Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 16

Kauną sudrebino „Kalush Orchestra“: „Stefania“ scenoje uždainavo ir Monika Liu

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko ilgai lauktas renginys. Čia pasirodė „Eurovizijos“ šiųmečiai nugalėtojai, ukrainiečių grupė „Kalush Orchestra“. Koncerto metu netrūko emocijų.
„Kalush Orchestra“, Monika Liu
„Kalush Orchestra“, Monika Liu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tiesa, šalia Europos širdis pavergusių ukrainiečių dainavo ir žinomi Lietuvos atlikėjai. Tarp jų – šiltus ryšius su grupe palaikanti Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusi Monika Liu, taip pat „Mad Money“, „8 Kambarys“.

Vos į sceną užlipus „Kalush Orchestra“ nariams, publika pašėlo. Žiūrovai palaikančiai pradėjo skanduoti grupės gimtosios šalies pavadinimą – „Ukraina".

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./KALUSH Orchestra
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./KALUSH Orchestra

Arenoje grupės gerbėjams laikant Ukrainos valstybines vėliavas, vaikinai atliko „Eurovizijoje" pirmą vietą pelniusią jų dainą „Stefania". „Ši daina skirta mano mamai, tačiau dabar aš ją skiriu visiems čia susirinkusiems", – publikai sakė grupės lyderis Olehas Psiukas.

Su jau hitu tapusia daina atlikėjai atliko ir kitus ukrainiečių kultūrą reprezentuojančius kūrinius. Vaikinai kvietė publiką kartoti jų šokių judesius ir taip palaikyti juos.

Tarp savo gausybės pasirodymų grupė spėjo ir pabendrauti ir su susirinkusiais gerbėjais. Olehas parodė į jau nuo jo įvaizdžio neatsiejamą rožinę kepurę ant galvos ir paklausė „Kas norėtų jos?" Staiga iš po nugaros ištraukė dar vieną identišką kepurę ir metė žiūrovų miniai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./KALUSH Orchestra
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./KALUSH Orchestra

Siekdamas dar labiau padidinti publikos aktyvumą, grupės lyderis Olehas Psiukas lietuviškai sušuko: „Aš jus myliu!". Toks netikėtas dainininko išsireiškimas sulaukė palaikančių atgarsių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./KALUSH Orchestra
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./KALUSH Orchestra

Prieš atsisveikindami su susirinkusia minia, „Kalush Orchestra“, antrąkart sudainavo publikos įnirtingai prašyta dainą „Stefania". Atsisveikinimo daina tapęs kūrinys šįkart nuskambėjo ypač jautriai, o arenoje susirinkusi minia grupę ir jų gimtąją Ukraina palaikė atsistojusi.

Kiek anksčiau, belaukiant populiariųjų „Kalush Orchestra“ pasirodymo, scenoje pasirodė ir kiti Lietuvoje populiarūs atlikėjai. Viena iš jų – elegancija bei aksominiu balsu žiūrovų širdis užkariavusi Monika Liu. Vos į sceną užlipusi dainininkė pelnė gausius aplodismentus. Čia ji atliko „Eurovizijoje" triumfavusią dainą „Sentimentai“, Rodos, šį kūrinį mintinai moka ne tik pati Monika, bet ir visa arenoje susirinkusi publika.

„Ačiū, kad esate čia. Tai man ir Ukrainai labai daug reiškia. Tai parodo, jog mums rūpi", – garsiai sušuko ji.

Po savo jau vizitine kortele tapusios dainos ji, padedama publikos, sudainavo „Kalush Orchestra“ dainos „Stefania" visiems atpažįstamą priedainį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Koncerto akimirkos

Su hiphopo grupe artimiau susipažinusi Lietuvos atstovė „Eurovizijoje" Monika Liu visa širdimi konkurso metu palaikė ukrainiečius.

„Turbūt net nereikia sakyti, kokį stiprų ryšį jaučiu su „Kalush Orchestra“. Mūsų draugystė – tarsi mažas Lietuvos ir Ukrainos santykių atspindys: aš, kaip ir dauguma mūsų, kasdien galvoju apie Ukrainos žmones, jų patiriamą siaubą ir pagalbą, kurios šiuo metu jiems taip reikia“, – atviravo Monika Liu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Koncerto akimirkos

Dainininkė sakė, kad lietuviai jau ne kartą įrodė, kiek daug gali mūsų vienybė. Monika pridūrė žinanti, kad žmonės, kurie šiuo metu kovoja už laisvę, mato ir jaučia bet kokią paramą: „Leiskime jiems suprasti, kad jie ne vieni ir kad Ukrainos žmonės tebegyvena mūsų mintyse ir širdyse.“

Arenoje žiūrovai išvydo ir grupę „8 Kambarys“. Dainininkams atliekant savo hitus „Ieškau“, „Ežero dugne“, „Nesibaigianti vasara“, su jais kartu dainavo ir visa susirinkusi publika. O dar daugiau žiūrovų ovacijų pelnė atlikėjų vieningai sušauktas „Slava Ukraini!"

„Labai palaikome Ukrainą ir jos žmones, todėl bandome prisidėti, kiek išgalime. Šis koncertas yra vienas iš būdų”, – dar prieš koncertą pasisakė grupės „8 Kambarys“ nariai, – Labai nekantraujame, kada galėsime susitikti ir paspausti ranką „Kalush Orchestra“ grupės nariams ir susipažinti su jais iš arčiau. Jų energija ir atsidavimas ant scenos mums labai primena mūsų pasirodymus, tad smagu bus stebėti visą jų pasirodymą."

Prie kilnios iniciatyvos prisijungė ir „Mad Money“. Ant scenos reperis atliko žinomiausius kūrinius – „Pasiilgau“, „XXX“, „Tau tai patinka“, „Mi Casa Tu Casa“. Dainininko teigimu, visas dainas jis skyrė Ukrainoje už laisvę kovojantiems kariams. „Mes laimėsime", – publikai sakė jis.

Vienos ryškiausių hiphopo grupių Lietuvoje „Mad Money“ lyderis Gediminas Melnikas sakė, kad nei vienos abejonės dėl dalyvavimo šiame koncerte jiems nekilo: „Dalyvaujame, nes, mūsų manymu, nei vienas žmogus negali būti abejingas tam, kas vyksta Ukrainoje kiekvieną dieną. Žmonės privalo išlikti vieningi ir palaikyti vieni kitus.“

Diena prieš koncertą į Vilnių atvykę pirmąkart Lietuvoje besilankantys ukrainiečiai „Kalush Orchestra“ sakė, jog šiuo koncertu nori skleisti žinią apie Ukrainą ir jos kultūrą.

Hiphopo grupės lyderis Olehas Psiukas dėkojo Lietuvai už palaikymą karo fronte, jis tikino girdėjęs apie mūsų vieningą „Bayraktar“ drono pirkimą. Anot jo, šiuo metu labai svarbu šviesti apie įvykius jų šalyje.

Būtent todėl „Kalush Orchestra“ koncerto metu pusė visų už bilietus surinktų lėšų buvo skiriama fondui „Aš esu Ukraina“, kurį įkūrė Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Grupės „Kalush Orchestra“ lyderio manymu, pagalba per muziką yra svarbi kaip ir bet kuri kita, nes esama situacija nepalieka abejingų ir kiekvienas prisideda tuo, kuo gali.

Į Ukrainos palaikymui skirtą koncertą atvykti kvietė ne tik organizatoriai, joje koncertavę atlikėjai, bet ir garsūs šalies žmonės. Štai Andrius Tapinas savo „Facebook" paskyroje kvietė nelikti abejingais ir ateiti ne tik paklausyti geros ir kokybiškos muzikos, bet ir nepamiršti, kam jis skirtas.

Koncerto metu grupės nariai uždraudė reklamuoti bendrovių logotipus, kurie susiję su alkoholio, tabako ar energinių gėrimų gamyba bei platinimu. Šių gėrimų grupė griežtai atsisako ir užkulisiuose. Kaip teigė 15min portalui, jie patys visų šių dalykų yra atsisakę jau 7-erius metus.

„Žinau šį gyvenimo būdą ir iki ko jis priveda, todėl džiaugiuosi, kad dabar galiu padėti žmonėms ir šviesti juos šia tema“, – sakė O.Psiukas.

„Eurovizijos“ konkursą laimėję Ukrainos muzikantai savo koncertą Lietuvoje perkėlė iš Vilniaus į Kauną. Toks grupės sprendimas buvo nulemtas dėl „Avia Solutions Group“ arenos siejimo su Kremliaus režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius