-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 06 17

„Testament“ apsisprendė: koncerte Vilniuje publiką įkaitins grupė „Relicseed“

Kalifornijos „thrash“ metalo grupė „Testament“ šią vasarą tikriausiai neras laiko atsipūsti paplūdimyje prie jūros ar gaivinančio ežero, nes jų koncertinis turas pakankamai įtemptas. Beveik kasdien vis kitoje šalyje atsibundančius atlikėjus jau kitą savaitę, birželio 27 dieną Vilniuje „Forum Palace“ pasitiks ir Lietuvos fanai.
„Relicseed“
„Relicseed“ / Grupės archyvo nuotr.

Neseniai „Testament“ paskelbė, kad iš kelių kandidatūrų pradėti šį koncertą jie pasirinko mūsų „braliukus“ – latvių grupę „Relicseed“.

2004 metais į vieną grupę susibūrę heavy/trash metalo mylėtojai gana sparčiu žingsniu iš pogrindžio išlipo į didžiąją sceną. Visgi „Relicseed“ pradžia nebuvo labai lengva. Pirmuosius tris metus būtų galima įvardinti kaip ieškojimų laikotarpį – keitėsi nariai, kartu su jais kito skambesys ir muzikinis stilius. Grupė atvirauja, kad bandomieji kūrinių įrašai neatrado palaikymo ne tik klausytojų tarpe, bet ir pačio kolektyvo viduje.

Po trijų metų „Relicseed“ įrašė kūrinį, kuris jau ir jiems patiems skambėjo priimtinai. Daina „Slavery“ pradėjo suktis vietinėje radijo stotyje ir rodės, kad ieškojimai baigėsi bei davė apčiuopiamų vaisių. Visgi po pirmosios rimtesnės sėkmės grupė visiems netikėtai nusprendė išsiskirstyti.

Testament
„Testament“

Muzikantai ėmė groti su kitais kolektyvais, bet nė vienas jų nesijautė galintis realizuoti visas savo idėjas. Būgnininkas Andrejs ir vokalistas Edgars reguliariai susitikdavo ir kartu improvizuodavo. Tokie vakarai išgrynino jų vizijas ir vaikinai nusprendė su nauja energija vėl kartu kibti į darbus. 2010 gruodį „Relicseed“ pristatė debiutinį albumą „60 Minutes of a Dream“. Tik jam pasirodžius vaikinus pasisiūlė globoti Anglijos įrašų kompanija „Dirty Earth Records“. Ši draugystė atvėrė kelius į tarptautinius festivalius ir didesnius koncertus. Šiandien muzikantai gali pasigirti groję vienoje scenoje su tokiomis grupėmis, kaip „Sabaton”, „Caliban“, „Evile“, „Korpiklaani“, „Deadlock“ bei „Crematory“.

„Relicseed“ toliau pildo savo istoriją – Lietuvoje jie įkaitins publiką prieš thrash metalo monstrų „Testament“ pasirodymą. Šis kolektyvas patenka į populiariausių ir įtakingiausių pasaulio thrash metalo grupių sąrašą, šalia tokių šio muzikos stiliaus grandų kaip „Metallica“, „Megadeth“, „Slayer“ bei „Anthrax“.

„Testament“ ir juos apšildysiantys „Relicseed“ Lietuvą aplankys birželio 27 dieną. Norintys aplankyti Vilniuje, „Forum Palace“ vyksiančią sunkiosios muzikos fiestą bilietus gali įsigyti „Bilietai LT“ kasose ir internete.

VIDEO: „Relicseed“ – „Sapnis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius