-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aktorė Tilda Swinton – Pedro Almodovaro mūza, įkvėpusi jį kūrybai anglų kalba

Retas drįsta ginčytis, kad režisieriaus Pedro Almodovaro filmai nėra tarptautinis lobis, tačiau vienintelė juos supanti tragedija yra ta, kad pastaruosiuose personažai niekada nekalba angliškai. Dėl to sumažėja juose vaidinti galinčių aktorių pasirinkimas. Tik įsivaizduokite galimybes!
Tilda Swinton
Tilda Swinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasirodo, galimybes P.Almodovaras nusprendė padidinti, panoręs naujausiam savo projektui pasamdyti garsią aktorę Tildą Swinton. Tai bus pirmasis režisieriaus projektas ne ispanų kalba.

Pasak „Indie Wire“, P.Almodovaras netrukus pradės trumpametražio filmo „The Human Voice“ filmavimo darbus. Pasiruošimas jiems neturėtų užtrukti, mat prieš kameras vaidins tik du aktoriai – pati T.Swinton ir šuo.

Filmas bus paremtas Jeano Cocteau pjese tokiu pat pavadinimu, o jo konceptas – per pokalbį telefonu moteris sužino, kad jos ilgametė meilė kitą dieną susituoks su visai kitu žmogumi.

„Indie Wire“ režisierius atskleidė, kad su aktore T.Swinton jau spėjo aptarti, kaip būtų galima pagerinti šią istoriją. Jis pridūrė pasitikintis aktorės pasirinkimu jo debiutui anglų kalba.

„Reikia jausmo, kad kažkas tave visiškai supranta. Tildos atveju, būtent apie tokią ją ir svajojau. Ji tokia atvira, tokia protinga. Ji suteikė man daug pasitikėjimo logika. Repeticijose mes vienas kitą labai gerai supratome“, – tęsė P.Almodovaras.

Tai neturėtų kelti nuostabos, žinant, kad T.Swinton jau ne kartą dirbo su kūrėjais, kurių pirmoji kalba nėra anglų. Aktorė spėjo nusifilmuoti ir „Oskarą“ laimėjusio Pietų Korėjos režisieriaus Bong Joon-ho projekte.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pedro Almodovaras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pedro Almodovaras

Nors, kaip rašo Wmagazine.com, P.Almodovaro naujausias trumpametražis filmas bus vos 15 minučių trukmės, režisierius teigė, kad šis projektas taps tramplinu kitiems jo filmams anglų kalba.

Tačiau tai nereiškia, kad 70-mečiui P.Almodovarui nebuvo kilusi pagunda anksčiau imtis vadovavimo angliškam projektui. Jam buvo pasiūlyta režisuoti juostą „Netikra vienuolė“ su Whoopi Goldberg. Šios galimybės jis atsisakė iš dalies dėl to, kad jau buvo sukūręs komediją apie vienuoles. Su juo taip pat buvo deramasi dėl „Kuproto kalno“ (jis sakė, kad jo versijoje būtų buvę „daugiau sekso“) ir net galvojo 2016-ųjų filmui „Julieta“ pasamdyti aktorę Meryl Streep, tačiau galiausiai buvo nuspręsta filmą kurti ispanų kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius