Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 29

T.Ė.T.Ė. tęs savo misiją – apdovanos M.A.M.A. apdovanojimų pamirštus alternatyvius muzikantus

2013-ieji kovo 2-oji – šią datą savo kalendoriuose ryškiai raudonu žymekliu turėtų apsibraukti alternatyvios muzikos mėgėjai. Mat būtent šią dieną jau antrus metus iš eilės popmuzikos išvargintas ausis džiugins alternatyvios muzikos apdovanojimai T.Ė.T.Ė 2012.
Muzikos apdovanojimų T.Ė.T.Ė 2012 akimirka
Muzikos apdovanojimų T.Ė.T.Ė 2012 akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Mes su džiaugsmu pristatome jau antrus metus vyksiančius apdovanojimus T.Ė.T.Ė, – audringai susirinkusiems į spaudos konferenciją pranešė vienas organizatorių, muzikantas Vilius Alesius.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vilius Alesius
Vilius Alesius

Žinomas vyras patikino, kad apdovanojimų koncepciją sugalvojo praėjusiais metais, netrukus ataušti Lietuvos muzikos apdovanojimų M.A.M.A. atgarsiams. Mat šie apdovanojimai, anot muzikanto, „po savo stogu nesutalpina visų muzikos talentų“.

„Po M.A.M.A. apdovanojimų man vieną naktį prisisapnavo, kad reikia padaryti alternatyvius apdovanojimus. Galbūt ne tik alternatyvios muzikos, bet alternatyvius. Lietuvoje yra labai daug muzikantų, kurių nepastebi žiniasklaidos kanalai. Tačiau jų yra labai daug. Be to, norėjosi pratęsti alternatyvių apdovanojimų tradiciją“, – tikino V.Alesius.

Nors alternatyvių apdovanojimų mintis ir gimė Viliui, idėją įgyvendinti jam tiek praėjusiais metais, tiek ir šiais įgyvendinti padeda kitas muzikantas ir roko muzikos renginių organizatorius Jonas Ščevinskas. Vyrukai patikino, jog ilgai ieškoję apdovanojimus vis tik rengs menų fabrike „Loftas“.

Jonas Ščevinskas
Jonas Ščevinskas

„Ilgai galvojome kur daryti apdovanojimus, svarstėme įvairias galimybes ir vietas, bet galiausiai nusprendėme, kad jie ir vėl vyks „Lofte“. Tiesa, ne vasario mėnesio pabaigoje, o kovo 2-ąją. Tačiau iki tol mes turėsime net du papilomus renginius kultūros bare „Kablys“ – gruodžio mėnesį  vyks naujokų pasirodymas, o sausio pradžioje – per 2012 metus pristatytų muzikinių klipų peržiūra. Tokiu būdu mes norime padaryti įžangą į apdovanojimus“, – trumpai nupasakojo Vilius.

2012 metais vykę T.Ė.T.Ė. apdovanojimai išdalino net 17-ka apdovanojimų, o šiais metais prisidės dar penkios naujos nominacijos – Metų charizma, Metų didžėjus, Metų muzikos festivalis, Metų muzikos skleidėjas ir Metų instrumentalistas. Pastaroji kategorija praėjusių apdovanojimų metu buvo išskaidytą į pavienes (Metų būgnininko, Metų gitaristo ir t.t.) kategorijas, o šiais metais jos suvienytos.

„Colours of bubbles“
„Colours of bubbles“

Tiesa, portalui Žmonės.lt pasiteiravus, galbūt jau aišku, kas taps šio renginio vedėjais (praėjusiais metais jais buvo Dovilė Filmanavičiūtė ir Mantas Stonkus – aut.past.), vyrukai nusišypsojo, O J.Ščevinskas paslaptingai atsakė: „Žinome, bet dar neišduosime. Trumpai – tai bus jaunieji aktoriai. Niekam nežinomi ir ne populiarūs“.

Po ilgai netrukusio 2013-ųjų metų apdovanojimų pristatymo scenoje pasirodė praėjusių metų nugalėtojai – Dee & Kamy“ (metų hip hopo grupė), „Fun Clock“ (metų fanko grupė), „Mandragora“ (metų metalo grupė) bei „Colours of bubbles“  (metų roko grupė) – surengė koncertą.

Truputis istorijos – T.Ė.T.Ė. 2011

Pirmą kartą vykę T.Ė.T.Ė. apdovanojimai, pirmiausia tapę alternatyva apdovanojimams „M.A.M.A.“, buvo alternatyvūs ne tik muzika, bet ir renginio formatu. Žodžio kišenėje neieškantys renginio vedėjai Miss Sheep (Dovilė Filmanavičiūtė) ir Mantas Stonkus nebijojo aštresnių replikų bei ironiškų užuominų apie popscenos žvaigždes.

Apdovanojimuose koncertavo grupė „Atitude“ iš Kauno, „Reed No Brass“, Markas Palubenko, „Mano juodoji sesuo“, Brainers“, didžiulių ovacijų sulaukę „Muse IQ“ su Beissoul, „Saulės Broliai“ su renginio organizatoriumi Viliumi Alesiu, apdovanojimų himną sukūrę „Omerta“, „My Favorite Gun“, senokai scenoje matyti šiauliečiai „Gin Gas“, „Fusedmarc“, „Pergalė“, folkroko grupė „Žalvarinis“ bei funk’o/džiazo atlikėjai „Jing’a'Ling“.

Apdovanojimų laimėtojams buvo įteikti diskinio pjūklo formos simboliniai medaliai. Juos renginio vedėjai ėmė iš scenoje stovėjusio vaikiško vežimėlio, simbolizavusio T.Ė.T.Ė. apdovanojimų kūdikystę. Apdovanojimuose dalį prizų susižėrė jau senokai publikos pamėgti „Liūdni slibinai“, nugalėję Metų tautos balso nominacijoje. Be prizų neliko ir dainininkai Ieva Narkutė bei Jeronimas Milius. Metų debiutu tapo savo pirmąjį albumą išleidęs muzikos kūrėjas iš Vilniaus Markas Palubenka. Prizu už geriausią klipą dainai „Why“ džiaugėsi grupė „Gyvai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius