Mažas laimingas girtuoklis“, „Medinės pintos“, „Išgerkime“ ir kitos.

Taip, kai kuriuos šios grupės kūrinius galima drąsiai vadinti užstalės metalo muzika. Tačiau „Korpiklaani“ ypatingai gerbia ir savo šalies kultūrą bei istoriją: didelė dalis jų kūrybos yra grindžiama samių tautosaka ir Suomijos nacionalinio epo „Kalevala“ motyvais - pastarajam buvo skirtas netgi ištisas albumas „Manala“.

Ateinančią vasarą ant Lūksto ežero kranto linksmieji suomiai savo linksmiausias polkutes sugros ir jubiliejinio festivalio „Kilkim Žaibu XX“ svečiams – juos džiugins ne tik labiausiai pamiltais kūriniais iš ankstesnių albumų, bet ir dainomis iš paties naujausio dainų rinkinio „Kulkija“ („Klajoklis“).

Šiame darbe atsiskleidžia ir netikėtos melodiškesnės, švelnesnės „Korpiklaani“ nuotaikos. Ir nors naujasis albumas nėra toks vėjavaikiškas bei idealiai pritaikytas užstalei, kaip ankstesnių albumų turinys, net ir jis yra daugybę kartų linksmesnis bei šviesesnis už beveik viską, ką galime išgirsti metalisto grojaraštyje, todėl pasiruoškite linksmiausiai metalinei šventei – kojos ir bokalai kilnosis patys, o šypsenos nušvies net pačius rūsčiausius veidus.

Festivalis „Kilkim Žaibu XX“ ateinančiais metais vyks per pačias Rasas, birželio 21-23 d. prie Lūksto ežero, Varniuose. Grupių sąrašas pildysis iki pat renginio pradžios, staigmenų dar bus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius