Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 metų „Titaniko“ gerbėjams ramybės nedavęs klausimas atsakytas: kodėl Džekas netilpo ant plausto?

Žiūrėdami kultinį filmą „Titanikas“ ašarą braukė milijonai žiūrovų visame pasaulyje, ir iki pat šiolei gerbėjai negali susitaikyti su, anot jų, beprasmiška Džeko mirtimi – kuriamos teorijos, kaip jis galėjo išsigelbėti, daromi analogiški bandymai siekiant įrodyti, kad ant plūduriuojančių durų vietos būtų užtekę jiems abiem su Rouz, ir t.t.
Kate Winslet ir Leonardo DiCaprio filme „Titanikas“ (1997 m.)
Kate Winslet ir Leonardo DiCaprio filme „Titanikas“ (1997 m.) / Vida Press nuotr.

Filmo režisieriui Jamesui Cameronui nuoširdžiai pabodo šios nesibaigiančios kalbos ir jis pagaliau atsakė, kodėl Džekas turėjo mirti.

„Atsakymas labai paprastas, nes 147-ame scenarijaus puslapyje parašyta, kad Džekas miršta. Labai paprasta. Be abejo, tai buvo meninis sprendimas – tas daiktas buvo pakankamai didelis išlaikyti jai, bet nepakankamai, kad išlaikytų ir jį“, – duodamas interviu „Vanity Fair“ sakė juostos režisierius.

„Manau, kad kvailoka yra tai, jog mes vis dar turime apie tai kalbėti praėjus dvidešimčiai metų. Tačiau tai parodo, kad filmas buvo veiksmingas – žiūrovams Džekas buvo toks mielas, jog buvo skaudu matyti, kaip jis miršta. Jei jis būtų išgyvenęs, filmo pabaiga būtų buvusi beprasmiška... Filmas yra apie mirtį ir išsiskyrimą. Jis turėjo mirti. Taigi nesvarbu, ar jis būtų miręs taip, ar ant jo būtų užvirtęs kaminas – jis būtų miręs. Tai vadinama menu – dalykai įvyksta dėl meninių priežasčių, ne dėl fizikinių“, – tašką šioje istorijoje bando dėti Jamesas Cameronas.

Vida Press nuotr./Kate Winslet, Leonardo DiCaprio ir Jamesas Cameronas filmuojant „Titaniką“ (1997 m.)
Vida Press nuotr./Kate Winslet, Leonardo DiCaprio ir Jamesas Cameronas filmuojant „Titaniką“ (1997 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius