-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 01 17

Žiemiškame grupės „Freaks on Floor“ koncerte akustinis muzikos skambesys virpino gerbėjų širdis

Ketvirtadienio vakaras prilygsta mažajam penktadieniui – tokią taisyklę puikiai žino sostinės jaunimas. Šįkart atšvęsti to mažojo penktadienio publika rinkosi klube „Studio9“, kur vienintelį koncertą šią žiemą surengė M.A.M.A. 2012ųjų apdovanojimuose Metų roko grupės titulą pelnę „Freaks on Floor“ muzikantai. Susirinkusiųjų laukė akustinis grupės koncertas ir kviestinis svečias Markas Palubenka.
Grupė „Freaks on Floor“
„Freaks on Floor“ koncerto akimirka / Luko Balandžio nuotr.

Išgirsti „Freaks on Floor“ kūrybos vėlyvą ketvirtadienio vakarą susirinko kelios dešimtys grupės gerbėjų. Šįkart jie buvo maloniai nustebinti – vienintelis žiemiškas muzikantų koncertas pasirodė išties neįprastas: elektrines gitaras ir energingus trypčiojimus muzikantai paliko namuose – publikai jie atliko akustines senų ir naujų kūrinių versijas, romantiškoje aplinkoje gerbėjus apdovanojo žiemą taip trūkstama šiluma ir jaukumu.

„Galbūt žmonės net nepažino mūsų kūrinių – šįvakar jie nuskambėjo naujai, akustiškai“, – sakė grupės lyderis J.Jarutis. Tačiau pažino jie ar ne, simpatijų grupei negailėjo – palaikė ir ovacijomis, ir audringais šūksniais.

Vos prasidėjus koncertui grupės lyderis J.Jarutis džiaugėsi, kad po metų pertraukos vėl gali pasirodyti tokioje uždaroje aplinkoje – maloniai ir šiltai scenoje mokantis bendrauti atlikėjas negailėjo komplimentų ir nestokojo dėmesio gerbėjams. Vos po kelių naujai suskambusių kūrinių J.Jarutis į sceną pakvietė ir kviestinį vakaro svečią – alternatyvųjį atlikėją Marką Palubenką. Kartu su dainininku grupė atliko pirmą bendrą kūrinį „Honey“.

Luko Balandžio nuotr./Koncerto akimirka
Luko Balandžio nuotr./Koncerto akimirka

„Kartu su Marku vasarą, besėdėdami viename festivalyje, grojome. Prieš šį koncertą pagalvojome, kad galbūt būtų smagu kartu ir uždainuoti – susitikome ir per valandą sukūrėme dainą“, – apie naująją dainą portalui Žmonės.lt pasakojo J.Jarutis.

Publikos meilę jau pelnęs M.Palubenka koncerto metu ir sutiktas, ir išlydėtas su didžiuliu palaikymu.

Metų roko grupė – geriausias laimėjimas

Žmonės.lt primena skaitytojams, kad jau antrus metus iš eilės M.A.M.A. muzikos apdovanojimuose „Freaks on Floor“ pelnė geriausios Metų roko grupės titulą. Muzikantai neslepia: jiems šis įvertinimas – pats geriausias, o apie geresnį apdovanojimuose nė pagalvoti negalėtų.

„Džiaugiamės, kad vėl esame įvertinti, nors antroji metų pusė ir nebuvo tokia darbinga – darbus spėjome nudirbti per pirmą pusmetį: grojome Lietuvos ir užsienio festivaliuose, išleidome albumą“, – pasakojo grupės būgnininkas Rokas Beliukevičius.

„Metų roko grupė“ mums – pati maloniausia nominacija“, – pridūrė J.Jarutis tikindamas, kad net jei muzikantai ir pelnytų tiesiog „metų grupės“ apdovanojimą, „Metų roko grupei“ tai neprilygtų.

Ir nors apdovanojimai šįmet vertinami dviprasmiškai – vieni giria, kiti kritikuoja – „Freaks on Floor“ tikina, kad skųstis neturi kuo.

„Visąlaik yra patenkintų ir nepatenkintų. Geriau yra daryti, nei sėdėti vietoje – daug lengviau yra sakyti, kad kažkas ne taip. Tai imk ir padaryk, kad būtų taip… Geriau jau M.A.M.A. apdovanojimai, nei jokių. Tai – profesinė šventė. Smagu gauti kažkokį pripažinimą, nors aišku, kad grojame ne dėl to“, – svarstymais dalijosi Rokas Beliukevičius.

Luko Balandžio nuotr./Koncerto akimirka
Luko Balandžio nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius