Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 10 22 /13:24

Aktorius A.Baldwinas rekvizito ginklu netyčia nušovė kino studijos darbuotoją

JAV aktorius Alecas Baldwinas rekvizito ginklu netyčia nušovė kino studijos darbuotoją ir sužeidė Naujojoje Meksikoje sukamo filmo režisierių, ketvirtadienį pranešė teisėsaugos pareigūnai.

Incidentas įvyko šioje pietvakarinėje valstijoje filmuojant scenas vesternui „Rastas“ (Rust), kuriame A.Baldwinas atlieka pagrindinį vaidmenį. Dėl šios nelaimės jokie kaltinimai nebuvo pateikti, aplinkybės tiriamos.

Kino operatorė Halyna Hutchins ir režisierius Joelis Souza „buvo pašauti, Alecui Baldwinui iššovus iš rekvizito šaunamojo ginklo“, sakoma Santa Fė šerifo biuro pranešime.

Sužeista 42 metų moteris vėliau mirė, nurodė teisėsauga.

„Detektyvai tiria, kaip ir iš kokio tipo įtaiso buvo iššauta“, – pridūrė šerifo biuras.

Holivudo naujienų tinklalapis „Deadline“ anksčiau citavo neįvardytą šaltinį, sakiusį, kad „vienas iš pagrindinių aktorių kolektyvo narių“ iššovė iš ginklo per repeticiją, nežinodamas, kad jis užtaisytas koviniais šoviniais.

Pašauta moteris, kuri vėliau mirė, buvo nuskraidinta sraigtasparniu į Naujosios Meksikos universiteto ligoninę.

48 metų režisierius buvo greitosios pagalbos automobiliu išvežtas į kitą ligoninę; jam teikiama skubioji pagalba.

„Poną Baldwiną apklausė detektyvai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Santa Fė šerifo atstovas Juanas Riosas (Chuanas Riosas).

„Jis pateikė parodymus ir atsakė į jų klausimus. Jis atvyko savanoriškai, o pasibaigus apklausoms išėjo iš pastato. Jokie kaltinimai nepateikti, niekas neareštuotas“, – sakė atstovas.

Vietos laikraštis „Santa Fe New Mexican“ paskelbė nuotraukų, kuriose A.Baldwinas atrodo susisielojęs. Skelbiama, kad nuotraukos po tragedijos buvo padarytos filmavimo aikštelės automobilių stovėjimo vietoje.

Pasak laikraščio, jo reporteris matė aktorių verkiantį po tyrėjų apklausos.

Filmavimo grupės atstovė savaitraščiui „The Hollywood Reporter“ sakė, kad nelaimingas atsitikimas įvyko iššovus iš tuščiais šoviniais užtaisyto ginklo.

„Visi aktoriai ir filmavimo grupė visiškai priblokšti šiandienos tragedijos; nuoširdžiausiai užjaučiame Halynos šeimą ir artimuosius, – sakoma atstovo pareiškime. – Sustabdėme filmą neapibrėžtam laikui ir visiškai bendradarbiaujame su Santa Fė policijos departamento tyrėjais.“

Šerifo biuro atstovas sakė leidiniui, kad sužeisto režisieriaus „būklė kritinė“.

Los Andžele gyvenusi H.Hutchins 2019 metais buvo išrinkta kaip viena iš Amerikos kinematografijos kylančių žvaigždžių, rašoma jos interneto svetainėje.

Jame nurodoma, kad iš Ukrainos kilusi H.Hutchins augo vienoje sovietų karinėje bazėje prie poliaračio.

Johno Lindley ir Rebeccos Rhine iš Tarptautinės kinematografininkų gildijos (ICG) bendrame pareiškime sakoma, kad naujienos apie H.Hutchins žūtį yra „sukrečiančios“.

„Detalės šiuo metu neaiškios, bet stengiamės sužinoti daugiau ir remiame nuodugnų šio tragiško įvykio ištyrimą. Tai baisi netektis, gedime savo Gildijos šeimos nario“, – sakoma žurnalo „Variety“ paskelbtame pareiškime.

Vida Press nuotr./Alecas Baldwinas filme „Pixie“
Vida Press nuotr./Alecas Baldwinas filme „Pixie“

Tuo metu Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olehas Nikolenka nurodė, kad žuvusi operatorė turėjo šios šalies pilietybę.

„Ukrainos užsienio reikalų ministerija gavo patvirtinimą, kad Halyna Hutchins, žuvusi per filmavimą JAV, turėjo Ukrainos pilietybę. Ukrainos generalinis konsulatas San Fransiske aiškinasi aplinkybes ir bendradarbiauja su amerikiečių teisėsaugininkais atliekant tyrimą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė atstovas.

Pasak O.Nikolenkos, diplomatiniai darbuotojai taip pat bando susisiekti su žuvusiosios artimaisiais, kad suteiktų jiems konsulinę ir teisinę pagalbą.

Nebe pirmas toks incidentas

Incidentas įvyko Bonanza Kriko rančoje netoli Santa Fė, kur neretai sukami Holivudo filmai.

Filmavimo aikštelėse paprastai laikomasi griežtų taisyklių dėl rekvizito ginklų naudojimo, bet per daugelį metų yra įvykęs ne vienas su jais susijęs incidentas.

Bene žinomiausias iš jų įvyko 1993 metais, kai Brandonas Lee, legendinio Rytų kovų menų filmų žvaigždės Bruce'o Lee sūnus, žuvo kuriant filmą „Varnas“ (The Crow). Tąsyk irgi buvo iššauta iš ginklo, turėjusio šaudyti tuščiais šoviniais.

Brandono sesuo Shannon Lee tviteryje pakomentavo naujausią tragišką incidentą.

„Iš visos širdies užjaučiame Halynos Hutchins šeimą ir Joelį Souzą, visus, susijusius su incidentu... Niekas niekada neturėtų žūti nuo ginklo filmavimo aikštelėje“, – parašė ji oficialiame Brandono Lee tviterio puslapyje.

A.Baldwinas yra naujosios juostos vienas iš prodiuserių. Jis vaidina XIX amžiaus banditą Harlandą Rastą, sprunkantį nuo persekiotojų su savo vaikaičiu, kuris buvo nuteistas myriop už žmogžudystę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alecas Baldwinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alecas Baldwinas

63 metų aktorius anksčiau ketvirtadienį paskelbė per „Instagram“ nuotrauką, kurioje jis matomas veikiausiai filmavimo aikštelėje, vilkintis senovinį kostiumą, įskaitant netikru krauju išteptus marškinius.

„Atgal į darbą. Po galais... tai vargina“, – A.Baldwinas parašė prie nuotraukos, paskelbtos likus kelioms valandoms iki incidento.

A.Baldwinas televizijos ir kino projektuose dirba nuo 9-ojo dešimtmečio.

Jis yra suvaidinęs virtinėje didelio populiarumo sulaukusių filmų, pavyzdžiui, „Raudonojo Spalio medžioklė“ (The Hunt for Red October) ir dviejose „Neįmanomos misijos“ (Mission: Impossible) dalyse. Be to, A. Baldwinas yra įgarsinęs animacinių personažų.

Jis pritraukė naujų gerbėjų ilgai vaidindamas prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) televizijos laidoje „Saturday Night Live“. Šis jo darbas erzino buvusį lyderį, bet atnešė A.Baldwinui „Primetime Emmy“ apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius