Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 28

Vilniuje pirmąkart koncertuos britų grupė „Sons Of Noel and Adrian“

Pirmadienio vakarą menų fabrike „Loftas“ muzikos mylėtojų lauks nemokamas britų „Sons Of Noel and Adrian“ koncertas. Tai bus pirmasis „Bushmills LIVE“ renginys Lietuvoje – muzikos, kuri yra kuriama ne kompiuteriu, o rankomis.
Grupės „Sons Of Noel and Adrian“ sukurtas nuotraukos montažas
Grupė „Sons Of Noel and Adrian“, nuotraukos montažas / Asmeninio albumo nuotr.

Indie folk muziką grojantys „Sons Of Noel And Adrian“ šiuo metu sparčiai populiarėja ir dažnai yra lyginami su pačiais „Mumford & Sons“ – prestižinių „Grammy“ apdovanojimų laimėtojais.

Kol grupė ruošiasi savo vakariniam „Bushmills LIVE“ pasirodymui Vilniuje šiandien, o Taline rytoj – išskirtinis interviu su grupės lyderiu Marcusu Hamblettu.

Marcusai, papasakok daugiau apie savo didelę grupę-šeimą?

Iš viso esame devyniese. Šiaip gyvename ir kuriame Braitone, t.y. pietinėje Anglijos dalyje. Mūsų gyvi pasirodymai visada būna ypatingi ir neretai mes patys jų metu atsiduriame ekstazėje. Aš labai džiaugiuosi, kad mes turime progą groti toliau nuo namų – pas jus, latvius, estus. Mums tai labai įdomūs netyrinėti plotai.

O koks yra jūsų antrasis albumas, kurį šiandien pristatysite? Ko tikėtis?

Pirma albumo daina yra apie senelius, antroji – apie nėštumą paauglystėje, trečioji apie gyvenimo strėles, ketvirtoji apie piktnaudžiavimą alkoholiu, penktoji apie skyrybas, šeštoji apie sveiką protą, aštuntoji apie tyčinį padegimą, devintoji apie meilę (juokiasi).

Ar klausote muzikos per „Spotify“? Ką manote apie šią programą?

Taip, dažnai klausau muzikos per „Spotify“. Klausytojam tai yra puikus įrankis, tačiau, kaip Thomas Yorkas („Radiohead“) ir Davidas Byrne’as („Talking Heads“) sako, „Spotify“ išties už tai muzikantams nieko nemoka.

Ar jau žinote ką nors apie Lietuvą?

Esame du kartus groję Latvijoje, buvome Estijoje, tačiau Lietuvoje iki šiol dar neteko lankytis. Girdėjau, kad jūs žiauriai gerai žaidžiate krepšinį, kad turite greičiausią internetą pasaulyje ir kad Lietuva turi savo oficialų kvapą.

Jūsų net devyni žmonės. Koks kiekvieno vaidmuo?

Emma groja klarnetu, taip pat muša ritmą, dainuoja ir kartu su Cathy šoka. Šokis, beje, tampa labai svarbia mūsų pasirodymų dalimi. Alistair groja sintezatoriais ir kornetu. Willis – klavišiniais ir violončele. Taip pat su mumis atvyko du gitaristai, bosinės gitaros meistras ir būgnininkas.

Girdėjau, kad draugaujate su Grammy laimėtojais „Mumford & Sons“ – tai tiesa?

Taip, jie yra mūsų draugai. Kartais mes netgi jiems „paskoliname“ savo violončelininką. Tiesa, paskutinį kartą su jais matėmės senokai – „Glastonbury“ festivalyje. Tada grupės bosistas man rodė savo įspūdingus randus po smegenų operacijos.

Taip pat renginio metu šiandien gros nauja, bet jau irgi pastebėta latvių indie muzikos grupė „Momend“ ir lietuviai intriguojančiu pavadinimu rokenrolo ir hipių idėjų vedami „Baltasis Kiras“.

VIDEO: „Sons Of Noel And Adrian“ – „Come Run Fun Stella Baby Mother“

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius