Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 21

Vilniaus Botanikos sodą užlies grupės „Rhye“ dainos apie meilę

Antradienio vakarą visi muzikos mylėtojai trauks viena kryptimi. Jaukioje VU Botanikos sodo erdvėje Kairėnuose odes meilei giedos JAV grupė „Rhye“.
Mike‘as Miloshas-Rhye Vilniaus senamiestyje
„Rhye“ lyderis Mike‘as Miloshas Vilniaus senamiestyje / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 „Rhye“

Tai bus paskutinis muzikos agentūros „8 Days A Week” vasaros sezono koncertas. Seksualių baladžių autorius Mike‘as Miloshas Vilniuje lankysis jau antrą kartą. Po koncerto jis žada pasilikti čia kiek ilgiau ir labiau pažinti miestą.

Ok... arrived in Vilnius, Lithuania for our concert with #exploremoremusic

A post shared by Rhye (@rhye) on

Koncertas panardins į transą

„Niekad nemačiau, kad sausakimša salė taip tyliai sėdėtų popmuzikos koncerte. Apsidairęs pastebėjau, kad visi užsimerkę arba lyg užburti stebi sceną. „Rhye“ juos panardino į transą“, – šiemet apie koncertą Vašingtone rašė įtakinga muzikos žurnalistė. Orkestrinės aranžuotės intymioms dainoms suteikia daugybę naujų atspalvių ir sluoksnių.

Nuogos moterys jo albumų viršeliuose simbolizuoja paties „Rhye“ trapiąją pusę. Drabužiai jam nereikalingi. „Būti nuogam – tai būti be šarvų. Noriu parodyti pačią žmogiškumo esmę. Man tai tikra ir gražu“, – teigia Mike‘as. Šias idėjas jis atskleidžia kerinčiuose vaizdo klipuose, kuriuos pats ir režisuoja. Visai neseniai jis nusipirko brangią kino kamerą ir paskutinius savo darbus filmavo pats. Dar jis labai mėgsta fotografuoti nuogas savo gyvenimo moteris.

Jo muzika – lyg meilė iš pirmo žvilgsnio. Jai nereikia pasiruošimo. Ji ištinka netikėtai ir iškart pribloškia savo estetika. Koncertas Vilniuje bus tikra Šv. Valentino diena vasarai einant į pabaigą. „Rhye“ pasirodymą VU Botanikos sode fiksuos ir nacionalinė televizija. Pats Miloshas antradienį po 13 val. planuoja užsukti į LRT Opus radiją ir daugiau papasakoti apie šio vakaro koncertą.

Pirmadienį paaiškėjo, kad dabartinės Milosho merginos Geneviève Medow Jenkins seneliai yra iš Lietuvos. Ta žinia buvo maloni ir netikėta staigmena visai „Rhye“ komandai.

Grupėje groja ir dar vienas muzikantas, kurio biografijoje yra Lietuva. Tai bosu grupėje grojantis ir „Grammy“ nominantas Itai Shapiro. Jo seneliai taip pat yra iš Lietuvos ir beveik visas savo gyvenimo dienas praleido Panevėžyje.

Rhye laisvą vakarą leido Vilniaus senamiestyje:

Muzika, kurią reikia jausti

„Nesu antižvaigždė, man tiesiog nerūpi būti žymiam. Man svarbiau rengti gerus koncertus, negu būti šoumenu. Noriu dainuoti ir noriu, kad žmonėms mano muzika sukeltų jausmus“, – sako „Rhye“. Nors koncertuoja su pilna grupe muzikantų, jis yra visos šios nuostabios muzikos autorius ir prodiuseris.

2013-aisiais patyliukais išleidęs debiutinį albumą „Woman“ jis nė neįsivaizdavo, kokių tai turės pasekmių. Albumas tapo vienu labiausiai pripažintų ir aptarinėtų tų metų darbų, o pats „Rhye“ – internetine sensacija. Pagrindinis albumo singlas „Open“ šiandien internetinėse platformose jau perklausytas apie 100 milijonų kartų.

Rhye koncertas tuščiame oro uosto terminale:

VIDEO: Rhye - live (Full show HiRes) @ Aéroport Charles de Gaulle, Paris – ARTE Concert

Penkerius metus po šio albumo „Rhye“ be atvangos koncertavo. Jis „išsipirko“ savo kontraktą su „Universal“ ir taip tapo visiškai savarankišku kūrėju. Aišku tam „Rhye“ reikėjo surengti net 500 koncertų. Per tą laiką jie nukeliavo labai toli ir sukūrė antrąjį savo opusą „Blood“. Prestižinis žurnalas „NME“ šiemet jį pavadino „triumfu“ ir „Milosho talentų simboliu“. O „Rhye“ vėl išsiruošė į pasaulines koncertines gastroles – nuo didžiųjų Europos festivalių iki Japonijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

Nepaklūsta vyriškumo standartams

„Rhye“ muzika labai asmeniška. Ji pasakoja apie jo paties jausmus, geismą, meilę, išsiskyrimą. Žinoma, pirmiausia ausį prikausto jo angeliškas balsas. Daugelis klausytojų iš pradžių net buvo įsitikinę, kad čia dainuoja moteris. „Rhye“ nepaklūsta įprastiems vyriškumo standartams. Jo muzika skatina jausti, verkti ir įsiklausyti.

VIDEO: Rhye: NPR Music Tiny Desk Concert

Koncertui įžangą sukursiantys lietuviai „Golden Parazyth“ ypač vertina „Rhye“ profesionalumą. Jiems „Rhye“ muzika pažįstama labai artimai: jie „apšildė“ ir pirmąjį sausakimšą „Rhye“ koncertą „Lofte“. Bus labai įdomu pamatyti, ką šįvakar paruoš visada save iš naujo atrandanti grupė.

Romantiška muzika lietuviams labai artima. Šįvakar anšlago tikimasi ir vėl. Rami, švelni ir jausminga muzika, minkšta Botanikos sodo pieva ir dangus virš galvų – tikrai nerasite gražesnės progos ir vietos tokiam koncertui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius