-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

22-ejų vaikino istorija: apie paauglystėje patirtas patyčias, anoreksiją ir drastiškus gyvenimo pokyčius

Didžiojoje Britanijoje gyvenantis 22-ejų Carlas Creasy mokykloje nuolat patirdavo žiaurias bendraklasių patyčias dėl savo antsvorio. Dėl patyčių vaikinas drastiškai pakeitė savo mitybą ir per dieną suvalgydavo tik vieną obuolį ir nedidelę porciją salotų, rašo „The Dailymail“.
Mokykloje patiriamos patyčios žlugdo pasitikėjimą savimi.
Mokykloje patiriamos patyčios žlugdo pasitikėjimą savimi. / 123rf.com nuotr.

Kai Carlas Creasy sulaukė 20-ties metų, jis svėrė vos 32 kilogramus, toks įspūdingas svorio sumažėjimas vaikinui kaip reikiant atsiliepė sveikatai.

„Anksčiau aš darydavau viską, ką tik galėdavau, kad išvengčiau maisto, kartais netgi negrįždavau namo, kad tik nereikėtų valgyti. Aš nuolat sverdavausi ir jei svarstyklių rezultatas man atrodydavo per didelis, dvigubai padidindavau savo treniravimosi krūvį, būdavo ir taip, kad per dieną suvalgydavau tik vieną obuolį“, – savo prisiminimais dalijasi Carlas Creasy.

Nuolatos stebėti savo svorį vaikinas pradėjo dar paauglystėje, dėl to buvo kaltos nuolat patiriamos bendraklasių patyčios dėl jo antsvorio. C.Creasy vis mažindavo suvalgomo maisto kiekį, kol galiausiai ištisą dieną jis į burną neimdavo nė kąsnio.

„Kai pradėjo kristi svoris, aš nuolat jausdavausi pavargęs ir blogos nuotaikos. Anoreksija paveikė ir mano sugebėjimą sukoncentruoti dėmesį, pradėjau praleidinėti pamokas, nes kartais tiesiog nesugebėdavau atsikelti iš lovos. Man netgi neteikė malonumo praleistas laikas su draugais ir nuolat jausdavausi nedrąsiai bendraudamas su žmonėmis. Dabar žinau, kad jei ir toliau būčiau taip nevalgęs, mano organizmas būtų to neištvėręs. Galima sakyti aš jau stovėjau ant mirties slenksčio“, – apie tamsųjį savo gyvenimo laikotarpį pasakojo Carlas Creasy.

Vaikinui atsitiesti ir išgyti nuo anoreksijos padėjo geras draugas, kuris rekomendavo sveikai maitintis ir pradėti užsiiminėti kultūrizmu. Būtent šis užsiėmimas Carlui Creasy, kuris šiuo metu dirba fitneso instruktoriumi, o laisvu metu – modeliu, padėjo visiškai pakeisti savo gyvenimą.

Carlas Creasy visuomet svajojo turėti ištreniruotą ir raumeningą kūną, vaikinas buvo gerokai nustebęs, kai draugas papasakojo, kad norint užsiimti kultūrizmu reikia valgyti ne kuo mažiau, o kuo daugiau. Būtent šis patarimas Carlui padėjo susimąstyti ir išgyti nuo anoreksijos, šiuo metu vaikino svoris dvigubai didesnis nei buvo jam sergant anoreksija.

Šiuo metu Carlas svajoja atsidurti ant žurnalo „Men's Health“ viršelio ir tikisi, kad jo istorija įkvėpti pasitikėjimo savimi galėtų visus vaikinus, kurie kovoja su valgymo sutrikimais.

Apie anoreksiją tarp vyrų ar jaunų vaikinų dažniausiai kalbama retai, vis dėlto statistika rodo, kad Didžiojoje Britanijoje vienas iš dešimties žmonių, kuriam diagnozojami valgymo sutrikimai, yra vyriškos lyties.

Daugiau Carlo Creasy nuotraukų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius