Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 06

Vilniaus „Lofto“ publiką užbūrė svajingas amerikiečių žvaigždžių „Poliça“ koncertas

Hipnotizuojantys kūriniai, dramatiškas vokalas ir drąsūs dainų tekstai. Visa tai – išskirtinis amerikiečių synthpopmuzikos žvaigždžių „Poliça“ braižas. Pasiklausyti visame pasaulyje jau spėjusios išpopuliarėti grupės kūrybos ketvirtadienio vakarą galėjo ir Vilniaus publika. Menų fabrikas „Loftas“ vienam vakarui virto svaiginančios muzikos mylėtojų meka.
„Poliça“ koncertas Vilniuje
„Poliça“ koncertas Vilniuje / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Temos: 2 „Loftas“ Muzika

Grupės „Poliça“ vardas melomanams Lietuvoje žinomas jau keletą metų. Savitu stiliumi išsiskiriantys muzikantai į save dėmesį atkreipė dar tuomet, kai į dienos šviesą 2012 metais paleido savo debiutinį albumą „Give You the Ghost“.

Šiandien grupės diskografijoje – jau trys albumai. Paskutinį jų – „United Crushers“ – „Poliça“ išleido dar šių metų pavasarį. Būtent su juo kolektyvas ir leidosi į gastroles, kurių grafike įtraukė ir Vilnių.

Pasiklausyti svajingos jų muzikos į „Loftą“ susirinko tikri muzikos gurmanai. Ir nors salėje galėjo tilpti daugiau publikos, tie, kurie nepagailėjo poros dešimčių eurų už bilietą, žinojo, kur atėjo – grupė čia buvo pasitikti šiltais plojimais.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Poliça“ koncertas Vilniuje
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Poliça“ koncertas Vilniuje

„Poliça“ į sceną žengė šiek tiek po 22 val., prieš tai juos apšildė kartu su grupe į koncertus visame pasaulyje vykstantis amerikiečių kolektyvas „Fog“.

Galiausiai suskambo daugeliui puikiai žinomos „Poliça“ dainos, kurių daugelį susirinkusi minia traukė kartu su grupe. Tarp tokių – ir senieji hitai, tokie kaip „Lay Your Cards Out“ ar „Wandering Star“.

Į sceną muzikantai žengė keturiese, gyvi grupės koncertai neapsieina be bosisto Chriso Bierdeno ir būgnininkų Drew Christophersono bei Beno Ivascu, o taip pat – charizmatiškosios vokalistės Channy Leaneagh.

Paprasti, šilti, nuoširdūs, pramokę ir keletą frazių lietuviškai – tokie Vilniuje pasirodė „Poliça“. Grupė ne kartą susirinkusiems lietuviškai tarė „ačiū“, dėkojo už gražų sutikimą ir net prasitarė, jog norėtų čia dar kartą sugrįžti.

Scenoje Ch.Leaneagh pasirodė vilkėdama baltą suknelę, kuri prožektorių šviesose vis nušvisdavo skirtingomis spalvomis. Akį traukė už muzikantų nugarų pakabinta didžiulė, rankų siluetais dekoruota užuolaida, kurios motyvai atkartojo „United Crushers“ albumo viršelio fragmentus.

„Poliça“ kūryba skirta labiau klausimui, nei šokiams. Tą pajautė ir atvykę į „Loftą“ – publika čia susirinko santūri ir skambant žinomiems akordams tiesiog ramiai lingavo į taktą.

Daugiau nei valandą trukusiame koncerte buvo galima išgirsti ryškiausius ketverių metų grupės kūrinius. Atsisveikinę su gerbėjais Vilniuje „Poliça“ dar sugrįžo ir bisui, tuomet suskambo bene žinomiausia jų daina „Amongster“, ji ir užbaigė amerikiečių pasirodymą.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Poliça“ koncertas Vilniuje
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Poliça“ koncertas Vilniuje

Originalus amerikiečių grupės pavadinimas „Poliça“ turi net kelias kilmės versijas. Populiariausia jų, jog tai lenkiškas žodis reiškiantis... politiką. Politinių temų jie nevengia nei dainų žodžiuose, nei tarpusavio santykiuose, grupėje laikydamiesi savo darbo kultūros.

Amerikiečių kūriniuose galima rasti ir R&B, ir triphopo ir indie elektronicos prieskonių. 2011 metais karjerą pradėjęs kolektyvas iki šiol kartais vadinamas duetu, nes debiutinėje grupės sudėtyje buvo tik įkūrėjai – prodiuseris Ryanas Olsonas ir balsingoji Ch.Leaneagh.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniuje koncertuosiantys „Poliça“: „Apie Lietuvą nežinome nieko, bet taip dar įdomiau“

VIDEO: POLIÇA - "Amongster" (Official Music Video)
VIDEO: POLIÇA - "Lay Your Cards Out" (Official Music Video)
VIDEO: POLIÇA - "Dark Star" (Official Music Video)
VIDEO: POLIÇA - "Warrior Lord" (Official Music Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius