-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 05

„Vilnius Music Week 2014“ prasidėjo trankiu vakarėliu ir konferencijomis

Rugsėjo 4-7 dienomis Vilniuje trečią kartą vykstantis tarptautinis muzikos festivalis „Vilnius Music Week 2014“ parodė, kad išaugo „Sostinės dienų“ marškinius ir pasuko savo keliu. Į festivalį susirinkusių delegatų pavardės ir karjeros pasiekimai patvirtino, kad kelias pasirinktas teisingai.
„Vilnius Music Week 2014“ atidarymo vakarėlio akimirka
„Vilnius Music Week 2014“ atidarymo vakarėlio akimirka / Lauryno Slapšio nuotr.

„Vilnius Music Week 2014“ festivalis išskirtinis, nes tai nėra vien tik grojančių grupių koncertai. Svarbi jo funkcija – galimybė užmegzti naudingus kontaktus, kadangi į festivalį suvažiuoja muzikos industrijos profesionalai iš viso pasaulio. Delegatai rengia nemokamas konferencijas penktadienį ir šeštadienį viešbutyje „Comfort Hotel LT“.

Taip pat jie aplankys „Vilnius Music Week“ koncertinius taškus, domėdamiesi mūsų šalies perspektyviais atlikėjais ir ieškodami savo favoritų. Atidarymo vakarėlyje susitikę delegatai džiaugėsi draugija, keitėsi informacija, diskutavo apie muzikos industrijos naujienas skirtingose šalyse. Paprastumu ir geru humoro jausmu žavėjo Grimuras Atlasonas – hipsterių meka vadinamo islandų festivalio „Iceland Airwaves“ vadovas. Per penkias festivalio dienas Reikjavike vyksta iki 250 oficialių koncertų. Kitose, ne oficialiose scenose surengiama net iki 650 koncertų.

G.Atlasono konferencijos Vilniuje tema – muzikinis turizmas. Vilniuje taip pat vieši Udo Dahmenas – Badeno-Viurtemburgo Popakademijos prezidentas ir vykdantysis direktorius, Vokietijos muzikos tarybos viceprezidentas. Kartu su Manheimo ir regiono klasterio komunikacijos vadovu Matthiasu Rauchu jie vedė seminarą „Kodėl valstybė turi investuoti į muziką: Manheimo modelio pavyzdys“. Impozantiškas Švedijos atstovas Johnas Cloudas – „Playground Music Publishing“ kompanijos leidėjas, dirbantis su „Ace of Base“, „The Rasmus“, nesiskiria su savo įvaizdžio dalimi – odine skrybėle. Jis nekantrauja pamatyti kuo daugiau Vilniaus, o atidarymo vakarėlio metu buvo tiesiog susižavėjęs grupe „Sheep Got Waxed“.

Lauryno Slapšio nuotr./„Vilnius Music Week 2014“ atidarymo vakarėlio akimirka
Lauryno Slapšio nuotr./„Vilnius Music Week 2014“ atidarymo vakarėlio akimirka

„Universal Music“ kompanijos Suomijos ir Baltijos šalių padaliniai į „Vilnius Music Week 2014“ delegavo estę Leen Kadaką, Petrį Mannoną ir kt. Iš Danijos atvyko Rasmusas Stolbergas – gerai žinomos Skandinavijos grupės „Efterklang“ vienas įkūrėjų ir vadybininkas.

Greta daugelio kitų įtakingų svečių Vilniaus muzikos savaitėje jau nebe pirmą kartą vieši prie „Pink Floyd“ ištakų stovėjęs vadybininkas Peteris Jenneris, skandalingasis rusų muzikos kritikas, laidų vedėjas, intelektualas Artemijus Troickis, svarbūs muzikos žiniasklaidos atstovai iš Latvijos, Baltarusijos, Airijos, Rusijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos. Jie aplankys VMW’14 muzikos scenas, įrengtas draugiško miesto festivalio „Loftas Fest 2014“ teritorijoje, senamiesčio muzikinėse oazėse: „Vasaros terasa“, „Studio 9“, „Liverpool Indie / Rock Bar“, „Soul & Pepper“, „Mano kiemas“, „Artistai“. Koncertai vyks ir Rotušės aikštėje, programoje „Atrask Latviją“ pasirodys ypač daug latvių atlikėjų. Galerijoje „Elysium“ veikia teminė Ryčio Šeškaičio fotografijos paroda.

Lauryno Slapšio nuotr./„Vilnius Music Week 2014“ atidarymo vakarėlio akimirka
Lauryno Slapšio nuotr./„Vilnius Music Week 2014“ atidarymo vakarėlio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius