-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistra aktorystei Jennifer Lawrence privertė mokyklą baigti dviem metais anksčiau

Kino žiūrovai ir kritikai Jennifer Lawrence jau vadina talentingiausia jaunąja JAV aktore ir prognozuoja, kad ateityje ji užkariaus kino ekranus. Tokie jų pastebėjimai ne iš piršto laužti. Vos sulaukusi 20 metų Jennifer pernai buvo nominuota „Oskarui“ už pagrindinį vaidmenį filme „Žiemos kaulai“ (rež. Debra Granik) ir tapo viena iš jauniausių aktorių, pretendavusių į šį apdovanojimą.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antras pagrindinis J.Lawrence vaidmuo didžiajame ekrane – Gary Rosso „Bado žaidynėse“ įkūnytas Keitnės Everdin personažas. Kino gerbėjų pamišimą JAV sukėlęs filmas balandžio 6 dieną bus pradėtas rodyti ir Lietuvos kino teatruose. Laukiant premjeros trumpa pažintis su pagrinde aktore J. Lawrence.

J. Lawrence gimė Lousvilyje, Kentukio valstijoje. Turi du vyresnius brolius Ben ir Blaine. Draugai ir šeima ją vadina tiesiog Jen.

Prieš tapdama aktore Jennifer buvo sporto komandos palaikymo šokėja, žaidė lauko ledo ritulį, softbolą ir ragavo modelio duonos, tačiau nė vienam užsiėmimui nejautė tokios didelės aistros kaip aktorystei. Jennifer mokyklą baigė dviem metais anksčiau, kad galėtų pradėti aktorės karjerą. 2004 metų pavasarį dar keturiolikmetė mergina įkalbėjo tėvus ją nuvežti į Niujorką, kad galėtų dalyvauti keliose aktorių bei modelių atrankose. Jennifer paliko puikų įspūdį pirmosiose peržiūrose ir vadybininkams teliko įtikinti jos motiną, kad dukra vasarą pasiliktų Manhetene. Jiems tai pavyko. Išėjusią iš aktorių peržiūrų Jennifer sustabdė agentas, kuris tuo metu rūpinosi H&M parduotuvių reklaminėmis nuotraukomis. Jis paprašė leidimo Jennifer nufotografuoti – tai buvo pirmieji profesionalūs būsimosios žvaigždės kadrai.

Aktorės karjerą Jennifer pradėjo televizijos seriale „Bilo Engvalo šou“ (2007) („The Bill Engvall Show“). Vėliau vaidino tokiuose filmuose kaip „Pokerio namai“ („The Poker House“, rež. Lori Petty)  ir „Deganti lyguma“ („The Burning Plain“, rež. Guillermo Arriaga) kartu su Holivudo žvaigždėmis Charlize Theron ir Kim Basinger.

„Bado žaidynėse“ vaidinęs aktorius Woody Harrelsonas labai gerai prisimena pirmąją pažintį su Jennifer: „Sėdėjau savo autobusiuke, kuriame turiu įsirengęs jogos sūpynes. Įlipa Jennifer ir klausia: Labas, Woody, aš J, ar čia sekso sūpynės?  Tai buvo pirmasis jos sakinys man“.

Nors aktorė gali pasigirti tikrai nepriekaištingomis kūno linijomis, ji pati prisipažįsta, kad nesilaiko jokių dietų, nes tuomet tampa bjauri. Be to, jai labai patinka taip, kaip dabar atrodo.

Dėl pagrindinio vaidmens „Bado žaidynėse“ Jennifer turėjo nusidažyti plaukus ir iš blondinės virsti brunete.

Jennifer yra didelė Džefo Bridžeso gerbėja. Mėgstamiausios jos aktorės ir įkvėpimo šaltiniai yra Meryl Streep, Laura Linney ir Cate Blanchett.

2010 metais žurnalas „Variety“ ją įtraukė į aktorių dešimtuką, į kurias verta atkreipti dėmesį. 2011 metais žurnalas „People“ Jennifer įtraukė į gražiausių pasaulio žmonių sąrašą. 2011 metais vyrų žurnalo „Maxim“ parengtame karščiausių moterų šimtuke ji užėmė 10-ąją vietą.

Ruošdamasi vaidmeniui filme „Žiemos kaulai“ Jennifer išmoko nudirti odą voverėms, kapoti medieną ir muštis.

Nors „Bado žaidynėse“ Jennifer blaškosi tarp simpatijų dviem vaikinams, realiame gyvenime jai rūpi tik vienas – „Iksmenai: pirma klasė“ partneris Nicholas Houltas, su kuriuo mergina draugauja ilgiau nei metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius