Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 11

Ten Walls išleidžia gerbėjų lauktą dvigubą vinilinį albumą „Symphony“ kartu su orkestru

Elektroninės muzikos atlikėjas Ten Walls (Marijus Adomaitis) į savo diskografiją įtraukia pirmąjį gyvai atlikto koncerto su orkestru albumą. Ten Walls koncertas, atliekamas kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru bei dar keletu žinomų muzikantų ir dainininkų, buvo įrašytas gyvai ir paruoštas leidybai. Šio albumo „Symphony“ dviguba vinilinė plokštelė prekyboje pasirodys gegužės 28 dieną.
„Ten Walls“ ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas
„Ten Walls“ ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiame albume įrašytas didžiulės sėkmės sulaukęs gyvo garso pasirodymas, kuris įvyko 2019 metų vasarą Trakų pilies kiemelyje. Scenoje koncertavo beveik 100 muzikantų, tarp kurių pasirodė gerai žinomas pianistas virtuozas Petras Geniušas, populiarus Lietuvos atlikėjas Daddy Was A Milkman, švedų dainininkas ir kompozitorius Jonatan Backelie bei Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas orkestro įkūrėjo ir Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato dirigento maestro Gintaro Rinkevičiaus.

Didžioji dalis albumo „Symphony“ kūrinių yra debiutinio albumo „Queen“ populiariausių kūrinių ir atskirų singlų, užkariavusių šokių muzikos aikšteles, versijos. Ypatingai kruopščiai atrinktas repertuaras leidžia pajusti muzikos augimą nuo romantiškų melodijų iki šokių aikštelių hitų, karaliavusių įvairiausiuose pasaulio kampeliuose.

Vinilinė plokštelė/Ten Walls – „Symphony“
Vinilinė plokštelė/Ten Walls – „Symphony“

Albumas „Symphony“ yra unikali galimybė pajusti Ten Walls kūrybos dar kitokį skambesį, kuris išsiskleidžia tik su simfoninio orkestro pritarimu. Lyriniams kūriniams tai prideda emocinio gylio, o šokių muzikos hitams suteikia kitokių pojūčių ir jėgos.

Sudėtingiausia viso projekto dalis buvo sukurti Ten Walls muzikai naujas aranžuotes, kad elektroninės muzikos kūrinius galėtų atlikti orkestro muzikantai, įprastai grojantys visai kitokio pobūdžio muziką. Tai buvo nepaprasta užduotis, pareikalavusi beveik metų laiko pasiruošimui, planų įgyvendinimui ir repeticijoms, kuriose Marijus fiksavo net smulkiausias atlikimo technikos detales.

„Groti vakarėlyje ar festivalyje, kai viską tiksliai žinai, yra viena, o vadovauti beveik šimtui žmonių ant scenos ir sinchronizuoti visų partijas yra visai kas kita. Čia vyksta komandinis darbas su kiekvienu muzikantu. Aš esu labai patenkintas galutiniu rezultatu, ir tai buvo viena priežasčių, kodėl nusprendėme šį ypatingą renginį įamžinti įraše“, – sako Ten Walls.

VIDEO: Ten Walls feat. Lithuanian State Symphony Orchestra - "Symphony"

Dar vienas postūmis albumo išleidimui buvo asociacijos LATGA laimėtas konkursas, skirtas finansuoti muzikos įrašų leidybą. Šis asociacijos įvertinimas buvo dar vienas ženklas, kad projektas yra solidus darbas, įdomus ne tik elektroninės muzikos sekėjams, bet ir platesnei muzikos gerbėjų auditorijai.

Albumą „Symphony“ Lietuvoje platins specializuota lietuviškos muzikos parduotuvė „Muzikos Archyvai“. Planuojama, kad vinilinę plokštelę bus galima atsiimti jau nuo gegužės 28 d. Kadangi pandeminė situacija tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje nuolat keičiasi, tad tikslesnės informacijos visada galima rasti Ten Walls socialinėje medijoje.

Marijus Adomaitis, turintis klasikinės muzikos išsilavinimą, visada svajojo sugroti savo muziką su orkestru. Ten Walls kūrybai išpopuliarėjus pasauliniu mastu, garsiausius hitus aranžavo tokie žymūs muzikos atlikėjai kaip Duke Dumont, žymus švedų kompozitorius Hans Ek. Pastarasis kartu su Norrköping Symphony Orchestra išleido 17-iolikos elektroninės muzikos kūrinių kompiliaciją, kurioje Ten Walls vardas įrašytas šalia tokių muzikos autoritetų kaip Massive Attack, Daft Punk ir The Chemical Brothers.

Išankstinė prekyba albumu „Symphony“ prasidės nuo gegužės 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius