Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 11

Valdovų rūmų kieme koncertuos garsioji saksofonininkė Candy Dulfer

Birželio 8 d. Vilniuje savo koncertą surengs viena geriausių, gražiausių ir stilingiausių pasaulio saksofonininkių – Candy Dulfer su savo grupe. Pasirodymas įvyks pačioje sostinės širdyje – ištaigingame LDK Valdovų rūmų kieme, užburiančiame savo didybe ir puikiai tinkančiame šiam išskirtiniam renginiui.
Candy Dulfer
Candy Dulfer / Asmeninio albumo nuotr.

 Kartu su Candy Dulfer scenoje pasirodys visas būrys aukščiausios klasės olandų muzikantų ir dainininkų – tarp jų talentingas „beatboxeris“ Andy Ninvalle, vokalistas Phatt bei žinomas olandų didžėjus DJ Kikke, kuris užims vietą prie būgnų. Koncerte raudonplaukė saksofono diva atliks savo visas geriausias ir populiariausias kompozicijas.

Kartu su savo grupe ji žada sukurti unikalų šokių muzikos, dubstepo, funk ir house stilių sintezę, kuri visiems žiūrovams leis naujai atrasti džiazą, praturtintą moderniais šokio ir šiuolaikinės muzikos elementais. Pasirodymas Vilniuje yra įtrauktas į pasaulinį atlikėjos gastrolinį turą, kurio metu ji pasirodys daugelyje Europos miestų, o taip pat JAV, Rusijoje ir Japonijoje.

Asmeninio albumo nuotr./Candy Dulfer
Asmeninio albumo nuotr./Candy Dulfer

Candy Dulfer gimė 1969 m. Amsterdame žinomo saksofonininko Hanso Dulferio šeimoje. Būdama penkerių pradėjo mokytis groti būgnais, po metų paėmė į rankas saksofoną. Kai Candy sukako keturiolika, ji subūrė savo pirmąją grupę „Funky Stuff“, su kuria gastroliavo Olandijoje, o 1987 m. net „apšildė“ keletą Madonnos koncertų. Pasaulinis pripažinimas atėjo kartu su debiutiniu albumu „Saxuality“, kurį muzikantė išleido 1990 m., būdama vos devyniolikos.

Albumas buvo parduotas daugiau kaip milijono kopijų tiražu ir pelnė prestižinį „Grammy“ apdovanojimą. Albumo hitu tapo kompozicija „Lily Was Here“, užėmusi 11-ąją vietą Amerikos „Billboard Hot 100“. Populiarumo sulaukė ir vėlesni Candy įrašai, tarp kurių 2003 m. sukurta kompozicija „Finsbury Park, Cafe 67“, tapusi chrestomatiniu smooth džiazo hitu.

Asmeninio albumo nuotr./Candy Dulfer
Asmeninio albumo nuotr./Candy Dulfer

Candy Dulfer ne kartą koncertavo ir geriausiuose džiazo festivaliuose, tokiuose kaip               „Jazz a Vienne“, „North Sea Jazz“, „Montreux Jazz Festival“ ir daugelyje kitų. Charizmatiška saksofoninkė bendradarbiavo su Prince, Beyonce, grupės „Eurythmics“ nariu Dave Stewartu, Vanu Morrisonu, Chaka Khan, Aretha Franklin, „Pink Floyd“, „Blondie“, Davidu Sanbornu ir kitomis muzikos žvaigždėmis.

VIDEO: Lily Was Here - Candy Dulfer @ Band (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius