Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 05

„Tautišką giesmę“ lietuviškai sugiedojęs ansamblis iš Gruzijos: „Įsiminti jūsų himno žodžius užtrukome vos dvi valandas“

Gruzijos ir Lietuvos draugystę tautiečiai turėjo galimybę pamatyti televizijos eteryje rodytame bendrame šalių kino seriale „Vyno kelias“. Tačiau draugystę su lietuviais gruzinai brangina net ir pasibaigus serialui. Gruzinų folkloro kolektyvas „Chveneburebi“ su savo gerbėjais pasidalijo vaizdo medžiaga, kurioje repeticijų metu atliekamas Lietuvos himnas – „Tautiška giesmė“.
„Chveneburebi“
„Chveneburebi“ / „Chveneburebi“ nuotr.

„Draugaujame ir palaikome gerus santykius su žmonėmis, dirbančiais Lietuvos ambasadoje Gruzijoje. Mums teko garbė koncertuoti ne viename jų organizuojamame renginyje. Kartą teko išmokti ir tautišką giesmę. Įsiminti žodžius užtrukome vos dvi valandas. Turėjome tekstą ir skaitėme natas, todėl ypatingo vargo nebuvo. Gal lietuviams šiek tiek ir užkliuvo mūsų tarimas, bet manau, kad klaidos nebuvo labai girdimos (juokėsi). Turėjome daug juoko mokydamiesi ištarti vieną ar kitą lietuvišką žodį“, – portalui Žmonės.lt pasakojo vienas iš aštuonių kolektyvo narių George‘as Jege‘as Sakhokia.

VIDEO: „Chveneburebi“ vyrai gieda Lietuvos himną

Apie „Chveneburebi“

Folkloro kolektyvą „Chveneburebi“ sudaro 8 gruzinai iš įvairių šalies regionų. Kiekvienas kolektyvo narys ne tik dainuoja, bet ir šoka bei groja tradiciniu instrumentu. „Chveneburebi“ tikslas – populiarinti autentišką šalies muzikos kultūrą. Vyrų kolektyvas ne tik rengia muzikinius pasirodymus, bet ir keliauja į įvairius Gruzijos regionus, renka dainas, jas užrašo, kad kultūros paveldas būtų išsaugotas. Jie sėkmingai koncertuoja šalyje, taip pat yra surengę pasirodymų Europoje bei Azijoje.

„Chveneburebi“ nuotr./„Chveneburebi“ kelionė į Indiją
„Chveneburebi“ nuotr./„Chveneburebi“ Indijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius