Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 22

Žymiausias pasaulio sopranas Sarah Brightman po 10 metų pertraukos atvyksta į Lietuvą

Po beveik 10 metų į Lietuvą grįžta viena garsiausių pasaulio dainininkių – Sarah Brightman. Vienintelis operos ir pop muzikos scenos dievaitės koncertas numatytas 2014 m. vasario 22 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Šį kartą dainininkė pristatys savo naujausią albumą „Dreamchaser“, skirtą kosminei tematikai.
Sarah Brightman
Sarah Brightman / Asmeninio albumo nuotr.

Sarah Brightman pasaulinė sėkmė yra unikali. Savo tobulu sopranu ji pavergė klausytojų širdis 1981 m. miuzikle „Katės“, kurį sukūrė jos buvęs vyras, garsus britų kompozitorius Andrew Lloyd Webber. Specialiai jai buvo sukurtas ir kitas garsus miuziklas „Operos fantomas“. Tačiau platininis ir pasaulinis prasiveržimas – tai 1997 m. išleistas albumas „Time To Say Goodbye“, kuris buvo parduotas 3 milijonų kopijų tiražu, užkariavo JAV topų viršūnes ir išsilaikė ten net 35 savaites bei tapo platininiu 21 pasaulio šalyje. Titulinis singlas, atliktas duetu su Andrea Bocelli „Time To Say Goodbye“ buvo parduotas daugiau nei 5 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje ir tapo daugiausiai parduotu singlu Vokietijos muzikos istorijoje.

Asmeninio albumo nuotr./Sarah Brightman
Asmeninio albumo nuotr./Sarah Brightman

Jos balsas, tarsi akinantis saulės spindulys – kibirkščiuojantis, žėrintis įvairiomis spalvomis, užburiantis. Sarah Brightman yra pasaulinis fenomenas. Jos įspūdingi albumai: „Dive“, „Time To Say Goodbye“, „Eden“, „La Luna“ ir „Sarah Brightman: Classics“, „Harem“ ir kiti buvo parduoti daugiau nei 20 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje, o  teatrališki ir kerintys koncertai jaudino ir žavėjo šimtus milijonų klausytojų ir TV žiūrovų. Per savo karjerą Sarah Brightman dainavo kartu su Jose Carreras, Placido Domingo, Andrea Bocelli ir kitais žymiais dainininkais bei pelnė daugiau kaip 180 auksinių bei platininių apdovanojimų daugiau kaip 40 pasaulio šalyse.

VIDEO: Sarah Brightman: Dreamchaser In Concert

Daugelis iki šiol prisimena 2004 m. Vilniuje vykusį S.Brightman šou „Haremas“ – šis koncertas iki šiol laikomas vienu įspūdingiausių visų laikų koncertų Lietuvoje, jį „Sportimos“ arenoje stebėjo daugiau kaip 5000 žiūrovų. Paskui ne sykį buvo bandyta prisikviesti dainininkę į mūsų šalį, tačiau po ilgų derybų pavyko tik dabar. Ir ne veltui, nes kitos progos gali tekti palaukti: 53-jų metų britų dainininkė po šio pasaulinio gastrolinio turo ketina pradėti ruoštis skrydžiui į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). S.Brightman jau gavo rusų kosmonautikos agentūros „Roskosmos“ pritarimą ir jei planai išsipildytų, atlikėja taptų pirmąja garsenybe – kosmoso turiste per pastaruosius metus.

VIDEO: SARAH BRIGHTMAN: DREAMCHASER IN CONCERT

Kad S.Brightman taps kosmoso turiste, nieko nestebina. Ši moteris yra turtingiausia klasikinės muzikos atlikėja pasaulyje – jos turtas vertinamas 36 milijonais svarų sterlingų (apie 148 milijonus litų).

Dainininkės albumai parduoti daugiau nei 30 milijonų egzempliorių tiražu – pagal šį rodiklį Sarah yra populiariausias sopranas pasaulyje.

VIDEO: Sarah Brightman - Glosoli

S.Brightman – ir pirmoji atlikėja, du kartus pakviesta dainuoti vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ar uždarymo ceremonijose. 1992-aisiais Barselonoje ji dainavo su Jose Carrerasu, o 2008-aisiais Pekine – su Kinijos žvaigžde Liu Huanu. Pastarąjį pasirodymą, teigiama, stebėjo 4 milijardai žiūrovų. Greta muzikinės veiklos Sarah vysto aktorės karjerą kine ir yra prodiusavimo kompanijos savininkė.

Albumas „Dreamchaser“ – toks pat lengvas ir orinis, alsuojantis ramybe ir leidžiantis patirti nesvarumo būseną. Vienu ryškiausių scenografijos akcentu taps gigantiškas 164 kv. Metrų, ypač aukštos rezoliucijos, LED ekranas. Šis albumas ir naujas šou jau vadinamas dar vienu S.Brightman šedevru, kurį privalu išgirsti ir pamatyti kiekvienam kokybiškos muzikos gerbėjui.
Bilietų prekybą „Bilietų pasaulis“ pradės lapkričio 27 dieną.

VIDEO: Dreamchaser in Concert Sarah Brightman

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius