Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

40 faktų apie jubiliejinį gimtadienį atšventusią Beyonce: kiek iš jų žinote?

Muzikos pasaulio diva Beyonce Knowles Carter rugsėjo 4-ąją atšventė savo 40-ąjį gimtadienį. Jos gyvenime buvo įvairiausių akimirkų, įspūdingų laimėjimų ir kitų įsimintinų momentų. Todėl praėjusio gimtadienio proga 15min kviečia pasižvalgyti po atlikėjos gyvenimo momentus ir prisiminti svarbiausius 40 faktų.
Beyonce
Beyonce / „Instagram“, „Scanpix“ nuotr.

Ne viena puiki pasaulio atlikėja lygiuojasi į Beyonce, kuri per savo gyvenimą sukaupė daugybę laimėjimų. Ir nors iki šios dienos savo šeimos atžvilgiu ji išlieka paslaptinga, tačiau galime pasidžiaugti tuo, ką davė muzikai ir kitiems ryškiems gyvenimo momentams.

40 įspūdingiausių faktų apie Beyonce – nuo jos pirmųjų dienų grupėje „Destiny's Child“ iki pasaulinės šlovės:

1. Beyonce karjera prasidėjo, kai jai buvo tik septyneri. Ji laimėjo vietinį talentų šou Hiustone, Teksase, kur sulaukė plojimų už atliktą Johno Lennono dainą „Imagine“. Dėl šio dėmesio jos tėvas Mathew Knowlesas paskatino dukrą dalyvauti ir kituose konkursuose. Vėliau ji laimėjo net 35 konkursus iš eilės.

2. Būdama 9 metų, kartu su geriausiomis vaikystės draugėmis Kelly Rowland, LaTavia Roberson, LeToya Luckett ir seserimis Nina ir Nikki Taylor, Beyonce įkūrė grupę „Girls Tyme“.

3. Grupė JAV talentų šou „Žvaigždžių paieška“ debiutavo 1993 m. Beyonce tada buvo vos 12 metų. Finale jos nusileido roko grupei „Skeleton Crew“.

VIDEO: Star Search Girls Tyme

4. Po kelių metų nesibaigiančios sėkmės keturios grupės „Girls Tyme“ narės persivadino į „Destiny’s Child“. Galiausiai jos buvo pastebėtos 1997 m. ir netrukus pasirašė sutartį su „Columbia Records“.

5. Pirmasis grupės albumas „The Writing's On The Wall“ visame pasaulyje parduotas 15 mln. egzempliorių tiražu, su kuriuo atsirado neįtikėtino populiarumo sulaukęs kūrinys „Bills Bills Bills“.

6. Be to, Beyonce daugiausiai prisidėjo prie grupės „Destiny’s Child“ populiariausių dainų atsiradimo.

„Scanpix“/AP nuotr./Beyonce Knowles su tėvu
„Scanpix“/AP nuotr./Beyonce Knowles su tėvu

7. Beyonce solo karjera prasidėjo 2003 m., kai „Destiny's Child“ paskelbė apie pertrauką. Beyonce išleido debiutinį solinį albumą „Dangerously in Love“, kuris sulaukė palankių atsiliepimų.

8. Vienas iš daugiausiai populiarumo sulaukusių albumo hitų buvo „Crazy in Love“, kuriame pasirodė tuometinis Beyonce vaikinas Jay-Z. Dainą parašė amerikiečių įrašų prodiuseris Richas Harrisonas per mažiau nei dvi valandas, padedamas Beyonce.

9. Beyonce prieš susitinkant su Jay-Z turėjo tik vieną vaikiną. Pora susituokė 2008 m.

10. Jie susitiko 2000 m., kai vienas šalia kito sėdėjo lėktuve ir kartu skrido į Kankune vykusį MTV pavasario festivalį. Vėliau šią pažintį jis apdainavo savo 2018 m. dainoje „Everything is Love“.

VIDEO: JAY-Z feat. Beyoncé - 03' Bonnie & Clyde (4K 60pfs) (Official Video)

11. Beyonce pavadinta savo motinos Tinos Knowles Lawson vardu, kurios mergautinė pavardė buvo Beyince. Žvaigždės dėdė Rolandas Beyince'as 2013 metais šia istorija pasidalijo su visu pasauliu, sakydamas, kad jo sesuo buvo susirūpinusi dėl to, kad nebus kam pratęsti šeimos palikimo, nes šeimoje beveik nebuvo nė vieno berniuko.

12. Mėgstamiausias Beyonce skaičius yra keturi. Į šį skaičių susideda daug svarbių datų: vyro gimtadienis (gruodžio 4 d.), mamos gimtadienis (sausio 4 d.), vestuvių metinės (balandžio 4 d.) ir jos pačios gimtadienis (rugsėjo 4 d.). Ji taip pat pavadino savo ketvirtąjį studijinį albumą „4“ ir įtraukė numerį į savo dukters Blue Ivy vardą. Tiek Beyonce, tiek Jay-Z 4 numeris ištatuiruotas ant vestuvinio bevardžio piršto.

Daugiau Beyonce gyvenimo akimirkų – galerijoje:

13. Ji yra pirmoji solo atlikėja, kurios šeši albumai ilgą laiką pirmavo JAV „Billboard 200“ topų viršūnėse.

14. Beyonce yra daugiausiai nominuota moteris „Grammy“ istorijoje. Per savo karjerą ji buvo nominuota 79 statulėlėms.

15. Šiemet ji taip pat tapo daugiausiai apdovanota moterimi „Grammy“ istorijoje, laimėjusi 28 iš 79 nominacijų. Ankstesnis rekordas buvo 27, kurį pasiekė Alison Krauss.

16. 2016 m. ji tapo pirmąja atlikėja, nominuota keturiose „Grammy“ žanrų kategorijose, dėka savo 2016 m. vizualinio albumo „Lemonade“.

VIDEO: Beyoncé performs 'Run the World (Girls)' at the 2011 Billboard Music Awards

17. Be Mariah Carey, ji yra vienintelė solo atlikėja, kurios singlas JAV topų viršūnėse laikėsi ilgiau nei dešimtmetį.

18. Beyonce turi savo antrą tapatybę, vardu Sasha Fierce, kurią ji sugalvojo norėdama įveikti scenos baimę. Pavadinimas įkvėpė jos trečiajam albumui „I Am… Sasha Fierce“.

19. 2018 metais ji taip pat įėjo į istoriją kaip juodaodė moteris, kuri pirmą kartą pasirodė festivalyje „Coachella“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Beyonce „Coachella“ festivalyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Beyonce „Coachella“ festivalyje

20. O 2011 m. ji buvo pirmoji solo atlikėja, kuri per daugiau nei 20 metų pasirodė „Glastonbury“ festivalyje.

21. 2010 metais Beyonce įkūrė savo įrašų ir pramogų kompaniją „Parkwood Entertainment“.

22. Beyonce turi savo drabužių liniją „Ivy Park“, kuri anksčiau bendradarbiavo su „Adidas“ ir „Top Shop“.

23. Beyonce taip pat vaidino filmuose „Svajonių merginos“, „„Česo įrašai“ ir kadilakai“ ir Ostinas Pauersas: tarptautinis paslapties žmogus“.

VIDEO: Beyoncé - Listen [Official First Video]

TAIP PAT SKAITYKITE: „Euroviziją“ laimėję italai: nuo svajonės vidurinėje iki sėkmės „X faktoriuje“

TAIP PAT SKAITYKITE: Faktai apie Quentiną Tarantino, įtraukiantys kaip ir jo filmai: vos neteko spenelio, sėdėjo kalėjime

24. Beyonce buvo paprašyta suvaidinti pagrindinį vaidmenį 2018 metų filme „Taip gimė žvaigždė“, tačiau vaidmuo atiteko Lady Gagai.

25. Ji įgarsino Nalą 2019 m. animaciniame filme „Liūtas karalius“.

26. Beyonce per savo karjerą ne vieną kartą bendradarbiavo su tokiais pramogų pasaulio veikėjais kaip Lady Gaga, Drake'as, Edas Sheeranas, Shakira ir, žinoma, sukūrė daugybę kūrinių su savo vyru Jay-Z.

27. Ir Jay-Z nėra vienintelis šeimos narys, kuris su ja bendradarbiavo. Jos vyriausioji dukra Blue Ivy Carter pasirodė dviejose savo tėvų dainose. Blue Ivy verksmas buvo atrinktas Jay-Z kūriniui „Glory“. Ji taip pat tapo jauniausiu žmogumi, laimėjusiu „Grammy“ 2021 m. dėl pasirodymo Beyonce dainoje „Brown Skin Girl“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jay Z, Blue Ivy, Beyonce
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jay Z, Blue Ivy, Beyonce

28. Beyonce yra dvynių Rumi ir Sir mama.

29. Beyonce 2017 m. netikėta nėštumo nuotrauka „Instagram“ paskyroje iš viso surinko 6,4 mln. „patinka“ paspaudimų. Šis rekordas laikėsi 371 dieną. Ji aplenkė Kylie Jenner nuotrauką, kurioje ši skelbė apie dukters Stormi Webster gimimą.

30. Beyonce koncertavo abiejų Baracko Obamos inauguracijų metu ir liko artimais draugais su buvusiu prezidentu ir pirmąja ponia.

VIDEO: Neighborhood Inaugural Ball "At Last" Performance

31. 2011 m. ji pelnė Niujorko juodaodžių žurnalistų asociacijos apdovanojimą už 2011 m. esė žurnale „Essence“ pavadinimu „Valgyk, žaisk, mylėk“.

32. Beyonce taip pat prodiusavo ir režisavo daugybę projektų, įskaitant 2013 m. filmą „Gyvenimas yra svajonė“. Ji dirbo prie savo vizualinio albumo „Lemonade“ ir 2019 metų „Netflix“ dokumentinio filmo „Homecoming“.

33. 2018 m. ji stipriai prisidėjo prie „Vogue“ istorijos. Fotografuojant garsųjį rugsėjo mėnesio viršelį ji pasirinko juodaodį fotografą Tyler Mitchellą. Dėl to jis tapo pirmuoju juodaodžiu fotografu kada nors pasiekusiu JAV mados žurnalo viršelio fotosesiją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pirmoji JAV pora šoka per Beyonce dainą „At last“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pirmoji JAV pora šoka per Beyonce dainą „At last“

34. Ji du kartus pasirodė „Super Bowl“.

35. Su Beyonce prasidėjo tendencija albumą išleisti be jokio įspėjimo. Tai vyksta nuo 2013 m., kai tais metais ji išleido savo penktąjį albumą „Beyonce“.

36. Tas pats albumas buvo apdovanotas Gineso rekordu už tai, kad tapo greičiausiai parduodamu albumu, kuris per tris dienas pateikė daugiau nei 800 000 kopijų.

37. Beyonce yra alergiška kvepalams, nors pati turi kvepalų liniją. Kvepalai buvo sukurti naudojant specialias sudedamąsias dalis, kad žvaigždė galėtų kvėpintis.

„Scanpix“ nuotr./Beyonce
„Scanpix“ nuotr./Beyonce

38. Žodis „bootylicious“, paimtas iš „Destiny’s Child“ dainos, kurią padėjo parašyti Beyonce, buvo oficialiai įtrauktas į žodyną. Jis naudojamas kaip būdvardis, apibūdinantis patrauklią moterį.

39. 2010 m. Beyonce Niujorke atidarė „Beyonce Cosmetology Center“. Įstaiga turi programą, padedančią priklausomybes turintiems žmonėms atsigauti nuo psichikos, tuo pačiu suteikdama klientams septynių mėnesių kosmetologijos mokymo kursą.

40. Beyonce vardu pavadinta musių rūšis. Mokslininkas Bryanas Lessardas 2012 m. Kvinslendo valstijoje, Australijoje atrado arklių rūšį. Dėl auksinių plaukelių ant musės pilvo jis pavadino ją Scaptia beyonceae.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius