-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 17

Vasariška M.Kavaliausko premjera: tekstas gimė paplūdimyje leidžiant laiką su žmona

Dainininkas ir aktorius Martynas Kavaliauskas pristato nuotaikingą, šiltą, vasaros hitu pretenduojančią tapti dainą ir specialiai jai kurtą vaizdo klipą. Prieš keletą mėnesių atlikėjas atskleidė, kad artimiausiuose jo planuose – debiutinis autorinių lietuviškų dainų albumas.
Martynas Kavaliauskas
Martynas Kavaliauskas / Augustės Kukaitytės nuotr.

„Pristatyti savo kūrybą – didelis džiaugsmas. Dainos „Vasara“ idėja ir koncepcija gimė dar ankstyvą pavasarį, kuomet pamažu ėmė kirbėti viltis, kad šią vasarą vėl viskas grįš į senas vėžes. Kad žmonės vėl galės džiaugtis vieni kitais, galės laisvai gyventi, keliauti, pažinti, kurti naujus santykius, įsimylėti“, – džiaugėsi Martynas.

Atlikėjas teigė, kad dainos tema, be abejo, labiausiai sietina su teigiamų jausmų ir emocijų banga, kurią mums atneša kiekviena vasara.

„Kasmet išgyvename tą nuostabų vidinį emocinį virsmą, kuris užlieja kiekvieno žmogaus sielą, protą ir mintis, nes ateina vasara. Tikiuosi, kad klausytojams mano daina įpūs naujos gyvybės ir pozityvumo bei sustiprins tikėjimą ir norą džiaugtis mažais, savaime suprantamais dalykais.“

Martynas pastebėjo, kad užsiimant savo kūryba nuo pradžios iki pabaigos, kūrybinius procesus valdyti yra paprasčiau nei atiduoti muziką prodiusuoti kitiems.

„Džiaugiuosi, jog ryžausi mokytis muzikos prodiusavimo subtilybių ir šiandien savo kurtas dainas galiu realizuoti pats – taip išsikeldamas sau vis didesnius tikslus ir galimybę tobulinti skambesį, tekstą ir turinį tol, kol tai mane džiugina. Profesine prasme, esu labai reiklus sau ir kitiems, tad – tai daug ką išsprendžia.“

VIDEO: Martynas Kavaliauskas - Vasara

Martynas neslepia, kad kūrybiniais darbais dalijasi su žmona. „Melodiją šiai dainai sukūriau pakankamai seniai, ji išties nedaug tepasikeitė nuo pirminio varianto, sukurto grojant gitara. Vėliau ją šiek tiek patobulinome, parašėme pritariančiųjų vokalų partijas.

„Vasaros“ tekstas taip pat gimė pakankamai lengvai – su žmona leidome laiką pajūryje ir parašėme tekstą per keletą vakarų. Po to sekė ilgesni – dainos aranžavimo ir vaizdo klipo kūrimo etapai. Šioje dainoje įdėta labai daug mūsų pačių – daugelis gitarų partijų įgrotos mano rankomis, taip pat priedainiuose skamba ir mano žmonos balsas.“

Martynas džiaugiasi, kad vaizdo klipe nusifilmavo jo grupės muzikantai ir šokių partnerė. „Kadangi dainą kūrėme būdami pajūryje, tuo pat metu kilo idėja ją ekranizuoti ir vaizdo klipą filmuoti ant jūros kranto, esu dėkingas savo muzikantams ir šokių partnerei, kad jie įsiamžino drauge.

Pakvietėme prisijungti mano ilgametę scenos partnerę – Renatą, su kuria esame laimėję televizijos šokių projekte ir vaizdo klipe atkartojome garsųjį „Purvinų šokių“ pakėlimą, kurį paskutinį kartą buvome atlikę mažiausiai prieš penkerius metus, tai irgi buvo iššūkis“, – juokėsi Martynas.

Taip pat atskleidė, kad siekiant nufilmuoti vaizdo klipą, kilo šiokių tokių nesklandumų dėl lietuviškos vasaros orų. „Kai kūrėme vaizdo klipo pagrindinę mintį ir siužetinę liniją, Lietuvoje dar nebuvo labai šilta ir vasariškų dienų pasitaikydavo vos viena kita. Net keletą savaičių laukėme, kol išaus šviesi ir šilta vasariška diena.“, – juokėsi Martynas ir pastebėjo, kad pirminė idėja vaizdo klipo lokacijų pasirinkimui buvo kitokia:

„Siekdami nerizikuoti dėl oro, galinčio sugadinti vaizdo klipo filmavimo darbus, norėjome rinktis Italiją – Amalfio krantą ar Graikijos salas, nes Lietuvoje gegužės mėnesį oras buvo itin permainingas. Tačiau filmuoti vaizdo klipo svetur negalėjome ir dėl pandemijos ribojimų, o dabar esame daugiau nei laimingi, kad, visgi, pavyko visą idėją įgyvendinti Lietuvoje. Pasirinktos ikoniškiausios lietuvišką vasarą simbolizuojančios vietos – Trakai ir Palanga. Dėl to labai džiaugiuosi ir tikiu, kad toks vaizdo klipas tik dar labiau priartina pačią dainą prie mums svarbių prisiminimų ir dar kartą pažymi, kokia nuostabiai graži yra mūsų šalis, o ypač – vasarą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius