Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 22

Vėlai atsiskleidęs JAV atlikėjas Gregory Porteris pretenduoja net į kelis „Grammy“ apdovanojimus

Nors Gregory Porterio (42) muzika netelpa į vieną kategoriją, tačiau tai nesutrukdė soulo ir džiazo muzikos atlikėjui būti nominuotam „Grammy“ apdovanojimams už jo pirmuosius tris albumus.
 Gregory Porteris
Gregory Porteris / AOP nuotr.

Savo pirmąjį albumą G.Porteris įrašė būdamas 39-erių, tačiau jo 2010 metų rinkinys „Water“ buvo nominuotas apdovanojimui vokalinių džiazo albumų kategorijoje. Jo originali baladė „Real Good Hands“ iš 2012 metų albumo „Be Good“ buvo pasiūlyta apdovanojimui kaip geriausias ritmenbliuzo atlikimas.

Dabar jo naujasis albumas „Liquid Spirit“ pretenduoja tapti geriausiu vokalinio džiazo albumu, o jo daina „Hey Laura“ varžosi dėl geriausio ritmenbliuzo atlikimo kategorijoje. Pats autorius sako, jog „Hey Laura“ yra apie žmogų, kuris „dar gerai nesuvokė, kad santykiai jau baigėsi“.

VIDEO: Gregory Porter - Hey Laura

„Atsitiktinai jie suprato teisingai, – juokauja G.Poteris kalbėdamas apie nominacijas. – Aš nesiekiu tikslingai būti kažkur tarp soulo, džiazo ir gospelo...Žmonės, kurie man rūpi, yra dainininkai, kurie moka parodyti savo sielą, nesvarbu kokiame žanre – Natas Kingas Cole'as, Marvinas Gaye, Donny Hathaway, Leonas Thomas ir Andy Bey“, – sakė „Grammy“ nominantas.

Įspūdingo stoto G.Porteris scenoje pasirodo su neatsiejama jo įvaizdžio dalimi tapusia „džiazo kepurėle“. Jo pasirodymai taip pat yra išskirtiniai, nes kitaip nei kiti pripažinimo sulaukę džiazo atlikėjai jis nepasikliauna „Didžiojo Amerikos dainų rinkinio“ standartais, o dažniausiai atlieka savo kūrybos dainas, kurias įkvėpė jo asmeninė patirtis.

VIDEO: Gregrory Porter - Liquid Spirit

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius