Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

4 vaikų mama Sophie Guidolin leidžia sau šokoladą ir mėsainius: tobulą figūrą išlaiko vienas triukas

Dietologė, fitneso trenerė, socialinių tinklų žvaigždė ir keturių mažamečių vaikų mama Sophie Guidolin (29 m.) iš Australijos savo figūra stebina tūkstančius. Ypač dėl to, kad tokį kūną moteris turi neatsisakydama šokolado, mėsainių ar kitų kaloringų maisto produktų, kurie nei su dieta, nei su sportu, regis, nėra suderinami. Kokia jos paslaptis?
Sophie Guidolin
Sophie Guidolin / „Instagram“ nuotr.

366 tūkst. sekėjų instagrame turinti Sophie Guidolin sako, kad tikrai neturi laiko kiekvieną dieną visiems šeimos nariams ruošti sudėtingų ir skirtingų patiekalų. Vietoj to moteris tiesiog naudoja maisto svarstykles ir išmaniąją skaičiuoklę, kad gautų reikalingą kiekį maistingų medžiagų ir nereikėtų daryti kompromisų dėl skonio.

„Valgau angliavandenius kiekvieną dieną, reguliariai valgau šokoladą ir mėsainius ir neleidžiu valandų valandas sportuodama“, – savo atsakymu žurnalui „Women's Health“ nustebina ji.

„Instagram“ nuotr./Sophie Guidolin
„Instagram“ nuotr./Sophie Guidolin

„Aš papildau savo treniruotes su teisinga angliavandenių, riebalų ir baltymų kombinacija, sportuoju protingai (maksimalus našumas per minimalų laiką), negaminu specialių patiekalų bei neatsisakau kažkokių produktų. Mano visa šeima valgo tą patį maistą – niekas neturi laiko gaminti kiekvienam skirtingai ar išbandyti įmantrius receptus“, – sakė ji.

Tad kokia jos paslaptis? Ogi makrodieta. Vadovaujantis šiuo mitybos planu, skaičiuojamos ne kalorijos, o makroelementai, kuriuos sudaro angliavandeniai, riebalai ir baltymai. Tam Sophie naudoja internetinę skaičiuoklę, kuri apskaičiuoja, kiek per dieną reikia suvartoti kalorijų atsižvelgiant į tai, kiek daug (ar mažai) sportuoji.

„Instagram“ nuotr./Sophie Guidolin
„Instagram“ nuotr./Sophie Guidolin

Angliavandeniai ir baltymai viename grame turi keturias kalorijas, o riebalai dvigubai daugiau – devynias viename grame.

Sophie paaiškino, kad reikėtų siekti kiekvieno valgymo metu gauti 30 gramų baltymų, apie 20–30 proc. per dieną suvartojamų kalorijų turėtų ateiti iš riebalų, o visa kita – iš angliavandenių.

Sophie laukdamasi sūnų (vyriausiam šiandien – 11 metų) buvo priaugusi net 30 kg, nereikalingo svorio moteris atsikratė pradėjusi sportuoti. Tačiau net tada ji sako nesijautusi nei stipri, nei tvirta. Viskas pasikeitė, kai ji atidžiau pasižiūrėjo į savo mitybą, kuri sveika atrodė tik iš pirmo žvilgsnio. Tada moteris ėmėsi vadovautis makrodieta ir tai tapo jos atradimu bei nauju gyvenimo būdu – Sophie sako net nesijaučianti, kad laikytųsi dietos ar save kaip nors ribotų.

„Instagram“ nuotr./Sophie Guidolin su vaikais
„Instagram“ nuotr./Sophie Guidolin su vaikais
„Instagram“ nuotr./Sophie Guidolin
„Instagram“ nuotr./Sophie Guidolin

Moters pataria, kad pradedantiesiems reikėtų parsisiųsti programėlę ir kurį laiką tiksliai sekti, kiek ir kokio maisto suvalgai, kol ilgainiui tai tampa įprasta.

Sophie taip pat atkreipia dėmesį, kad svarbu visus maisto produktus sverti dar žalius, nes pagaminti jie susitraukia. Taigi jeigu pasvėrus žalią vištienos krūtinėlę svarstyklės rodo 150 gramų, o ją paruošus ji besveria 105 gramus, į skaičiuoklę vis tiek reikia vesti 150 gramų.

„Makroelementų skaičiavimas leidžia tau į mitybą įtraukti mėgstamiausią maistą ir vis tiek būti atsakingu. Ir tai užima ne daugiau kaip penkias minutes per dieną. Teisinga maisto ir treniruočių kombinacija suteiks jums tokį kūną, kokio norite“, – įsitikinusi ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius