Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 28

Vasarą pasirodys dar niekur negirdėtų Prince'o dainų albumas

Muzikos legendos Prince'o gerbėjų šią vasarą laukia staigmena. Prabėgus trejiems metams po dainininko mirties, bus išleistas 14-os, niekur negirdėtų Prince'o dainų albumas. Tai – galimybė pažvelgti į legendos užkulisinį darbą – visus kūrinius atlikėjas sukūrė to meto kylančioms scenos žvaigždėms.
Prince'o albumo „Originals“ viršelis
Prince'o albumo „Originals“ viršelis / „Warner Bros. Records“ nuotr.

Prince'as visada bus prisimenamas, kaip išskirtinio balso savininkas, nepamirštamų gyvų pasirodymų atlikėjas, populiariausių dainų dešimtukus užkariavusių dainų autorius ir muzikos verslo revoliucionierius. Visą, beveik keturis dešimtmečius trukusią karjerą, Prince‘as ne tik spindėjo scenoje, bet ir daug dirbo už jos ribų – kūrė dainas kylančioms žvaigždėms.

Šį birželį, „The Prince Estate“, kartu su „Warner Bros. Records“ ir „Tidal“, išleis 14-os, niekur iki šiol neišleistų dainų albumą „Originals“. Albumo dainos – atspindys darbo, kurį Prince‘as dirbo nulipęs nuo scenos – kūrė dainas kitiems. Kūrinius atrinko Troy Carteris, atstovaujantis „The Prince Estate“ ir JAY-Z.

Nuo birželio 7-osios „Originals“ 14-an dienų bus pasiekiamas „TIDAL“ platformoje. Muzikinės platformos nariai turės galimybę išgirsti šiuos kūrinius skambančius lygiai taip, kaip parašė autorius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Prince 1990 m.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Prince 1990 m.

Birželio 21-ąją „Warner Bros. Records“ šį išskirtinį albumą pristatys visose internetinėse muzikos klausymosi ir pardavimo platformose, dienos šviesą taip pat išvys kompaktas. 180 gram 2LP ir riboto kiekio Deluxe CD+2LP pasirodys liepos 19-ąją.

Devintojo dešimtmečio viduryje, Prince‘as dominavo muzikiniuose čartuose, kaip dainų kūrėjas ir prodiuseris. Jis ne tik išleido devynis labai komerciškai sėkmingus pilnametražius albumus, Prince‘as taip pat parašė daugybę kūrinių tokiems kolektyvams ir atlikėjams, kaip: „The Time“, „Vanity 6“, Sheila E., „Apollonia 6“, Jill Jones, „The Family“ ir Mazarati. Visi kūriniai, kuriuos jis parašė beveik nebūdavo keičiami – grupės, muzikantai Prince‘o versijas tiesiog įdainuodavo savo balsu.

VIDEO: Prince - Nothing Compares 2 U (Official Music Video)

Dalis dainų, kurias melomanai ras albume „Originals“, tapo vienais žinomiausių atlikėjų hitų. Sheila E. kūrinys „The Glamorous Life“ 1984-aisiais pasiekė pirmąją vietą populiariausių šokių muzikos dainų tope. „The Bangles“ atliekamas „Manic Monday“ ne tik pačiam singlui, bet ir albumui „Different Light“ padėjo pasiekti antrąją poziciją populiariausių dainų tope. „The Time“ „Ice Cream Castle“, kartu su „Jungle Love“, išbuvo net 57 savaites „Billboard 200“ tope. 1991-aisiais, dainininkė Martika džiaugėsi tarptautine sėkme su „Love… Thy Will Be Done“ – top 10 hitu Prancūzijoje, Australijoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV.

„Originals“ leis geriau pažinti gerai žinomas ir hitai tapusias dainas, jų atsiradimo istoriją. Tarp albumo kūrinių ir „Vanity 6“ „Make-Up“, Jillo Joneso „Baby, You’re a Trip“ ir Kenny Rogerso „You’re My Love“. Albume ir originalioji Prince‘o 1984-ųjų „Nothing Compares 2 U“ versija, kuri buvo išleista 2018-aisiais, kaip atskiras singlas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius