-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 12 07 /2013 12 08

Tūkstantinę minią Kaune surinkusiame „Sel“ koncerte: įspūdingi fejerverkai, liepsnos ir kilnojama scena

Egidijus Dragūnas šeštadienio koncerte, kuriam, kaip sakė, itin daug ruošėsi, tryško energija ir gera nuotaika. Dainininkas scenoje elgėsi nepriekaištingai ir niekam nesuteikė progos dėl ko nors piktintis ar priekaištauti.
SEL koncerto akimirka
SEL koncerto akimirka / Žmonės.lt nuotr.

Į 20 valandą turėjusį prasidėti „Sel“ pasirodymą publika pradėjo rinktis kelioms valandoms prieš jį. Jau tuomet prie „Žalgirio“ arenos nusidriekė ilgos norinčiųjų patekti į renginį eilės. Aktyviausiai minia, užpildydama visus įėjimus, drabužines, stacionarius ir specialiai koncertui įkurtus laikinus barus, ūžtelėjo apie 19.30 val. Pasirodymo publika kantriai laukė iki 21 valandos. Likus kiek daugiau nei 10 minučių iki koncerto pradžios ant vaizdo ekranų scenoje pasirodė elektroninis laikrodis, skaičiuojantis akimirkas iki „Sel“ išėjimo į sceną. Grupės gerbėjus šūktelėti paragindavo laikrodį karts nuo karto pakeičiantys užrašai, pranešantys, jog laukti liko nedaug.

Tai, kad koncertui itin ruoštasi techniškai, bylojo arenos palubėje sumontuota daugiau nei įprastai metalinių sijų, skirtų pakabinti šviestuvams ir lazeriams. Įvertinus tai, kad bilietai parduoti net aukščiausiose arenos tribūnose, pasirodymas transliuotas per du gana aukštai pakabintus vaizdo ekranus. Dar vienas, tik maždaug tris kartus ilgesnis ir aukštesnis, „įkurdintas“ pačioje scenoje.

žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka
žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka

Greta scenos įtaisytas ir ilgas podiumas – pakyla, besibaigiąs kilnojama į viršų scena. Tai, kaip ji atsiskiria nuo podiumo ir pakimba ore, pademonstruota per pirmąsias tris dainas. Tiesa, vėliau scena užstrigo ir iš vietos nebepasijudino. Apie tai, kad įvyko techninis nesklandumas, publikai užsiminė pats E. Dragūnas, paaiškindamas, jog neketinęs visą pasirodymą praleisti tik ant įprastos scenos. Tuo metu, kai kilnojama podiumo dalis dar veikė, E. Dragūnas ore buvo atsisėdęs ant jos krašto ir nuleidęs kojas į apačią. Vėliau nuo jos dainininkas tiesiog nušoko iš kelių metrų aukščio.

„Sakiau, kad man nedarytų balkono, bet rengėjai patikino negalį kitaip, nes esu durnas“, – remdamasis į pakeliamos scenos atramą ir šypsodamasis sakė E. Dragūnas, visą koncertą vilkėjęs juodą odinį kostiumą.

„Jei būčiau šiandien neatėjęs, tai būtų rekordas, kai tiek daug žmonių susirenka į nieką“, – beveik įpusėjus koncertui juokdamasis sakė E.Dragūnas.

Aplink ilgąjį podiumą ir pakeliamą sceną buvo įrengta gerbėjų tribūna. Iki šiol nė viename koncerte ji nebuvo tokia didelė. Pagal tai, kiek arenoje telpa žmonių, ir kiek vietų buvo užimtų, galima tvirtinti, jog salė, galinti vienu metu priimti apie 17 tūkst. žmonių, buvo pilnutėlė.

Penki gyvai groję „Sel“ grupės muzikantai ir E.Dragūnas į sceną užlipo iš jos viduje įrengtos nišos. Vėliau čia esančiais laiptais užkopė ir publikai pasirodė penkiolika gatvės šokių šokėjų, talkinusių „selui“ atliekant penktąją koncerto dainą „Aš kaip žąsis“.

žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka
žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka

Po jos dainininkas pasakojo šeštadienį sėdėjęs viešbutyje su apatinėmis kelnėmis, valgęs lašinius ir galvojęs, kad Lietuvoje nėra žvaigždžių. Vėliau jis nusprendė, jog vis dėlto yra vienintelė, kuri kaip tik stovi prieš gerbėjų akis.

E.Dragūnui pritarė vokalistė Monika Liu, pasirodžiusi koncerte per vienintelę dainą. Po jos apie atlikėją „Sel“ lyderis tepasakė: „Tokios merginos gyvena Londone“.

Septintąją ir visas likusias koncerto dainas E.Dragūnas dainavo kartu su pritariančia vokaliste Silvija. Iš viso koncerte skambėjo 24 dainos. Kai kurios iš jų – po kelis kartus: „Aš žiūriu į tave pasauli“, „Užmerkiu akis“, „Lyja“. Beje, pastarąjį kūrinį renginio kaltininkas atliko kartu su vienu iš grupės „Electronic I“ nariu.

žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka
žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka

Beveik per kiekvieną dainą publikai buvo parengta staigmena – fejerverkai, liepsnos, iš „dangaus“ pradėję kristi lietų primenantys blizgučiai, konfeti. Per vaizdo ekranus transliuotas ne tik efektais „paskanintas“ „gyvas“ koncerto vaizdas, bet ir reali filmuota medžiaga ar fantastiški kompiuterinėmis programomis sukurti vaizdai.

E.Dragūnas nuolat ragino publiką ploti, šokinėti, kartu dainuoti. Atlikėjas juokavo, jog klausytojams aktyviai leisti laiką turbūt trukdo vakarienei suvalgyti mamų išvirti cepelinai.

„Jei būčiau šiandien neatėjęs, tai būtų rekordas, kai tiek daug žmonių susirenka į nieką“, – beveik įpusėjus koncertui juokdamasis sakė E. Dragūnas.

Lepindamas gerbėjus daina „Soliaris“ atlikėjas nepamiršo priminti seno konflikto dėl tikrojo jos autoriaus su grupe „Fojė“. Jis kalbėjo ir apie savo sūnų Deividą, kurį, prieš vykdamas į koncertą Kaune, nuvežė močiutei pasaugoti.

Kūrinį „Kai mano mintys bėga tolyn“ E. Dragūnas sudainavo vilkėdamas krepšinio komandos „Žalgiris“ marškinėlius, kuriai kitąmet palinkėjo tapti Lietuvos čempione.

žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka
žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka

Atsisveikinęs su publika E. Dragūnas, kaip ir grupės nariai, pradingo scenoje įrengtoje nišoje. Tik aktyvūs plojimai ir šūksniai atlikėjus sugrąžino į sceną. E. Dragūnas joje pasirodė vilkėdamas raudonos spalvos palaidinę ir žibintuvėlį. Jis paragino publiką įjungti viską, kas skleidžia šviesą.

„Jūs galite pakeliauti laiko mašina ir pasveikinti vieni kitus su Naujais metais. Šį koncertą Naujųjų naktį rodys iškart po šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės kalbos“, – sakė E. Dragūnas, kartu su gerbėjais sudainavęs ilgiausių metų ir „valio, valio“.

Po koncerto E. Dragūnas išvyko vakarėlio švęsti į naktinį klubą „Macao Open Air“.

Koncerte Egidijaus Dragūno mylimoji į sceną neišėjo

Grupės „Sel“ metų koncertui ruošęsis Egidijus Dragūnas į jo programą neįtraukė savo mylimosios Eleonoros Sebrovos. Nors renginyje mergina dalyvo ir kaip viešnia, ir kaip viena iš muzikinio įvykio organizatorių,  per daugiau nei dvi valandas trukusį koncertą į sceną ji neišėjo.

Eleonora Sebrova
Eleonora Sebrova

Maždaug prieš savaitę žiniasklaidoje pasirodė pranešimai esą E.Sebrova ir E.Dragūnas pasuko skirtingais keliais. Tuo metu atlikėjai audrų ištiktų santykių nekomentavo. Žmonės.lt šaltiniai teigė, jog sužadėtiniai iš tiesų išgyveno krizę. Esą E.Sebrova net paliko Vilniuje esančius bendrus su E.Dragūnu namus ir išvyko pas artimuosius į Klaipėdą.

„Nekalbadieniai“, anot portalo pašnekovų, tarp poros tęsėsi daugiau nei mėnesį. Kokia  buvo viso to priežastis – neaišku. Nėra žinoma, ar būtent todėl, kad diskutavo apie santykių nutraukimą su išrinktąja, E.Dragūnas neįtraukė įprastai jam koncertuose pritariančios E. Sebrovos į pasirodymo programą.

Šiltėti atmosfera tarp mylimųjų, Žmonės.lt žiniomis, pradėjo šią savaitę. E.Sebrova jau rūpinosi E. Dragūno koncerto reikalais, jam artėjant grįžo į sostinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius