Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorių karjeras pakeitę vaidmenys: kažin, ar be jų priklausytų Holivudo elitui

Ne paslaptis, kad įsitvirtinti Holivude tarp geriausiųjų nėra lengva. Tam reikia ne tik talento, sunkiai dirbti, bet ir sėkmės. To įrodymas – šie aktoriai, kurių gyvenimas ir karjera į gerą pasikeitė tik suvaidinus tam tikruose filmuose.
Charlize Theron filme „Monstras“ (2003 m.)
Charlize Theron filme „Monstras“ (2003 m.) / Kadras iš filmo

Robertas Downey jaunesnysis – „Geležinis žmogus“

9-ajame ir 10-ajame dešimtmečiuose šio aktoriaus reputacija buvo ne kokia – ji sumenko dėl svaigiųjų medžiagų vartojimo ir to sukeltų problemų. Robertas Downey jaunesnysis savo įvaizdį bandė pagerinti vaidmeniu seriale „Ally McBeal“, bet nesėkmingai. Aktoriui sugrįžus prie žalingų įpročių ir neprognozuojamo elgesio filmavimo aikštelėje, jis buvo atleistas.

Šis spyris į užpakalį jam buvo labai naudingas. Robertas Downey jaunesnysis susitvarkė gyvenimą ir suvaidino keliose juostose, taip įrodydamas, kad yra vertas pirmojo „Marvel“ kino visatos filmo. Tiesa, didvyrio vaidmeniui pasirinktu aktoriumi džiaugėsi ne visi. „Geležinio žmogaus“ režisieriui Jonui Favreau „Marvel Studios“ vadovams teko įrodyti, kad Robertas Downey jaunesnysis jų nenuvils. Taip ir buvo.

Kadras iš filmo/Robertas Downey jaunesnysis filme „Keršytojai. Begalybės karas
Kadras iš filmo/Robertas Downey jaunesnysis filme „Keršytojai. Begalybės karas

Sylvesteris Stallone – „Rokis“

Prieš prasidedant ikoniško filmo apie boksininką Rokį filmavimams, pagrindinė jo žvaigždė Sylvesteris Stallone buvo benamis. Pasak „Forbes“, 8-ajame dešimtmetyje jis buvo niekam nežinomas aktorius, bandantis prasimušti į kino industriją, todėl bandydamas laimę persikraustė į Kaliforniją.

Po eilės nesėkmingų atrankų, vienoje jų aktorius užsiminė turintis istoriją apie boksininką. Prodiuseriai pasiūlė Sylvesteriui Stallonei susitikti ir aptarti tolimesnes bendradarbiavimo galimybes.

Stallones pristatytas filmo scenarijus prodiuseriams patiko, jie norėjo jį nupirkti, bet tik su viena sąlyga – pagrindinis Rokio vaidmuo atitektų ne Sylvesteriu, o kitam aktoriui. Nepaisant to, kad tuo metu jo banko sąskaitoje buvo vos 106 doleriai ir jis neturėjo kur gyventi, Stallone nesutiko su prodiuserių pasiūlymu ir pabrėžė, kad scenarijų parduos tik jei pats galės vaidinti filme.

Galiausiai buvo pasirašyta sutartis ir įteiktas 1 mln. dolerių, kad Sylvesteris Stallone sukurtų filmą, kuriame suvaidinus jis tapo pasauline žvaigžde.

Melissa McCarthy – „Pamergės

Prieš išgarsėdama vaidmeniu komedijoje „Pamergės“, Melissa McCarthy įkūnijo personažus ne ką mažiau populiariuose televizijos serialuose „Gilmore Girls“ ir „Mike & Molly“. Tačiau būtent linksmos, socialinių įgūdžių neturinčios ir tiesmukos nuotakos sesers vaidmuo aktorei padėjo tapti viena ryškiausių žvaigždžių Holivude.

Vida Press nuotr./Melissa McCarthy filme „Pamergės“
Vida Press nuotr./Melissa McCarthy filme „Pamergės“

Bruce’as Willisas – „Kietas riešutėlis“

Prieš sutinkant įkūnyti su teroristais kovojantį pareigūną, Bruce’as Willisas buvo neblogas dainininkas, net buvo išleidęs albumą „The Return of Bruno“. Tačiau atlikėjo karjerą jis iškeitė į aktoriaus, kai sulaukė kvietimo suvaidinti filme „Kietas riešutėlis“.

Jei ne šis filmas, apie Bruce’ą Willisą galbūt nieko nežinotume. Net keturi aktoriai atsisakė vaidinti jį išgarsinusį personažą, įskaitant ir Sylvesterį Stallonę bei Arnoldą Schwarzeneggerį.

Vida Press nuotr./Bruce'as Willisas filme „Kietas riešutėlis“
Vida Press nuotr./Bruce'as Willisas filme „Kietas riešutėlis“

Charlize Theron – „Monstras“

Charlize Theron ilgai vaidino tik žavią merginą, bet viskas pasikeitė, kai jai buvo pasiūlytas serijinės žudikės vaidmuo filme „Monstras“. Jokio dailaus makiažo, aukštakulnių batelių ir švelnaus balso nereikėjo, kad aktorė įrodytų sugebanti gerokai daugiau. Nustebinti liko ne tik jos gerbėjai, bet ir Holivudo atstovai.

Drew Barrymore – „Vestuvių dainininkas“

Drew Barrymore padarė tai, kas daugeliui atrodo neįmanoma – iš vaikų aktorės ji virto suaugusia menininke. Ir nors dėl labai viešų problemų su svaiginančių medžiagų vartojimu ji galėjo viso to netekti, aktorei pavyko pakeisti savo likimą.

1996 m. suvaidinusi filme „Klyksmas“, ji tapo žinoma kino industrijoje, o tikra žvaigžde joje virto nusifilmavusi 1998 m. filme „Vestuvių dainininkas“. Ši romantinė komedija aktorei padėjo pakeisti įvaizdį ir užmegzti tvirtą draugystę su Adamu Sandleriu, su kuriuo ji nusifilmavo dar keliuose filmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius