Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 įdomių faktų apie naujuosius „Karibų piratus“

Prieš pat vasarą į kino ekranus atkeliaus penktoji kultinių „Karibų piratų“ dalis „Karibų piratai. Salazaro kerštas“ („Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales“). Štai 10 įdomiausių faktų apie naująją piratų istorijos dalį.
Johnny Deppas filme „Karibų piratai. Salazaro kerštas“
Johnny Deppas filme „Karibų piratai. Salazaro kerštas“ / Kadras iš filmo

1. Jaunasis aktorius Brentonas Thwaitesas, kuris naujausioje „Karibų piratų“ dalyje „Salazaro kerštas“ vaidina ambicingą Karališkojo laivyno jūreivį Henrį, šių filmų serijos fanu tapo dar besimokydamas mokykloje. Jis ne tik gavo vieną iš pagrindinių vaidmenų, bet ir kino juostoje filmavosi savo gimtajame mieste – Kvinslande, Australijoje.

Kadras iš filmo/Brentonas Thwaitesas filme „Karibų piratai. Salazaro kerštas“
Kadras iš filmo/Brentonas Thwaitesas filme „Karibų piratai. Salazaro kerštas“

2. Ankstesnių keturių filmų komandoms teko išgyventi ekstremalias oro sąlygas įvairiuose pasaulio kampeliuose. Išlaikant šią keistą „Karibų piratų“ tradiciją, „Salazaro kerštui“ pasirinktoje filmavimo vietovėje – Aukso Kranto mieste Australijoje – dėl praslinkusio „Marcia“ ciklono iškrito didžiausias kritulių kiekis per pastaruosius 61 metus.

3. Filme matomų parduotuvėlių lauke buvo vaizduojami tikri dirbiniai, nuo džiovintų aštuonkojų ir kalmarų (dvokiančių saulės atokaitoje) iki žvejybos tinklų, vytelių, autentiškų keramikos dirbinių bei valgomų maisto produktų.

4. Kostiumų dizainerių komandai buvo skirtas didesnis nei 6 tūkst. kv. metrų ploto sandėlis. Į šią kruopščiai organizuotą „spintą“ iš viso tilpo kiek daugiau nei 2 000 kostiumų, skrybėlių, avalynės ir aksesuarų. Kad niekas nepasimestų, viskas buvo surūšiuota pagal vardus, rūšis, jų nešiotojų lytį bei amžių.

5. Norėdama pasendinti tam tikrų personažų garderobą, dizainerių komanda naudojo naujoviškus, dar niekur negirdėtus metodus, įskaitant cemento maišyklę su akmenimis, sūrio trintuvę, o kartais net apdegino drabužius su lituokliu.

6. Atėjus vakarui ir sutemus, filmavimo aikštelėje labai dažnai pasirodydavo kengūros. Pagrindinis jų taikinys buvo gardžius kvapus skleidžianti komandos maitinimo palapinė, bet kengūros nesidrovėdamos ištyrė ir kitus keistus įvykius vykstančius jų kaimynystėje. Gal net pasidarė asmenukių.

7. Aktorius Javieras Bardemas, kuris filme vaidina kraupųjį kapitoną Salazarą, kiekvieną filmavimo dieną makiažo kėdėje praleisdavo nuo dviejų iki trijų valandų. Dar daugiau laiko, nuo keturių iki penkių valandų, makiažo kėdėje išsėdėdavo mįslingą jūrų raganą vaidinanti Irano gražuolė Golshifteh Farahani.

8. „Oskaro“ laureato Javiero Bardemo vaidmuo naujausiame „Karibų piratų“ filme yra šiek tiek šeimos reikalas – aktoriaus žmona Penelope Cruz vaidino ankstesnėje dalyje „Karibų piratai. Ant keistų bangų“ ir jos vyras dažnai ją aplankydavo filmavimo aikštelėje.

Kadras iš filmo/Javieras Bardemas filme „Karibų piratai. Salazaro kerštas“
Kadras iš filmo/Javieras Bardemas filme „Karibų piratai. Salazaro kerštas“

9. Pirato Džeko Sperou romo butelis yra tikras XVIII amžiaus reliktas, rastas Anglijoje. Tuo tarpu filme matomus rankų darbo skėčius sukūrė 70 metų senolė, gyvenanti Brisbeno uostamiestyje Australijoje. Ji yra viena iš paskutinių žmonių pasaulyje, kurie užsiima tokiu amatu.

10. Filmuojant Balto dangaus paplūdimyje, neįprastos oro ir potvynio sąlygos sukūrė keistą situaciją, kai aktoriams ir komandai norint pasiekti ankščiau pasirinktą vietą, kurioje jau buvo iškrauta filmavimo technika, teko bristi į vandenį iki juosmens, kartais net šiek tiek paplaukti. Niekas nesitikėjo, kad darbo dieną bus plaukimo.

„Karibų piratai. Salazaro kerštas“ Lietuvos kino teatruose – nuo gegužės 26 d. Štai filmo anonsas:

VIDEO: KARIBŲ PIRATAI. SALAZARO KERŠTAS kinuose nuo gegužės 26 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius