-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 24

Viktorija Mauručaitė su dukra Vasha pristato naują dainos „Tavasis bučinys“ versiją

Dvidešimt vieneri metai – prieš tiek laiko dainininkė Viktorija Mauručaitė pirmą kartą sudainavo iki šiol populiarią dainą „Tavasis bučinys“. Šiandien ji skamba naujai, o atlikėja iki šiol prisimena su kūriniu susijusias šmaikščias istorijas.
Gabrielė Grygolaitytė ir Viktorija Mauručaitė
Gabrielė Grygolaitytė-Vasha ir Viktorija Mauručaitė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Dažnai gaunu laiškus gerbėjų, kuriuose būna parašyta, jog jie užaugo su mano dainomis. Viena tokių ir yra „Tavasis bučinys“. Ši daina vos metais vyresnė nei mano dukra Gabrielė-Vasha“, – sakė V.Mauručaitė.

Anot atlikėjos, galima sakyti, kad tai yra simboliška, nes artėjant Gabrielės 20-mečiui, kūrinys skamba naujai ir jau kartu su ja.

„Nežinau, ar sieti tai būtent su Gabrielės gimtadieniu ar  ne...  bet, vos jai išvydus pasaulį, kai medicinos sesutės dukrelę nešė į vaikų skyrių, „Tavasis bučinys“ skambėjo Kauno klinikų koridoriuose per LRT radiją. Tada visi neabejojo ir kalbėjo, jog įvykis – surežisuotas ir mama ką tik gimusiam vaikui dainuoja lopšinę“, – su šypsena priduria V.Mauručaitė, sunkiai įsivaizduojanti, kaip radijo garso takelį ir naujagimio gimimą būtų įmanoma „suderinti“ net šiais, technikos laikais.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Viktorija Mauručaitė su dukra Gabriele
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Viktorija Mauručaitė su dukra Gabriele

Klausytojų mėgstamą, išties sėkmingą dainą parašė Ramūnas Grybauskas. Tuo metu V.Mauručaitė kaip tik tapo grupės „Vitražas“ nare.  „Tavasis bučinys“ 1993 metais pelnė tuometinio labai populiaraus festivalio „Pop Art“ „Grand Prix“.

„Nereikėjo jokių didelių pastangų ar viešųjų ryšių kampanijų, kurių tais laikas net ir nebuvo, tačiau kūrinys žaibiškai išpopuliarėjo“, – pasakojo V.Mauručaitė, legendinės grupės „Viktorija ir „Vitražas“ narė.

Anot jos, daina yra mėgiama iki šiol bei jos klausosi ir klausėsi tiek jaunesni, tiek vyresni. „Tavasis bučinys“ koncertų metu retai kada skambėdavo be pakartojimo, o garso kasetės su populiariuoju įrašu buvo parduodamos dešimttūkstantiniu tiražu.

„Kūriniui dabar tiesiog norėjome suteikti gyvumo ir šiuolaikiškumo. Dainą aranžavo „Hot Records“ vyrukai –  Kęstas Ruzgys ir Donatas Tamašauskas“, – sakė atlikėja, tikėdamasi, kad vieni „Tavąjį bučinį“ tiesiog atsinaujins savo fonotekoje, kiti jį naujai pamėgs, o treti tiesiog pasakys – „Aš užaugau su šia daina“.

VIDEO: Viktorija feat. Vasha - Tavasis Bučinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius