Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 29

Vienos nakties festivalyje „Sirius VII“ – „Tolouse Low Trax“, Sunship, P.E.A.R.L. ir dešimt lietuvių

Sirijus yra ryškiausia nakties dangaus žvaigždė – pretenzingas pavadinimas šaltojo sezono festivaliui. Pretenzingas, bet pateisintas. Tai, kas startavo kaip rizikinga avantiūra, dabar skaičiuoja septintą dublį, šimtus lankytojų ir dešimtis atvežtų užsienio atlikėjų.
Festivalio „Sirius“ akimirka
Festivalio „Sirius“ akimirka / „Kablio“ nuotr.

Šį penktadienį, rugsėjo 30-ą dieną, „Kablyje“ prie pastarųjų prisidės dar trys – britišką požiūrį į šokius pademonstruosiantis Sunship, griežtesnio skambesio atstovas P.E.A.R.L. ir avangardiškasis projektas „Tolouse Low Trax“.

Detlef Weinrich yra iš tų, kurie galėtų sakyti – „kūriau muziką dar tada, kai nešiojai vystyklus“. 1994-aisiais jis su kolegomis įkūrė grupę „Kreidler“, kuri iki šių dienų spėjo išleisti daugiau nei 25 singlus ir albumus. Tačiau Detlef kūrybiniam potencialui realizuoti reikėjo daugiau – taip prieš šešerius metus gimė avangardinės šokių muzikos projektas „Tolouse Low Trax“. Ne tik avangardinės, bet ir kosminės, paslaptingos, jungiančios nesuderinamas priešybes. Šokius ir lėtą tempą. Kosmosą ir gyvų instrumentų fragmentus. Didmiesčio šviesas ir pelkių klampumą. Detlef projektas užims pirmąją vienos nakties festivalio salę, o jį palaikys Muk, Interiors, Sirkel Systeme bei „Serial Experiments“ vaikinai, kuruojantys miksų seriją tuo pačiu pavadinimu.

„Kablio“ nuotr./Festivalio „Sirius“ akimirka
„Kablio“ nuotr./Festivalio „Sirius“ akimirka

Antroji salė bus dedikuota griežtesniam ir kur kas dažniau „Kablyje“ skambančiam techno. Dažniau nereiškia blogiau – šįkart be lietuvaičių Kameu, Hallucin, Khørd bei Nutcracker čia gyvą pasirodymą surengs ir techno korifėjus P.E.A.R.L. Šis atlikėjas – taip pat iš tų patyrusių, jo pirmieji kūriniai pasaulį išvydo dar 2006-aisiais. Per vėliau sekusį dešimtmetį ispanas išgrynino savo industrinio techno skambesį, persikėlė į Berlyną, apkeliavo pasaulį ir įkūrė savo leidybinę bendrovę „Falling Ethics“.

Trečiojoje erdvėje skambės muzika nebūdinga ir „Kabliui“, ir visai likusiai Lietuvai. Čia užklys britiškas garage žanras – šviesi ir nerūpestinga šokių muzika. „SIRIUS – festivalis, kurio tikslas ne tik ieškoti naujo skambesio, bet ir supažindinti klausytojus su tuo kas negirdėta. Festivalis turi nuolat evoliucionuoti, keistis – jei šie procesai sustotų, pradingtų pati festivalio esmė“, – sprendimą į festivalio erdvę priimti naują, bet tuo pačiu ir seną žanrą komentavo organizatoriai.

„Kablio“ nuotr./Festivalio „Sirius“ akimirka
„Kablio“ nuotr./Festivalio „Sirius“ akimirka

Su britišku garage skambesiu pažindins atlikėjas iš žanro gimtinės – Sunship. 1997-aisiais jis buvo įvertintas kaip geriausias džiazo atlikėjas MOBO apdovanojimuose, o 2002-aisiais gavo „Dance Star“ apdovanojimą kaip geriausias šokių muzikos prodiuseris. Per savo karjerą jis spėjo sukurti ir pogrindinių hitų, ir viršgrindinių hitų – bendradarbiaudamas su Craig David ar Christina Aguilera. Sunship kompaniją palaikys Vaiper, Justicious, Outflow ir Pranza.

Kaip matyti, muzikos bus daug ir įvairios, duoklę SIRIUS VII atiduos ir rytojaus skambesiui, ir šokių muzikos istorijai. Ir viskas – per vieną naktį, bet per tris sales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius