Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adamas Sandleris pasiekė blogiausių filmų „Auksinių aviečių“ rekordą

Adamas Sandleris ir jo draugai pasiekė naujas aukštumas – o gal ir žemumas – sekmadienį jie gavo net 10 „Auksinių aviečių“, kurios skiriamos blogiausiems metų filmams.
Adamas Sandleris
Adamas Sandleris / „Scanpix“ nuotr.

A.Sandlerio filmas „Džekas ir Džilė“ (Jack and Jill) laimėjo absoliučiai visose kategorijose. Be blogiausio filmo „Avietės“ A.Sandleris už šeimos vyro ir jo įkyrios sesers dvynės vaidmenis šioje juostoje gavo dar ir blogiausio aktoriaus bei blogiausios aktorės apdovanojimus.

„Jis nevaidino trynių, bet net jeigu ir būtų tai padaręs, negalėtų laimėti daugiau apdovanojimų“, – sakė „Aviečių“ įkūrėjas Johnas Wilsonas.

45 metų A.Sandleris drauge su Alu Pacino ir Katie Holmes taip pat gavo „Avietes“ už blogiausią aktorių kolektyvą ir blogiausią ekrano porą, be to, jam, kaip vienam scenarijaus autorių, atiteko ir šios kategorijos „garbė“.

A.Pacino teko susitaikyti su blogiausio antrojo plano aktoriaus „apdovanojimu“, kuris jam buvo paskirtas už tai, kad jis filme „Džekas ir Džilė“ suvaidino pats save. Tuo tarpu A.Sandlerio bičiulis Davidas Spade'as už moters vaidmenį šiame filme buvo paskelbtas blogiausia antrojo plano aktore.

„Džekas ir Džilė“ yra vienintelis filmas per visą „Aviečių“ 32 metų istoriją, laimėjęs visus šiuos „apdovanojimus“.

Vis dėlto be dėmesio neliko ir kiti A.Sandlerio praėjusių metų darbai. Blogiausio aktoriaus „Avietė“ iš tikrųjų jam buvo paskirta už vaidmenis dviejuose filmuose – filme „Džekas ir Džilė“ ir ankstesnėje komedijoje „Suvaidink mano žmoną“ (Just Go With It). Prie abiejų šių komedijų kūrimo prisidėjęs Dennisas Duganas buvo pripažintas blogiausiu režisieriumi.

„Džekas ir Džilė“ taip pat buvo išrinktas blogiausiu perdirbiniu, nuplagijavimu ar tęsiniu. „Auksinių aviečių“ skirstytojai nusprendė, kad tai yra kultinės Edo Woodo juostos „Glenas ar Glenda?“ (Glen or Glenda?) perdirbinys ar nuplagijavimas.

Nepaisant įprastų prastų recenzijų A.Sandlerio adresu, „Suvaidink mano žmoną“ buvo hitas ir uždirbo 100 mln. dolerių – kaip ir daugelis kitų jo komedijų. Tačiau net ir A.Sandlerio gerbėjai susimąstė dėl filmo „Džekas ir Džilė“, kuris uždirbo tik 74 mln. dolerių. Tai vienas prasčiausių A.Sandlerio komedijų rezultatų.

„Adamas Sandleris gana tvirtai laikosi požiūrio: Nesvarbu, kaip kvailai padarysiu, mano gerbėjai mokės, kad tai pamatytų, – sakė J.Wilsonas. – Spėju, kad tai labiau susiję su visišku jokių nuoširdžių pastangų, rūpesčio ar išdidumo nebuvimu. Toks požiūris gana geras, bet kai pagalvoji, kiek jie šiais laikais ima už kino bilietus, tai jau nebėra labai gerai“.

„Tai buvo pakankamai gerai mūsų dėmesiui atkreipti. Jei dirbi laikydamasis požiūrio, kad būsi tiesiog pakankamai geras, tai, tikriausiai, būsi pakankamai geras „Avietėms“, – pridūrė jis.

„Laureatai“ buvo paskelbti per „iškilmingą“ ceremoniją sekmadienį vakare, magams skirtoje parduotuvėje Santa Monikoje Kalifornijoje. „Aviečių“ laimėtojai anksčiau būdavo paskelbiami „Oskarų“ įteikimo išvakarėse, bet šį kartą organizatoriai nusprendė savo šou surengti Melagių dieną.

Tačiau tai gali būti ir vienkartinis eksperimentas. J.Wilsonas sakė, kad sulaukė „Auksinių aviečių“ fondo„ rinkėjų, kurių šiuo metu yra 657 ir kuriais už tam tikrą mokestį gali tapti bet kas, pageidavimų “apdovanojimus„ dalyti panašiu metu kai dalijami “Oskarai„.

„Manau, kad mūsų nariai teikia pirmenybę „Oskarų“ išvakarių „spindesiui“, – pridūrė jis.

Balsavimo teisę turintys fondo nariai gyvena 46-iose JAV valstijose ir 17-oje užsienio šalių.

Patys nominantai įteikimo ceremonijoje pasirodo retai. 2005-aisiais į ją buvo atvykusi Halle Berry, o pernai pasirodė Sanda Bullock, kuri žaismingai dalijo nevykusio savo filmo „Viskas apie Styvą“ (All About Steve) DVD.

Ne taip kaip prestižinės, paauksuotos „Oskarų“ statulėlės, „Avietės“ yra šių uogų formos, maždaug golfo kamuoliuko dydžio ir nupurkštos aukso spalvos dažais. Jų vertė – maždaug 5 doleriai.

Pernai didelis „Aviečių“ „laimėtojas“ ir blogiausias filmas buvo fantastinė kovos menų juosta „Paskutinis Oro valdovas: Ango legenda“ (The Last Airbender), kuri taip pat buvo „apdovanota“ ir už blogiausią režisieriaus darbą, blogiausią scenarijų ir blogiausią antrojo plano aktoriaus darbą. Vieną „Avietę“ pernai gavo „Seksas ir miestas 2“ (Sex and the City 2).

ACME Film archyvo nuotr./Filmas Džekas ir Džilė
„ACME Film“ archyvo nuotr./Filmas „Džekas ir Džilė“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius