Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 12

Vitebske įsibėgėja 22-asis tarptautinis menų festivalis „Slavianskij bazar“

Kiekvieną vasarą Baltarusijos miestas Vitebskas kviečia daugybę užsienio atlikėjų į tarptautinį menų festivalį „Slavianskij bazar“. 22-ojo „Slavianskij bazar“ koncertinė programa prasidėjo liepos 9 dieną, tačiau oficialus ir iškilmingas festivalio atidarymas įvyko vakar, liepos 11 dieną.
Festivalio „Slavianskij bazar“ atidarymas
Festivalio „Slaviankij bazar“ atidarymas / Jurgos Anusauskienės nuotr.

Amfiteatre, talpinančiame net 7000 tūkstančius žiūrovų, pasirodė Kristina Orbakaitė, Dima Bilanas, Andželika Agurbaš, Tina Karol ir kitos slavų žvaigždės. Ypač šiltai publika sutiko šių metų „Eurovizijos“ laimėtoją Emmelie de Rorest, svečius „Gipsy Kings“, „Al Bano“ ir „InGrid“ iš Italijos.

Su kitais tarptautinio estradinės dainos konkurso dalyviais atidaryme pasirodė ir „Lietuvos balso“ laimėtoja Julija Jegorova. Atlikėja „Slavianskij Bazar“ dainų konkurse dalyvavo pirmą kartą. Jai tai – debiutas tarptautinėje muzikos scenoje. Dainininkė profesionalios komisijos balsus bandė pelnyti pirmuoju savo singlu „Žinau, tai tu“.

„Šiuo metu gyvenu tik pasiruošimu tarptautiniam dainų konkursui. Žinau, kad ten susirenka išskirtinių balsų savininkai, tad reikia tikrai paplušėti. Tarptautinei komisijai įdomios asmenybės, tad labai stengsiuosi Lietuvai atstovauti garbingai ir pademonstruoti, kad atvyko rimta konkurentė iš Lietuvos!“ – prieš išvykdama į Vitebską kalbėjo J.Jegorova.

Penktadienio vakarą Vitebsko filharmonijoje įvyko konkursantų prisistatymas ir burtų traukimas.

Šiemet suaugusiųjų kategorijoje Lietuvai atstovauja J.Jegorova, vaikų konkurse savo jėgas bandys Justė Dumčiūtė. Koncertuose, skirtuose jaunimui, dainuos Lietuvoje išpopuliarėjusi baltarusių dainininkė Veronika Gordijevskaja. Įdomu tai, kad vaikų konkurso tarptautinėje komisijoje dirba Donny Montell (Donatas Montvydas). Nors dainininkas lydimas prodiuserio Martyno Tylos atvyko dviem dienom, tačiau organizatorių paprašė surasti sporto klubą, kuriame galėtų treniruotis.

Portalas Žmonės.lt primena, kad tarptautiniame meno festivalyje „Slavianskij Bazar“ lietuviai – ne naujokai. 2011 metais profesionali dainininkė Rūta Ščiogolevaitė laimėjo antrąją vietą, 2009-aisiais Jeronimas Milius užėmė trečiąją vietą, o 2008 metais Donatas Montvydas nuskynė „Grand Prix“.

„Slavianskij Bazar 2013“ konkursantai ištraukė burtus

Penktadienį 21 konkurso dalyvis traukė burtus, kokia eilės tvarka jie pasirodys scenoje. Lietuvos atstovei, „Lietuvos balso“ laimėtojai Julijai Jegorovai ištraukus statulėlę, salė net suošė, nes tai reiškia, kad atlikėja konkursinėje programoje pasirodys pirma.

Šaštadienį – pirma festivalio „Slavianskij Bazar 2013“ diena. Jos metu  visi dalyviai amfiteatre atliks savo šalies autorių dainas. J.Jegorova pasirinko dainuoti kūrinį „Žinau, tai tu“ (muz.R.Tautkaus, žodž.R.Nabaus/ Ž.Daubarytės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius