Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 08

„Vaya Con Dios“ atskleidžia ypatingą paskutinio koncerto Vilniuje viešnią

Iki paskutinio grupės „Vaya Con Dios“ pasirodymo Lietuvoje likus mažiau nei dviem mėnesiams, paskelbta, kad į sceną kartu su jos vokaliste kils dar viena išskirtinį balsą turinti moteris. Prie gruodžio 21 dieną Vilniaus Pramogų arenoje „Vaya Con Dios“ atsisveikinimo gastrolių koncerto prisijungs ypatinga viešnia – žinoma Prancūzijos dainininkė Marianne.
„Vaya Con Dios“
„Vaya Con Dios“ / Asmeninio albumo nuotr.

Marianne Aya-Omac – dainininkė, kompozitorė, gitaristė, kurios balsą kritikai apibūdina dviem žodžiais: „nuostabiai šiltas“. Scenoje ji – daugiau nei 20 metų. Per tą laiką atlikėja matė visko – nuo muzikavimo gatvėse ir metro stotelėse iki koncertų su legendine JAV folko atlikėja Joan Baez, nuo solinių koncertų su gitara iki koncertų dideliuose festivaliuose „International Festival Nuits d'Afrique“ Monrealyje ar „Nuits de Musiciens“ Paryžiuje, kur Marianne scenos partnere tapo garsi JAV džiazo vargonininkė Rhoda Scott.

Groti pianinu Marianne pradėjo būdama devynerių. Po penkerių metų ji pakeitė instrumentą – paimti į rankas gitarą ir pradėti rašyti dainas paauglę įkvėpė motinos padovanota Joan Baez plokštelė.

1992-aisiais mergina pradėjo groti Prancūzijos miesto Monpeljė gatvėse ir šešerius metus darė tai 300 dienų per metus. Netrukus atsirado ištikimų gerbėjų, kurie ateidavo pasiklausyti Marianne. Jie ir paragino merginą pamąstyti apie profesionalią muzikinę karjerą.

VIDEO: Marianne atliekama daina „Papillon“

Tuo metu ji jau dainavo „Gospelize it“ – kolektyve, kuris vadinamas geriausiu neprofesionaliu gospelų choru Prancūzijoje. Maišyto kraujo mergina daug laiko leido čigonų bendruomenėje – jų muzika kartu Lotynų Amerikos ir flamenko ritmais sudaro Marianne kūrybos pagrindą.

Kelią į didžiąją sceną Marianne tiesė, subūrusi grupę „Ginkobiloba“, kurios du albumai sulaukė nemažo melomanų dėmesio. 2005-aisiais grupė išsiskirstė – Marianne vėl pasinėrė į gospelus, suburdama du šio žanro chorus. Tuo metu atlikėja jau buvo gerai žinoma „world“ muzikos scenoje – sukūrusi originalią muzikos programą, ji buvo pakviesta apšildyti Afrikos muzikos žvaigždės Salifo Keitos koncertą.

2008-aisiais atlikėja įkūrė savo leidyklą „JL&Co” ir išleido pirmąjį solinį albumą „Be My Witness“, smarkiai padidinusį jos gerbėjų gretas. Tarp jų atsirado ir Marianne įkvėpėja Joan Baez, su kuria dainininkė 2009-aisiais susipažino Tarptautiniame gitarų muzikos festivalyje – čia Marianne surengė koncertą 20 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje.

Tais pačiais metais Marianne paliko Prancūziją ir persikraustė į Kanadą – bet ne tik dėl to, kad Šiaurės Amerikos prodiuseriai ir koncertų organizatoriai pradėjo domėtis jos kūryba.

VIDEO: „Vaya Con Dios“ hitas „Heading For A Fall“

Pati atlikėja apie tai pasakoja nedaug, tačiau užsimena, kad emigruoti ją privertė patirtas labai skausmingas incidentas Paryžiaus metro. Tuo laikotarpiu Prancūzijoje buvo suaktyvėję radikalai, nemėgstantys šalyje gyvenančių kitų tautybių ir rasių žmonių. Gali būti, kad gatvėse groti vis dar mėgstančios atlikėjos čigoniški ritmai sulaukė įžeidimų.

Kaip bebūtų, dabar atlikėjai puikiai sekasi. 2011-aisiais buvo išleistas jos albumas „Solo“, kuriame išsipildė Marianne vaikystės svajonė, puoselėta nuo tada, kai 12-os metų ji pirmą kartą paėmė į rankas Joan Baez albumą. Ši garsi atlikėja sutiko dalyvauti kelių Marianne albumo „Solo“ dainų įrašuose. „Tai gražiausias susitikimas mano gyvenime. Ši jauna moteris muzikai atiduoda save visą“, – teigia Joan Baez.

„Tai balsas, kuris pagriebia klausytojo ausis, dainų jėga greitai užkariauja, visai nesvarbu, ji dainuoja prancūziškai, ispaniškai ar angliškai“, – taip apie atlikėją kalba jos pasirodymus matę Prancūzijos muzikos kritikai.

Marianne „Vaya Con Dios“ koncerte atliks savo kūrybos dainą, padainuos duetu su grupės vokaliste Dani Klein, taip pat dalį koncerto atliks pritariančiojo vokalo partijas.

„Kai išgirdau jos balsą, iškart susižavėjau. Mes turime panašumų. Kai pradėjome „Vaya Can Dios“ karjerą, daug kas sakė, kad su tokiu čigoniškos muzikos, džiazo, flamenko, roko deriniu mes toli nenueisime. Su tokiais pačiais barjerais susiduria Marianne – ir juos sėkmingai įveikia. Man bus labai malonu ją pristatyti savo koncertų publikai“, – sako Dani Klein.

Gruodžio 21-ąją Pramogų arenoje vyksiantis pasirodymas – paskutinė Lietuvos žiūrovų galimybė gyvai išgirsti grupę „Vaya Con Dios“. Šių metų pradžioje Dani Klein paskelbė, kad atėjo metas versti paskutinį grupės istorijos puslapį – daugiau nei po ketvirčio amžiaus koncertų ir kūrybos „Vaya Con Dios“ išvyko į paskutinį koncertų turą. Jame skamba visos populiariausios grupės dainos, iki šiol užburiančios publikos jausmus ir vaizduotę – „Nah Neh Nah“, „Just A Friend Of Mine“, „Puerto Rico“, „What's A Woman“, „Heading For A Fall“ ir daugelis kitų.

Paskutinį „Vaya Con Dios“ pasirodymą mūsų šalyje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, artimiausiu metu žiūrovus pakviesiantis į Eltono Johno kalėdinį koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje, Turkijos šokio meistrų „Fire Of Anatolia“, žymaus britų komiko Russello Brando šou, Glenno Millerio orkestro koncertą, Italijos Giuseppe Verdi teatro orkestro, Robertino Loreti ir Šv.Kristoforo kamerinio orkestro, Lenkijos scenos karalienės Marylos Rodowicz, Ukrainos roko lyderių „Okean Elzy“, Rusijos repo žvaigždžių „Kasta“, aktorių Gošos Kucenko, Venjamino ir Alikos Smechovų pasirodymus, vieno žymiausių pasaulio džiazo gitaristų Pato Metheny koncertą, cirko šou „Mother Africa“, legendinės airių muzikos grupės „Clannad“ pasirodymą ir daugybę kitų renginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius